ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 10 helmikuu 2017 23:51

Pelaajahaastattelussa Simo Roiha

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Simo Roiha Simo Roiha Kuva: Pasi Pikkupeura

Perjantain harjoitukset on saatu päätökseen ja pelaajat suuntaavat hikisinä kohti juomapulloja. Kyseessä oli viimeinen varsinainen harjoitus ennen lauantaista Suomen Cupin ottelua Oulun Palloseuraa vastaan. Sitä ennen joukkueella on vielä yksi pidempi videopalaveri sekä lyhyempi ottelupalaveri lauantaiaamuna.

Loppuvenyttelyjen lomassa saimme kiinni edellisessä RoPS:n ottelussa kaksi maalia tehneen Simo Roihan.

Terve, Simo. Onko ollut hyvä treeniviikko?

"No, terve ja on kyllä, hyvä ja kovavauhtinen viikko. Ei olla paljoa löysäilty. Keskiviikko oli vapaapäivä ja sitä ennen oli yksi palauttava päivä. Loppuviikko on menty taas kovaa. Aamupäivästä Kunnonpaikassa salilla ja iltapäivästä Ounashallilla pallon kanssa.

Aiempiin vuosiin verrattuna treenaaminen on ollut todella kovatempoista! Mutta hyvältä on tuntunut, ja kaikki pelaajat vaikuttavat olevan tikissä. Treeneissä on jaksettu pitää tahtia, vaikka nyt on ollut pelejäkin välissä."

Mikäs se saa miehen näin hyvin jaksamaan?

"Kuntosali. Siellä on tehty aika paljon hommia. En niinkään ole tehnyt maksimeja, vaan hyvin paljon perusaerobista ja kuntopohjan rakentamista."

Takana on AC Oulu -ottelu ja sinulle kaksi komeaa maalia. Millaiset on henkilökohtaiset fiilikset?

"Painin vähän sen kanssa, että pitäisikö olla hyvä mieli vaiko ei. Ja itse asiassa fiilikset ei ole kummoiset!

Tietenkin maaleista ja voitosta jäädään plussan puolelle, vaikea vierasottelu ja näin. Mutta en ollut kovin tyytyväinen omaan enkä joukkueen peliin. Jotenkin koko joukkueella oli tyytymätön fiilis pelin jälkeen, joka omasta mielestäni on pelkästään hyvä asia. Meidän peli ei todellakaan ollut valmista."

Kun olette ottelua keskenänne kerranneet, niin mitä sieltä on löytynyt?

"Kävimme lävitse avauspelaamista ja sitä, miksi se oli meille niin vaikeaa. AC Oulu pelasi vähän eri taktiikalla kuin aiemmin.

Sitä jouduimme pohtimaan jo ottelun aikana. Kävimme puoliajalla asiat lävitse, jolloin pelaajat itsekin hoksasivat, mitä kentällä pitää tehdä, miten peli lähtee rullaamaan ja miten prässi pitää tehdä, kun vastassa on viiden linja. Toiselle puoliajalle meidän tekeminen näyttikin paljon valmiimmalta."

Miten prässin tekeminen eroaa, kun on vastassa viiden linja?

"Silloin pitää muun muassa huomioida, että omat miehet vaihtuu. Normaalisti laiturit pelaa pakkeja vastaan. Nyt laitahyökkääjän piti pelata topparia vastaan. Samalla laitapuolustajien täytyy ottaa rohkeasti niin sanotut wing-backit kiinni. Sillä tavalla koko joukkueen pelaaminen muuttuu aika oleellisestikin."

Mutta lauantaina vastassa OPS jälleen Ounashallin kentällä. Millaiset on odotukset?

"Siitä tulee taas kova ja fyysinen vääntö. Jotenkin tuntuu, ettei tästä Ounashallin kotikentästäkään ole meille paljoa apua. Auttaisi, jos pelaisimme isommalla kentällä. Se olisi meidän joukkueelle paljon helpompaa.

Mutta tällä kentällä vastustajaltakin tulee varmasti kovaa prässiä. Odotettavissa on ahdas taistelupeli. Pitää vain laittaa pallot paikoista maaliin, niin eiköhän sillä reseptillä kolme pistettä oteta."

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2725 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309