ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 05 helmikuu 2017 21:53

Suomen Cup jatkuu maanantaina - AC Oulu haastava vastustaja

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen Juha Malinen Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseuran Suomen Cupin taival jatkuu maanantaina AC Oulun vieraana. Arina Areenalla tai tutummin Heinäpään jalkapallohallissa pelattava Suomen Cupin toisen kierroksen ottelu alkaa kello 18.30.

Molemmat joukkueet aloittivat tämän kauden Cup-urakkansa voitokkaasti. RoPS kukisti kotonaan kauden ensimmäisessä ottelussaan Haukiputaan Pallon suoraan 3-0. AC Oulu puolestaan murjoi paikallisvastustaja OPS:n täpötäydellä Arina Areenalla peräti 4-0.

AC Oulu on tälläkin kaudella yksi Ykkösen nousijakandidaateista. Oululaisten päävalmentaja Rauno Ojanen on saanut joukkueensa hyvään formuun jo varhaisessa vaiheessa kautta. RoPS:lle ottelu Heinäpäässä on talven ensimmäinen täysimittaisella kentällä. Rovaniemeläisten päävalmentajalla, itsekin useamman kauden AC Oulua luotsanneella Juha Malisella odotusarvot ovat korkealla.

- Kyllä me kaikki innoissamme olemme, jotka Ouluun matkaan pääsemme, hyväntuulinen Malinen riimittelee.

- Olemme tähän saakka touhunneet pelkästään Ounashallin pienellä nurmella, jossa omasta pelistä ei voi puhua alkuunkaan. Ounashallissa niitä tyhjiä tiloja, joita hyökkäyspelissä aina haetaan, ei voi löytää edes koirien kanssa. Mutta nyt pääsemme isoon halliin pelaamaan hyvää vastustajaa vastaan.

Rauno Ojanen on rakentanut nykyistä joukkuettaan pitkäjänteisesti. Tälle kaudelle AC Oulun miehistö vahvistui erityisesti hyökkäyspäästä. Kärkeen hankittu Sasa Jovovic esiintyi vakuuttavasti jo viime kaudella PS Kemin ja myöhemmin KuPS:n liigajoukkueissa.

Malinen kuitenkin nostaa AC Oulusta esille "Laivastonsinisten" kenttäryhmityksen. AC Oulu pelaa hiukan poikkeavalla viiden pelaajan puolustuslinjalla ja kolmella keskuspuolustajalla.

- Vastustajalle se asettaa hyökkäyspeliin uusia haasteita. Heidän puolustuksestaan on entistä haastavampaa löytää tiloja ja luoda ylivoimia, Malinen kertoo.

- Vaikutuksensa sillä on myös prässäämiseen. Tähän saakka olemme tottuneet prässäämään neljän puolustuslinjaa vastaan, mutta nyt siellä onkin yksi ylimääräinen kaveri. Siihen meidän pelaajien on pystyttävä reagoimaan eikä mennä pelkästään vanhan tuntuman mukaan. Peliin tarvitaan myös ajatusta mukaan.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuu tällä hetkellä puolenkymmentä isomman roolin pelaajaa. Taustalla on pieniä loukkaantumisia sekä sairasteluja. Malinen ei ole tilanteesta huolissaan. Osa pelaajista päässee takaisin harjoitusrinkiin jo alkavalla viikolla.

- Meidän hommahan on vasta alkuvaiheessa. Tilanne on juuri nyt hiukan haastelias, mutta Veikkausliigakauden alkuun mennessä kokoonpanossa pitäisi tapahtua positiivisia muutoksia, Malinen rauhoittelee.

Sotasuunnitelma AC Oulua vastaan on valmiina.

- Huominen vastustaja on pelannut nykyisellä ryhmityksellä jo pari ottelua. Sehän on selkeä asia, että meidän on oltava alusta saakka ärhäköitä ja päästävä rikkomaan heidän kokonaisuuttaan, Malinen päättää.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 3495 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309