ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 27 tammikuu 2017 20:14

Malinen: HauPa tämän kevään tuhkimotarina

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Ensi kertaa nykymuodossa pelattavan Suomen Cupin lohkovaihe käynnistyy Rovaniemellä huomenna lauantaina. Rovaniemen Palloseura saa avausottelussaan vastaansa kovaa nousua tekevän Haukiputaan Pallon.

Jos on Cup uudistunut tälle kaudelle liki täysin, samoin on myös RoPS:n joukkue. Talven aikana vaihtui yli kymmenen pelaajaa. Toisaalta kyse oli seuran strategianmuutoksesta, osin myös joukkueiden luonnollisesta elinkaaresta. Nyt oli aika rakentaa uusi RoPS. Joukkueeseen jääneiden runkopelaajien ympärille on rakennettu nuori ja nälkäinen porukka.

Lauantainen Cup-avaus on RoPS:lle samalla kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu. RoPS ei haalinut tammikuun alkuviikoille ylimääräisiä harjoitusotteluita. Napapiirillä keskityttiin joukkueen harjoituksiin.

- Monet liigajoukkueet pelasivat harjoitusotteluita jo viikkoja takaperin. Minun mielestäni se on turhaa kiirehtimistä, tuumii RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.

- Meille tämä on varsin sopiva aloitus, että pääsemme ensin pelaamaan alempisarjalaista vastaan. Kuitenkin iso hekuma täytyy säästää vasta maaliskuulle, jolloin Suomen Cupin jatkopelejä ratkotaan, sekä huhtikuulle, jolloin alkaa Veikkausliiga. Vielä näin varhain ei kannata vääntää turboruuvia turhan kireälle.

Cupin avauksella on RoPS:lle kuitenkin suuri merkitys. Joukkueelle on kertynyt sopivaa nälkää pelien alkua odotellessa. Vastaan asettuu joukkue, jolle mikään ei olisi suurempaa, kuin päästä näpäyttämään Veikkausliigajoukkuetta.

- Uudella joukkueella tässä vaiheessa kautta jokainen pelitapahtuma on meille tärkeä. Tiedämme jo etukäteen, että saamme vastaamme innokkaan vastustajan, joka edustaa juurikin sitä Cupin henkeä, jossa alempisarjalainen pääsee haastamaan ylempisarjalaisia, Malinen varoittaa.

- Moni on arvostellut, kuinka nykyinen Cup-formaatti estäisi tuhkimotaroinoiden syntymisen. Se ei pidä paikkansa. Suomen Cupin lohkovaihe on karsinnoista selvinneelle Haukiputaan Pallolle todellinen unelma. Nyt he saavat pelata yhden sijaan peräti neljä ottelua isompiaan vastaan. Haupa sekä D-Lohkon Legius Inter ovat tämän kevään Suomen Cupin tuhkimotarinoita.

Malinen ei puhu ennen ottelua tuloksesta, mutta ei liene suurikaan salaisuus, mitä RoPS ottelusta tavoittelee.

- Vaikka olemme treenanneet joukkueena vasta kolme viikkoa, meidän täytyy jo pystyä näyttämään niitä asioita, joita meidän pelissä pitää olla. Kyllä me olemme niitä asioita käyneet lävitse harjoituksissa ja keskusteluissa, Malinen painottaa.

- Tämä on meille ensimmäinen testitapahtuma, ja samalla se ensimmäinen on aina hieno tapahtuma pelaajillekin. Kenttä on ahdas, tilaa ei ole paljon, vastustaja on taatusti motivoitunut. Kyllä tällaista odottaa.

RoPS:n ja Haukiputaan Pallon välinen ottelu alkaa lauantaina 28.1.2017 kello 14.00. Ottellun saapuvia kehotetaan jättämään autonsa Lappi Areenan yläparkille. Sisäänkäynti Ounashallielle on Hiihtomajantien puoleisesta pääsisäänkäynnistä.

Teksti: Pasi Pikkupeura

Luettu 5147 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309