ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 tammikuu 2017 20:25

HauPa tarjosi RoPS:lle kovan Cup-avauksen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura aloitti tämän kauden Cup-taipaleensa selkeällä 3-0 (1-0) kotivoitolla Haukiputaan Pallosta. Loppunumerot eivät tosin anna täyttä kunniaa miehekkäästi esiintyneelle oululaisporukalle. HauPa oli matkustanut Napapiirille hakemaan tosissaan isoa saalista.

HauPa tiesi, että tänään heillä voisi olla mahdollisuus yllättää. RoPS ei ennen Cup-avausta ollut pelannut tällä joukkueella minuuttiakaan normaalia 11 vastaan 11 -peliä. HauPa:lla oli puolestaan alla useampi harjoitusottelu eikä heidän joukkueensakaan ole talven aikana käytännössä muuttunut.

Lisäksi sairasteluiden ja pienten alaraajavammojen vuoksi kokoonpanossa oli muutoksia. RoPS:n keskikentältä puuttuivat mm. Antti Okkosen ja Sani Kaitan tapaiset tekijät. Kaita tosin paikkasi Leo Väisästä keskuspuolustajana, mutta se ei ole Kaitan omin pelipaikka.

RoPS oli kuitenkin kiitettävän tehokas viimeistelyissä. Noin 17. minuutilla RoPS:lle tuomittiin vapaapotku 20 metristä. Robert Taylorin kanuuna upposi millintarkasti tolpan kautta ohi hyvin pelanneen HauPa:n Niklas Niskalan.

Toisen puoliajan alussa HauPa:lla olisi vielä ollut mahdollisuutensa RoPS:n horjuttamiseen. Joona Körkön johdolla vieraiden hyökkäyskalusto piti RoPS-maalivahti Antonio Regueron hereillä.

Ottelun edetessä ja minuuttien kertyessä ote kääntyi RoPS:lle. Reilun tunnin kohdalla Eetu Muinosen pitkä syöttö tavoitti oikealta Simo Roihan. Roihan keskitys päätyi Robert Taylorin kautta Sakari Tukiaiselle, joka sai sijoittaa numeroiksi 2-0. Roiha itse pääsi viimeistelemään loppunumerot 3-0 vapaapotkun jälkitilanteesta.

Ottelussa todistettiin myös RoPS:n B-nuorten esiinmarssia kohti miesten edustusta. Juho Hyvärinen pelasi oikeana laitapuolustajan täydet minuutit. Reilun tunnin pelin jälkeen lupaava Pyry Hannola vaihdettiin keskikentälle ja aivan varsinaisen peliajan lopussa Veka Pyyny teki debyyttinsä miesten edustuksessa.

RoPS:n Suomen Cupin seuraava ottelu on maanantain 6.2. AC Oulun vieraana. Seuraava kotiottelu on lauantaina 11.2. Oulun Palloseuran isäntänä. Ottelu Ounashallissa alkaa kello 12.00. Ennakkoliput tulevat myyntiin RoPS:n Bingolle.

Valmentajat: Joukkueiden tilanne näkyi

Päätösvihellyksen jälkeen sekä RoPS:n Juha Malinen että HauPa:n Mikko Isokangas olivat molemmat yhtä mieltä siitä, kuinka joukkueiden erilaiset tilanteet kauteen valmistauduttaessa näkyivät myös kentällä.

- Nythän ollaan vasta tammikuun lopussa. Tässä oli meille vasta tämän kauden ensimmäisiä aineksia. Vielä tarvitaan lisää pelaajia ja olihan osa meistä poissakin, Juha Malinen tuumiskeli ottelun antia.

- Mutta tällaisista lähtökohdista nämä rakennusurakat lähtevät. Emme ole tarkoituksella pelanneet aikaisemmin, jotta bensaa riittää jatkossakin. Ainoa lähtökohta oli, että HauPa pitää voittaa ja sen me teimme. Pelaajien ilme oli hyvä, mikä on tärkeintä jokaisessa joukkueessa.

Hiukan etsiskelevän avausjakson jälkeen RoPS otti kentän selkeämmin haltuun toisella puoliskolla. Tauon aikana painotettiin keskeisimpiä ongelmakohtia.

- Korostimme keskikentän asennoitumista peliin. Meillä ei avausjaksolla tainnut olla yhtään sellaista syöttöä, jossa puolustava keskikenttä olisi syöttänet toiselle puolustavalle keskikentälle. Näiden pelaajien täytyy olla aktiivisempia, Malinen kertasi.

- Toista maalia edelsinkin tilanne, jossa saimme aikaiseksi muutaman syötön keskikentän pohjalla, josta avautui paikka pidemmälle syöttö laitaan ja jatkotilanteesta erittäin komea maali.

- Tietenkin meiltä puuttui myös tärkeitä pelaajia. Jatkossa meidän täytyy päästä pelaamaan myös siten, että keskikentällä pelaajat ovat oikeilla paikoillaan. Se on avainasioita, jotta pelin sydän saadaan toimimaan, Malinen päätti.

HauPa:n päävalmentaja Mikko Isokangas myönsi joukkueensa tiedostaneen RoPS:n tilanteen.

- Kyllä me se tiedettiin ja varmasti se ensimmäisellä jaksolla näkyikin, Isokangas sanoi.

- Me olemme kuitenkin pelanneet useamman harjoitusottelun ja meidän viime kauden runko on pysynyt kasassa. Tämä ei ollut meidän pelaajille uusi juttu. Voisi ajatella, että tässä ottelussa oli ennakkoarvioihin nähden aika oikeantyyppinen rakenne.

HauPa ansaitsi esityksellään kehut sekä vastustajalta että rovaniemeläisyleisöltä. Myös Isokangas antoi pojilleen täyden tunnustuksen.

- Meidän täytyy olla tyytyväisiä. Niin pitkään kun pysyimme mukana, niin todellakin pysyimme mukana. Pääsimme luomaan ihan oikeita maalipaikkojakin, Isokangas hymyili.

- Mielestäni pelasimme jopa monipuolisesti. Silloin kun keskustasta löytyi tilaa, niin pystyimme siihen muutaman kerran pelaamaankin. Ja kun pelattiin isompaa, niin pystyimme taistelemaan niistäkin palloista.

Luettu 4522 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309