ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 29 marraskuu 2016 12:44

Puolustaja Leo Väisänen siirtyy Rovaniemen Palloseuraan

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Leo Väisänen Leo Väisänen Kuva: Juha Tamminen

Päättyneellä kaudella HJK:ssa sekä lainasopimuksella PK-35 Vantaalla pelannut 19-vuotias puolustaja Leo Väisänen siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. Sopimus on kaksivuotinen. Sopimuksen myötä RoPS:aa kaudesta 2015 edustanut Juha Pirinen siirtyy Helsingin Jalkapalloklubiin.

Leo Väisänen on Käpylä Pallon kasvatti. Hän vaihtoi KäPa:sta Helsingin Jalkapalloklubiin B-ikäisenä kaudelle 2015. Debyytti Veikkausliigassa syntyi Klubin paidassa RoPS:n ja HJK:n pelatessa Rovaniemellä tasan 2-2 viime kevätkierroksen ottelussa. Väisänen siirtyi elokuussa lainasopimuksella PK-35 Vantaalle, jossa hän pelasi kaikki loput syyskauden ottelut.

RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen odottaa poikamaajoukkueissakin läpimurron tehneen puolustajan saapumista Napapiirille.

- Leo on meidän kannalta kiinnostava pelaaja. Erityisesti poikamaajoukkueen ottelut ovat osoittaneet, että hän on huippulahjakkuus, Malinen sanoo.

- Keskustelujen perusteella Leo on erittäin halukas ottamaan isompaan roolia ja astumaan urallaan eteen päin. Hänellä on ominaisuudet nousta isoksi suomalaispelaajaksi, mutta sitä edellyttää onnistunut työvaihe. Me pystymme tarjoamaan hänelle sellaisen maaperän, jossa peliminuutit ja vastuullinen rooli ovat hänen omissa käsissään.

Väisänen itse on liikkeellä samoilla tavoitteilla. Hän harjoittelee vielä loppuvuoden HJK:n mukana ennen muuttoaan Rovaniemelle.

- Kaikki RoPS:sta näkemäni ja kuulemani, niin valmennuksesta kuin olosuhteistakin, on ollut pelkästään myönteistä. Oikean roolin sekä peliajan saaminen olivat lähtökohtaisesti omat syyni tämän siirron taustalla, Väisänen kertoo.

- Haluan vielä kiittää koko HJK:n valmennustiimiä. Heidän mukanaan olen kehittynyt pelaajana sekä saanut urani tähän saakka isoimmat ottelut. Nyt kuitenkin odotan muuttoa pohjoiseen kohti uusia haasteita.

Myös Rovaniemen Palloseura kiittää Juha Piristä kuluneista kahdesta kaudesta. Pirinen nousi joukkueen avainpelaajien joukkoon välittömästi hopeakaudella 2015.

- Juha oli isossa roolissa myös päätyneellä kaudella. Hän on pelaajana nyt siinä iässä, jolloin hänen on hyvä päästä hakemaan uralleen uutta nostetta. HJK on Juhalle iso mahdollisuus, jossa on tarjolla myös ensi kesä europelit, päävalmentaja Juha Malinen kiittää lopuksi.

Rovaniemen Palloseuran kausi 2017 käynnistyy Suomen Cupin lohkovaiheen otteluilla tammikuussa. Ensimmäinen ottelu on 28.1.2017 Ounashallissa Haukiputaan Palloa vastaan.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 5793 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309