ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 06 helmikuu 2017 15:54

Nurmela kohtaa ensimmäistä kertaa ex-joukkueensa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Anselmi Nurmela Anselmi Nurmela Kuva: Pasi Pikkupeura

Toisen polven ropsilaiselle Anselmi Nurmelalle Suomen Cupin tämänpäiväisellä ottelulla on normaalia suurempi merkitys. Talvella Rovaniemelle siirtynyt Nurmela kohtaa ensimmäistä kertaa vanhan joukkueensa AC Oulun. Anselmi Nurmela sekä hänen isänsä Mika Nurmela kuuluivat molemmat useamman vuoden AC Oulun vakiokalustoon.

Täksi kaudeksi nuorempi Nurmela halusi jo ottaa seuraavan askeleen kohti oikeaa ammattilaisuraa. Kolme kautta Ykkösessä olivat tarpeeksi. Lähtö Oulusta oli kuitenkin sopuisa ja suhteet edelleen lämpimät.

- Onhan tässä erityinen fiilis. AC Oulu on paitsi vanha seura myös minun ensimmäinen seura miesten tasolla. Oulun ajalta jäi paljon hyviä muistoja, Nurmela kehuu.

- Vaikka AC Oulukin on talven aikana muuttunut, siellä on edelleen varsin paljon juuri minun ikäistä nuorempaa pelaajaa. Niitä samoja pelaajia, joiden kanssa olemme olleet junnusta saakka samassa joukkueessa. Aivan mielettömän hienoa päästä pelaamaan heitäkin vastaan.

Nurmelalle AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojasen pelityyli on tuttuakin tutumpi. Joukkueen vaihtuvuudesta huolimatta Nurmela uskoo AC Oulun pelistä löytyvän edelleen Ojasen tutut tavaramerkit.

- AC Oulu on ollut aina pelaava joukkue. He tykkäävät pitää palloa, heidän pelinsä perustuu pallokontrolliin. He pelaavat lyhyttä ja hakevat kombinaatioita, Nurmela taustoittaa.

- Mutta nyt heidän nykyisessä joukkueessaan on myös nopeita pelaajia. Meidän täytyy olla varuillaan nopeiden vastahyökkäystenkin varalta.

Moni on povannut AC Oulun taistelevan tällä kaudella Ykkösen kärkisijoista, jopa mahdollisesta noususta Veikkausliigaan. Nurmelakin allekirjoittaa ennakkoarviot.

- Heillä tulee olemaan todella vahva joukkue Ykköseen. Kaikki kunnia HauPa:lle, mutta onhan tämä meillekin ensimmäinen todella kovempi mittari. Meiltä puuttuu tähän ottelun jonkin verran avauksen miehiä, mutta se ei ole tekosyy sille, etteikö voittoa lähdettäisi hakemaan.

AC Oulun ja Rovaniemen Palloseuran välinen ottelu alkaa Heinäpään jalkapallohallissa kello 18.30. Ottelu lähetetään suorana netissä Lapin Kansan ja Pohjolan Sanomien tilaajille.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2365 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309