ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 03 helmikuu 2017 17:29

Rönkä Voimapelaaja 2016 - Robert Taylor

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rönkä Voimapelaaja 2016 - Robert Taylor Kuva: Pasi Pikkupeura

Robert Taylor teki viime kesänä täydellisen sisääntulon Veikkausliigaan. Debyyttikaudella yli kymmenen maalia, nousu joukkueensa avainpelaajaksi sekä kutsu miesten maajoukkueeseen. Tänään Taylorin uralla täyttyi seuraava merkkipaalu. Keskikentän moottori vastaanotti kauden 2016 Rönkä Voimapelaajan palkinnon. Palkintoa oli luovuttamassa yrittäjä Juha Rönkä perheensä nimeä kantavasta Veljekset Rönkä Oy:stä.

Veljekset Rönkä tekee laajalla säteellä arvokasta työtä pohjoissuomalaisen urheilun hyväksi. Nimi Rönkä on tuttu näky lukuisissa ottelutapahtumissa Lapin ja Oulun alueilla. Urheilun kautta toimiminen ja sieltä näkyvyyden hankkiminen on yrittäjälle itselleen hyvinkin luontevaa.

- Itse olen viettänyt pukukoppielämää pienestä junnusta ikämiehiin saakka, Juha Rönkä kertoo.

- En tunnustaudu minkään yksittäisen seuran kannattajaksi, vaan minulle pohjoissuomalainen urheilu ylipäätään - ja erityisesti jalkapallo - on lähellä sydäntä. Tällainen RoPS:n kaltainen kumppanuus on pieni palanen, jolla saamme yhdessä vietyä pohjoissuomalaista jalkapalloa taas hiukkasen eteenpäin.

Röngän mielestä Robert Taylor oli nappivalinta viime kauden Voimapelaajaksi. Nuori, vasta ensimmäistä Veikkausliigakauttaan pelannut Taylor jätti kentän laidalle pysyvän vaikutuksen. Kenties yllättäen Röngän mielestä Taylorin vakuuttavin ominaisuus ei löydykään pelkästä maalivainusta ja loistavasta laukauksesta.

- Itse olen aina arvostanut sellaisia pelaajia, jotka ovat paitsi kovia maalintekijöitä kuten Robert, mutta jaksavat tehdä töitä myös puolustussuuntaan, Rönkä kehuu.

- Tästä Robert on loistava esimerkki. Hänellä ei selkä suoristu, jos pallon menettääkin, vaan pallo vaikka raavitaan takaisin. Huikea pelimies, jollaista on ilo seurata. Maajoukkueen johto oli oikeaan aikaan hereillä, kun Robert sai alkutalvesta ensimmäisen komennuksensa Huuhkajiin.

Parasta lihaa pohjoisesta

Perheyritys Veljekset Rönkä Oy on pian 30 vuoden ajan tarjonnut asiakkailleen laadukkaita naudan-, poron- ja karitsanlihatuotteita. Röngän toimintaan kuuluvat lihan hankinta, teurastus ja jalostus.

Veljekset Rönkä Oy:n päätoimipaikka sijaitsee Kemissä. Tiloihin kuuluvat lisäksi Ranualla toimiva poronkäsittelylaitos sekä Keminmaassa sijaitseva Lapin Palvin lihanjalostusyksikkö. Yritys työllistää noin 60 henkilöä. Veljekset Rönkä on ollut RoPS:n yhteistyökumppani kaudesta 2013.

Rönkä Voimapelaajat

Rönkä Voimapelaaja valitaan koko kauden kotiotteluiden perusteella. Jokaisessa ottelussa kotijoukkueen parhaimmat pelaajat palkitaan kolmella, kahdella ja yhdellä Voimasarvella. Nyt jaettu vuoden Rönkä Voimapelaajan palkinto oli järjestyksessään neljäs. Voimapelaajan palkinnon on valmistanut rovaniemeläinen Lahjatuote Markku Valkama.

2016 Robert Taylor
2015 Juha Pirinen
2014 Mika Mäkitalo
2013 Antti Okkonen

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 3299 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309