ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 07 maaliskuu 2017 11:31

Saku Ylätupa lainasopimuksella Rovaniemen Palloseuraan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Saku Ylätupa lainasopimuksella Rovaniemen Palloseuraan Kuva: HJK / Veikkausliiga

Helsingin Jalkapalloklubin 17-vuotias keskikenttäpelaaja Saku Ylätupa siirtyy vuoden lainasopimuksella Rovaniemen Palloseuraan. Viime kaudella HJK:n reservijoukkue Klubi 04:ssa pelannut Ylätupa kuuluu myös Suomen alle 19-vuotiaiden poikamaajoukkueeseen.

Saku Ylätupa on Leppävaaran Pallon kasvatti. LePa:n jälkeen hän edusti kaksi vuotta FC Espoota ennen siirtymistään HJK:n organisaatioon kaudelle 2015. Hyvät otteet Klubi 04:ssä tuottivat viime talvena kolmen vuoden jatkosopimuksen Helsingin Jalkapalloklubin kanssa. Alkaneella kaudella Ylätupa on pelannut HJK:n edustuksen mukana kolmessa Suomen Cupin ottelussa ollen kahdesti avauskokoonpanossa.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen on tarkkaillut mielenkiinnolla Ylätuvan pelaajauran alkua. Ylätupa jatkaa RoPS:n linjaa nuorten kotimaisten lahjakkuuksien houkuttelemiseksi.

- Saku on yksi lahjakkaimmista poikamaajoukkueiden pallollisista pelaajista. Hän on niin sanottu kymppipaikan pelaaja, joka pystyy kantamaan muitakin hyökkäyksen rooleja, Malinen kuvailee.

- Hänen perässään oli useita liigajoukkueita, mutta Saku oli kiinnostunut tulemaan nimenomaisesti meille. Meidän on oltava jopa ylpeitä siitä, kuinka nuoret lupaavat pelaajat haluavat valita joukkueekseen juuri RoPS:n. Samalla meidän kaikkien on myös vastattava kutsuun ja kannettava vastuumme nuorten pelaajien kehittämisestä.

Ylätuvan myötä RoPS:n joukkueessa on jo seitsemän eri poikamaajoukkueiden pelaajaa. Viime kaudella Kakkosessa Ylätupa viimeisteli kaksitoista maalia pelaamissaan kuudessatoista ottelussa. Tälle kaudelle tavoitteena on murtautuminen Veikkausliigaan.

- Tosi odottavat ja innostuneet fiilikset. Entuudestaan minulla on RoPS:ssa useampikin tuttu, joiden kautta olen saanut hyvän kuvan kaikesta tekemisestä, Ylätupa kertoo.

- Vastavuoroisesti teille tulee taitava, nopea, älykäs sekä hyvä yksi-vastaan-yksi -haastaja. Minulle käy lähes kaikki hyökkäyspään pelipaikat. Viime kaudella pelasin kymppipaikan lisäksi joitain otteluita myös laidassa sekä kärjessäkin.

Saku Ylätupa saapuu Rovaniemelle torstaina ja liittyy välittömästi joukkueen vahvuuteen. RoPS:n seuraava ottelu on Suomen Cupin puolivälieräkarsinta Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Ottelun ajankohta sekä pelipaikka varmistunee tänään tiistaina.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: HJK / Veikkausliiga

Luettu 4871 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309