tiistai, 07 maaliskuu 2017 11:31

Saku Ylätupa lainasopimuksella Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Saku Ylätupa lainasopimuksella Rovaniemen Palloseuraan Kuva: HJK / Veikkausliiga

Helsingin Jalkapalloklubin 17-vuotias keskikenttäpelaaja Saku Ylätupa siirtyy vuoden lainasopimuksella Rovaniemen Palloseuraan. Viime kaudella HJK:n reservijoukkue Klubi 04:ssa pelannut Ylätupa kuuluu myös Suomen alle 19-vuotiaiden poikamaajoukkueeseen.

Saku Ylätupa on Leppävaaran Pallon kasvatti. LePa:n jälkeen hän edusti kaksi vuotta FC Espoota ennen siirtymistään HJK:n organisaatioon kaudelle 2015. Hyvät otteet Klubi 04:ssä tuottivat viime talvena kolmen vuoden jatkosopimuksen Helsingin Jalkapalloklubin kanssa. Alkaneella kaudella Ylätupa on pelannut HJK:n edustuksen mukana kolmessa Suomen Cupin ottelussa ollen kahdesti avauskokoonpanossa.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen on tarkkaillut mielenkiinnolla Ylätuvan pelaajauran alkua. Ylätupa jatkaa RoPS:n linjaa nuorten kotimaisten lahjakkuuksien houkuttelemiseksi.

- Saku on yksi lahjakkaimmista poikamaajoukkueiden pallollisista pelaajista. Hän on niin sanottu kymppipaikan pelaaja, joka pystyy kantamaan muitakin hyökkäyksen rooleja, Malinen kuvailee.

- Hänen perässään oli useita liigajoukkueita, mutta Saku oli kiinnostunut tulemaan nimenomaisesti meille. Meidän on oltava jopa ylpeitä siitä, kuinka nuoret lupaavat pelaajat haluavat valita joukkueekseen juuri RoPS:n. Samalla meidän kaikkien on myös vastattava kutsuun ja kannettava vastuumme nuorten pelaajien kehittämisestä.

Ylätuvan myötä RoPS:n joukkueessa on jo seitsemän eri poikamaajoukkueiden pelaajaa. Viime kaudella Kakkosessa Ylätupa viimeisteli kaksitoista maalia pelaamissaan kuudessatoista ottelussa. Tälle kaudelle tavoitteena on murtautuminen Veikkausliigaan.

- Tosi odottavat ja innostuneet fiilikset. Entuudestaan minulla on RoPS:ssa useampikin tuttu, joiden kautta olen saanut hyvän kuvan kaikesta tekemisestä, Ylätupa kertoo.

- Vastavuoroisesti teille tulee taitava, nopea, älykäs sekä hyvä yksi-vastaan-yksi -haastaja. Minulle käy lähes kaikki hyökkäyspään pelipaikat. Viime kaudella pelasin kymppipaikan lisäksi joitain otteluita myös laidassa sekä kärjessäkin.

Saku Ylätupa saapuu Rovaniemelle torstaina ja liittyy välittömästi joukkueen vahvuuteen. RoPS:n seuraava ottelu on Suomen Cupin puolivälieräkarsinta Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Ottelun ajankohta sekä pelipaikka varmistunee tänään tiistaina.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: HJK / Veikkausliiga

Luettu 4639 kertaa