ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 14 helmikuu 2017 19:14

Pyry Hannolalle unelmien mahdollisuus Tanskan suurseurassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Pyry Hannola Pyry Hannola Kuva: Oona Sarajärvi

Ensimmäiset yhteydenotot tulivat marras-joulukuun vaihteessa. Tanskan suurseuroihin lukeutuva FC Midtjylland oli kiinnostunut RoPS:n nuoresta lupauksesta Pyry Hannolasta. Joulu-tammikuun ajan seurojen välillä neuvoteltiin mahdollisen siirron yksityiskohdista. Tällä viikolla voitiin julkistaa neuvottelujen lopputulos - Pyry Hannola siirtyy kolmen vuoden sopimuksella Jyllannin niemimaalle.

Sopimus avaa myös RoPS:lle ovia eurooppalaisen jalkapallon sydämeen. Uuden yhteistyön myötä Napapiiriltä voidaan lähettää vuosittain kahdesta viiteen pelaajaa harjoittelemaan ja mahdollisesti pelaamaan FC Midtjyllandin akatemian mukana.

FC Midtjylland on profiloitunut nuorten talenttien etsimiseen ja kouluttamiseen. Seura voitti Tanskan mestaruuden kaudella 2014-2015 ja eteni seuraavana vuonna jatkoon Eurooppaliigan lohkovaiheesta.

Pyry Hannola on viimeisen vuoden ajan tehnyt vanhempiensa kanssa tuttavuutta Midtjyllandin organisaatioon. Näistä kontakteista heräsi seuran kiinnostus RoPS-pelaajaa kohtaan.

RoPS:ssa Hannola edustaa tällä hetkellä B-poikia, mutta hän on jo pitkään harjoitellut miesten edustuksen mukana. Ensimmäiset minuutit ja avausmaalin miesten peleistä Hannola sai alkutalven Suomen Cupin otteluissa.

Hannolaa sekä juniori- että edustusjoukkueissa valmentanut Matti Kilpelä on otettu suojattinsa saamasta mahdollisuudesta.

- Tämä siirto on loistava mahdollisuus paitsi Pyrylle itselleen, myös erinomainen esimerkki meidän kaikille muillekin nuorille pelaajille. Jos on riittävästi intohimoa tekemiseen, Suomesta ja RoPS:sta todellakin pääsee etenemään, Kilpelä iloitsee.

Vielä näin nuoren pelaajan kohdalla siirtokorvaukset eivät ole suuria. Kyse on vasta kehittyvästä lahjakkuudesta, jollaista on mahdoton hinnoitella. Sopimus on kuitenkin porrastettu sen mukaan, mikäli Hannola nousee aluksi Midtjyllandin edustukseen ja myöhemmin myös pelaamaan. Jos tulevaisuudessa edustuksen pelejä kertyy kymmenen, puhutaan RoPS:n mittakaavalla merkittävistä korvauksista.

Kilpeläkin korostaa Hannolan olevan vasta uransa lähtötelineissä. Lahjakkuus on Hannolasta paistanut lävitse nuoremmista ikäluokista alkaen.

- Pyry on persoonana valoisa ja avoin. Lisäksi hänen harjoittelustaan näkee, että nuoresta iästä huolimatta tekemisessä on jo kypsyyttä mukana. Lapsenomainen intohimo on edelleen tallella, mutta sen rinnalle on tullut tiettyä systemaattisuutta ja omaa halua kehittyä, Kilpelä kehuu.

- Pyryllä on loistavat vahvuudet, erinomainen vasen jalka ja hyvä potku. Silti tämän pojan parhaita ominaisuuksia on, että hän itsekin tietää, missä hänen kehitysalueensa ovat.

Hannola edustaa Rovaniemen Palloseuraa vielä kesäkuun loppuun saakka. B-poikien otteluiden lisäksi mahdollinen debyytti Veikkausliigan yhtenä kaikkien aikojen nuorimpana pelaajanakin on lähellä.

- Nyt Pyryn kehitystä ei mitata sen mukaan, paljonko hän saa minuutteja Veikkausliigassa. Tärkeintä on ollut päästä harjoittelemaan miesten mukana, RoPS:n edustuksessa valmentava Kilpelä toppuuttelee.

- Mutta pelistä riippuen Pyryn vahvuuksilla pärjää varmasti liigassakin. Se ei ole iästä kiinni. Jos ottelu on luonteeltaan painimista ja joudumme pahasti puolustuskannalle, silloin olisi vaikeaa. Mutta jos voimme itse olla paljon pallollisena, silloin Pyry voi jo nyt tehdä kentällä sellaista, mihin muut eivät pysty. Häneltä voi odottaa periaatteessa mitä vain.

FC Midtjyllandin suurin osakkeenomistaja omistaa myös englantilaisen Mestaruussarjan joukkueen Brentford FC:n. RoPS:n ja Midtjyllandin sopimus kuitenkin mahdollistaa pelaajaliikenteen myös Napapiirin suuntaan.

Pyry Hannola on tällä hetkellä Suomen U16-maajoukkueen mukana UEFA Development -turnauksessa Englannissa. Näin ollen Hannola ei pelaa RoPS:n seuraavassa Suomen Cupin ottelussa Kokkolassa eikä B-poikien SM-karsintaa Pietarsaaressa. B-poikien SM-karsintojen seuraava kotiottelu on kuitenkin ensi viikon keskiviikkona 22. helmikuuta. RoPS kohtaa Ounashallissa Vaasan IFK:n. Ottelu alkaa kello 18.00.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 4595 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309