ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 03 marraskuu 2016 09:13

Timo Stavitski siirtyy Rovaniemen Palloseuraan

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Timo Stavitski Timo Stavitski Kuva: Doug Minihane

Poikamaajoukkueiden sekä Klubi 04:n runkopelaajiin kuuluva Timo Stavitski siirtyy kaudelle 2017 Rovaniemen Palloseuraan. RoPS ja laitapelaaja Stavitski ovat allekirjoittaneet yhden vuoden sopimuksen vuoden optiolla.

Kirkkonummella syntynyt Stavitski on Kyrkslätt IF:n kasvatteja. KyIF:stä hän siirtyi Helsingin Jalkapalloklubiin B-ikäisenä. HJK:n B-junioreiden jälkeen ura jatkui päättyneellä kaudella Klubi 04:ssä. Kakkosen pelien lisäksi Stavitski oli mukana HJK:n U19-joukkueessa UEFA Youth Leaguen karsinnoissa, keväällä U17-maajoukkueen EM-jatkokarsinnoissa sekä syksyllä U18-maajoukkueen otteluissa Puolaa ja Tsekkiä vastaan.

- Tässä siirrossa on taustalla useamman kuukauden määrätietoinen etsintä tulevaisuuden laitapelaajasta. Saimme Timosta vinkin, olen nähnyt hänet pelaamassa sekä keskustellut hänen maajoukkuevalmentajiensa kanssa, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

- Timo on nopea. Hän on saanut paljon vastuuta Klubi 04:ssä sekä poikien maajoukkueissa. Me emme olleet ainoita Timosta kiinnostuneita, vaan mukana oli rivi muitakin liigaseuroja. Timo kuitenkin vakuuttui RoPS:n pelaajakehityspolusta, omasta roolistaan sekä omista kehittymismahdollisuuksistaan. Hän tulee olemaan todella mielenkiintoinen kaveri sekä persoonana että pelaajana.

Stavitski harjoittelee vielä marras-joulukuun ajan Kirkkonummella ennen tammikuista muuttoa Napapiirille. Pelaajalla itsellään mieli on ensimmäisen liigasopimuksen johdosta korkealla.

- Ei voi olla kuin tyytyväinen. Minulla oli tavoite saada tulevalle kaudelle paikka Veikkausliigan joukkueesta, ja siinä onnistuttiin. Kaiken lisäksi pääsin vieläpä hyvään joukkueeseen, Stavitski iloitsee.

- Toivotaan, että pystyn pelaamaan ehjän kauden ja saan joukkueessa täyden roolin. Rooli pitää tietenkin ensin ansaita, mutta olen siihen valmis. Jos hyviä ominaisuuksiani luetellaan, niin RoPS tulee saamaan minusta vaarallisen, nopean ja taitavan pelaajan.

RoPS:n nykyisten sopimuspelaajien kohdalla joukkueen yhteinen harjoituskausi alkaa jo ensi maanantaina. Kilpailullisesti RoPS:n kausi 2017 käynnistyy tammikuun lopulla Suomen Cupin lohkovaiheen otteluilla.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Doug Minihane

Luettu 6773 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309