ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 23 tammikuu 2017 15:03

Anselmi Nurmela vuoden sopimuksella Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Anselmi Nurmela Anselmi Nurmela Kuva: Pasi Pikkupeura

Anselmi Nurmela sekä Rovaniemen Palloseura ovat tänään allekirjoittaneet vuoden mittaisen sopimuksen. Hollannissa syntynyt ja jalkapallokoulunsa saanut Nurmela on edustanut viimeiset kaudet Ykkösessä pelaavaa AC Oulua. Sopimuksen myötä Anselmista tulee toisen polven ropsilainen. Hänen isänsä Mika Nurmela edusti RoPS:a kaudella 2008.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen on seurannut nuoremman Nurmelan kasvamista jalkapalloilijaksi ensimmäisistä potkuista lähtien. Malinen oli aikanaan myös Anselmin isä "Nuren" ensimmäinen valmentaja.

- Pelaajana Anselmi on taitava. Hän myös ymmärtää peliä ja pystyy tarvittaessa olemaan härski ja kova, aivan kuten isänsäkin oli omalla aktiiviurallaan, Malinen kuvailee.

AC Oulussa Nurmela pelasi sekä keskikentällä että laitapuolustajana. Viime syksynä hänet nostettiin alle 20-vuotiaiden poikamaajoukkueeseen.

- Olen tarkkaillut mielenkiinnolla Anselmin kehittymistä. Hän esiintyi maajoukkueessa ja AC Oulussa erittäin edukseen, Malinen arvioi.

- Nyt on oikea hetki, jossa sekä Anselmin että RoPS:n tiet yhdistyvät. Me tarvitsemme lahjakkaita pohjoissuomalaisia pelaajia ja "Ami" tarvitsee mahdollisuuden Veikkausliigassa.

Nurmela itse on sopimuksestaan hillityn tyytyväinen. Seuraavaksi on aika kääriä hihat ja suunnata katse kohti uusia tavoitteita.

- Koko viime kauden minulla oli tavoite pelata tällä kaudella Veikkausliigaa. Ykkösen olen jo nähnyt, Nurmela sanoo.

- Mutta seuraava tavoite on saada myös pelaikaa. Helppoa se ei tule olemaan. Joukkueessa on minun paikalla kova kilpailu. Siinä on edellä kaksi kokenutta keskikenttäpelaajaa, joita ei helposti syrjäytetä, mutta sen eteen lähdetään tekemään töitä.

Sopeutumista helpottaa tuttu valmentaja. Vaikka Nurmela ei aiemmin ole pelannut Malisen alaisuudessa, on hän seurannut Malisen aikaisempia joukkueita. Nurmela uskoo sopeutuvansa nopeasti RoPS:n pelitapaan.

- Tietenkin pelitavassa on paljon opeteltavaa, mutta pidän RoPS:n ja Juhan tyylistä. Se on joukkue, joita vastaan muut eivät halua pelata, Nurmela arvioi.

- Minun vahvuudet ovat pallollisessa pelaamisessa sekä syöttötaidossa. Viime kaudella pelasin paljon puolustajana, jolloin sekin puoli kehittyi roimasti. Kroppaan voisi hakea vielä lisää voimaa, mutta asenteesta ei tekeminen ainakaan jää kiinni.

Rovaniemen Palloseuran kausi käynnistyy Suomen Cupin lohkovaiheen otteluilla ensi lauantaina 28.1.2017 kello 14.00. Kotiottelussa Ounashallissa vastaan asettuu Haukiputaan pallo. Liput otteluun tulevat myyntiin maanantaina. RoPS:n Veikkausliigan ensimmäinen kotiottelu on pääsiäismaanantaina 17.4.2017 klo 16.00. Veikkausliigan kausikortit ovat myynnissä Ticketmasterin kanavilla: www.ticketmaster.fi

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 5194 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309