ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 maaliskuu 2017 13:00

Ricardo siirtyy norjalaisseura Bodø/Glimt:iin.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ricardo siirtyy norjalaisseura Bodø/Glimt:iin. Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseuraa keväästä 2015 edustanut brasilialaismaalivahti Ricardo Friedrich jatkaa uraansa Norjassa. RoPS ja Ricardo ovat purkaneet voimassaolevan pelaajasopimuksen hyvässä yhteisymmärryksessä. Ricardon uusi seura on Norjan ykkösdivisioonassa pelaava Bodø/Glimt.

Alunperin Ricardo saapui Rovaniemelle paikkaamaan RoPS:n silloista ykkösmaalivahti Tomer Chencinskiä. Chencinski oli loukkaantunut kauden avausottelussa. Ensimmäistä kertaa kotimaansa ulkopuolella pelannut Ricardo sopeutui nopeasti täysin uuteen ympäristöön sekä joukkueeseen. Ricardo oli yksi avainpelaajista RoPS:n voittaessa samana vuonna Veikkausliigan hopeaa.

Aktiivisesti peliin osallistuva Ricardo nousi välittömästi myös kannattajien suosikiksi. RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen muisteleekin lämmöllä brasilialaisen esiintymistä Napapiirillä.

- Heti samana päivänä tänne saavuttuaan Ricardo valloitti meidän kaikkien sydämet. Hän on hyväkäytöksinen ja omistautuu pelille sataprosenttisesti, Malinen kiittelee.

- Hän oli vasta nuori mies lentäessään olemattomalla varoitusajalla Brasiliasta Napapiirille. Näiden kahden vuoden aikana hän on kehittynyt valtavasti sekä ihmisenä että erityisesti maalivahtina.

Viime kaudella Ricardo jakoi peliajan espanjalaisen Antonio Regueron kanssa. Kahden ykkösmaalivahdin paineessa tilanne muuttui hankalaksi sekä RoPS:lle että pelaajille itselleen. Molemmat maalivahdit lukeutuvat Veikkausliigan parhaimmistoon.

- Jo viime syksynä oli selvää, ettemme pysty pitämään kahta tämän tason maalivahtia. Päätöksemme oli jatkaa Antonion kanssa. Ricardo on urallaan nyt siinä tilanteessa, jossa hän hyötyy eniten päästessään pelaamaan uudessa ympäristössä, Malinen taustoittaa.

- Olemme aktiivisesti etsineet hänelle uutta joukkuetta, ja Bodø/Glimt oli erittäin houkutteleva vaihtoehto. Norja on Ricardolle jälleen uusi maa, uudenlainen kulttuuri ja uusi pelitapa. Mutta tärkeimpänä Ricardolle on luvassa pelaavan maalivahdin rooli, joka on pelaajan kehityksen kannalta kaikkein merkittävintä.

Rovaniemen Palloseura kiittää Ricardoa kuluneista kahdesta kaudesta ja toivottaa menestystä tulevaan. Ricardon tuleva joukkue Bodø/Glimt pelaa samassa sarjassa, jonne myös Jarkko Lahdenmäki siirtyi aiemmin tänä talvena.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 3850 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227