ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 tammikuu 2017 22:18

Tukiaiselta tunnustus RoPS:n cup-vastustajalle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Sakari Tukiainen Sakari Tukiainen Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran tuore kärkimies Sakari Tukiainen onnistui maalinteossa heti ensimmäisessä virallisessa ottelussaan RoPS:n sinisessä peliasussa. Maalia edelsi kaunis joukkuesuoritus. Eetu Muinosen pitkä syöttö vapautti oikeasta laidasta Simo Roihan. Robert Taylor jatkoi Roihan keskityksen kohti vasenta kulmaa nousseelle Tukiaiselle. Tukiainen sijoitti maltilla alakulmaan ohi HauPa:n maalivahti Niklas Niskalan.

Käytännössä Tukiaisen maalista ottelun kulku kääntyi selkeästi RoPS:lle. Sitä ennen kentän laidaltakin oli helppo havaita joukkueen vielä hakeneen askelmerkkejään ensimmäisessä ottelussaan.

- Kyllä se siltä tuntui myös kentän puolelta, Tukiainen myönsi.

- Aika vaikeaa oli alussa, mutta toisaalta tuo Ounashallin kenttä on pieni, joka ei helpota kenenkään pelaamista. Ja tosiaan kyseessä oli meille vasta ensimmäinen ottelu. Loppua kohdenhan homma parani selvästi, ja lopulta pelaaminen tuntui jopa ihan hyvältä. Kyllä se sieltä alkoi tulemaan. Tästä tämä paranee ottelu ottelulta kohti liigakauden avausta.

Omaan maaliinsa Tukiainen suhtautui tyynesti.

- Tietenkin se hyvältä tuntuu, mutta näin jälkikäteen harmittamaan jäivät ne missatut tilanteet. Niistä olisi voinut tehdä muutaman lisääkin. Mutta ei niitä voi jäädä tämän pidempään märehtimään. Ensi pelissä taas sata lasissa, niin ehkä tulee lisää onnistumisia, Kakkosen kaikkien aikojen maaliennätyksen omistava hyökkääjä suunnitteli.

Niin katsomossa kuin kotijoukkueen pelaajienkin parissa vastustaja Haukiputaan Pallo jätti itsestään myönteisen kuvan. Varmasti moni ottelun nähnyt tulee seuraamaan mielenkiinnolla HauPa:n kautta Kolmosessa.

- HauPa oli todellakin tullut tänne pelaamaan, kehui myös Tukiainen.

- Välillä he pelasivat yllättävänkin kovaa, todella fyysisesti, mutta he olivat hyviä myös pallollisena. Vielä jos miettii joukkueen tarinaa, kyseessä on Kolmosen nousijajoukkue, niin he tulevat taatusti olemaan kova porukka siihen sarjaan.

RoPS:n Suomen Cupin seuraava ottelu on maanantain 6.2. AC Oulun vieraana. Seuraava kotiottelu on lauantaina 11.2. Oulun Palloseuran isäntänä. Ottelu Ounashallissa alkaa kello 12.00. Ennakkoliput tulevat myyntiin RoPS:n Bingolle.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 3712 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309