ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 marraskuu 2016 19:30

Malinen: Monet tulevat olemaan vielä äimän käkenä

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen Juha Malinen Kuva: Pasi Pikkupeura

Ounashallin sisällä kajahtelevat tutut komennot. Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkue harjoittelee jälleen tutun isännän johdolla. Juha Malinen on palannut pienen tauon jälkeen Napapiirille seuraamaan suojattiensa talvikauden otteita.

Tällä kertaa ringissä on RoPS:n kotimaisia sopimuspelaajia sekä muutamia naapuriseuran vahvistuksia. Harjoitukset eivät vielä pyöri täydellä teholla. Nämäkin RoPS:n pelaajat vetäytyvät lopullisesti lomille joulukuun ensimmäisellä viikolla. Joukkue kasataan yhteen taas loppiaisen jälkeen, jolloin myös ulkomailla olevat palaavat takaisin Suomeen. Siitä kolmen viikon kuluttua alkavat jo Suomen Cupin lohkovaiheen ottelut.

- Älkää antako sen kusettaa! Tuota se yrittää aina, Malinen huudahtaa.

Juha Pirinen oli jälleen kerran höynäyttänyt nuorempaa pelitoveriaan. Seuraava kerta ei enää onnistukaan, vaan tällä kertaa taklaus osuu "Piriä" perille saakka. Pirinen virnistää ja kömpii takaisin ylös. Harjoitukset jatkuvat.

Talvi on joukkueen uudistamisen aikaa. Osa pelaajista lähtee etsimään uusia haasteita, osa kotimaasta, onnekkaimmat ulkomailta. Osan kanssa sopimus jätetään uusimatta yhteisymmärryksessä. Jokaista vapautunutta paikkaa kohden on aina useampi hakija, joka haaveilee mahdollisuudesta Veikkausliigassa.

- Ensi kauden RoPS tulee olemaan entistä työteliäämpi, entistä tasokkaampi ja entistä suomalaisempi, harjoitusten päätteeksi kommentteja jakamaan saapunut Juha Malinen paljastaa.

- Muutoksia tulee paljon. Se taas tarkoittaa, että meitä seuraavat ihmiset tulevat olemaan äimän käkenä ja kysymyksiä täynnä. Kaikki, mistä joudutaan luopumaan, aiheuttaa aina hämmästelyä ja kritiikkiäkin. Mutta luopumisen tuskan on jokaisen vain käsiteltävä. On luovuttava, jotta päästään rakentamaan uutta.

Vaikka joukkueen kasaamisen osalta eletään vielä varhaista marraskuuta, RoPS:n muutos on jo nähtävillä. Syksyn ja alkutalven aikana on vietetty haikeita jäähyväisiä, mutta samaan aikaan joukkueeseen on tuotu tuoretta verta sekä nostettu esiin lupaavia omia kasvatteja.

- Pyrimme löytämään nimenomaan kotimaista lahjakkuutta. Me ajattelemme tätä pidemmällä tähtäimellä kuin vain tammikuun Suomen Cup tai Veikkausliigan ensimmäiset kierrokset. Nyt kartoitamme sellaisia asioita, jonka hedelmistä voimme nauttia vielä useamman vuoden ajan, Malinen kertoo.

- Tietenkin etenemme niillä ehdoilla, mitä joukkueen kasaamiseen on annettu. Muta uskon, että niilläkin ehdoilla pystymme luomaan hyvin mielenkiintoisen ja meidän omat kriteerimme täyttävän joukkueen, josta tulee olemaan paljon iloa niin seuralle kuin kannattajillekin.

Suomen Cupin muutosten myötä kauden rytmitys kotimaisessa jalkapallossa otti ison askeleen lähemmäs muita eurooppalaisia sarjoja. Viiden kuukauden talvitauko vaihtui kolmeen kuukauteen. Lomien jälkeen joukkueella on ainoastaan muutama viikko, kun viralliset ottelut jo jatkuvat.

- Se toi muutoksia myös meidän tekemiseen. Viime talvena meillä oli Santa Clausin ongelmienkin takia hiukan vaikeuksia saada joukkueelle kunnollisia pallollisia harjoituksia. Nyt olemme voineet pitää Rovaniemelle jääneiden pelaajien kanssa tuntumaa hyvänä. Heistäkin näkee, että tietyt ominaisuudet ovat selkeästi jopa parantuneet.

- Harjoittelun lisäksi myös pelillisiin asioihin on tulossa hienosäätöä, mahdollisesti jopa vähän isompaakin. Mutta jatkossakin tulemme korostamaan niitä vahvuuksia, mitä meillä on aiemminkin ollut. Vahvuuksia tulee vain kyetä käyttämään entistä paremmin hyväksi, päävalmentaja Juha Malinen päättää.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 5348 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309