tiistai, 18 lokakuu 2016 12:33

Europaikka karkasi RoPSin ulottumattomiin Turun tasapelin myötä

FC Interin pelaaja taklaa Rovaniemen Palloseuran Albert Prosaa (99). FC Interin pelaaja taklaa Rovaniemen Palloseuran Albert Prosaa (99). Kuva: Ari-Matti Ruuska

Rovaniemen Palloseura ei pelaa ensi kaudella jalkapallon euro-otteluita. Asia varmistui Veikkausliigan toiseksi viimeisellä kierroksella, kun joukkue joutui tyytymään Turussa Interin vieraana 1-1 (0-0) -tasapeliin.

RoPS voi yltää sarjassa viidenneksi, mutta korkeintaan neljä suomalaisjoukkuetta pääsee kansainvälisiin cup-turnauksiin.

Isännillä oli ottelussa vieraitakin enemmän panosta, sillä Inter haluaa väkisin välttää karsijan paikan. Turkulaiset olivatkin edellistä PS Kemi -kohtaamista paremmalla mielellä ja jalalla liikkeellä. Inter vyörytti tilanteita tasaisesti RoPS:n päätyyn, mutta oli myös tuhlailevalla tuulella.

Esimerkiksi Njazi Kuqilla oli kaksi upeaa maalintekotilannetta ensimmäisen puoliajan lopussa ja toisen puoliskon alussa, mutta RoPS-vahti Ricardo tuli kummassakin hyvin vastaan pakottaen Kuqin sijoittamaan pallon hitusen ohi maalin.

Ricardo torjui hyvällä sijoittumisella myös Solomon Duahin kovan vedon.

RoPS taas iski osuman ensimmäisestä paikastaan. Juha Pirinen pyöri Interin 16 metrin alueen nurkassa kuin väkkärä, piti palloa kolmen Inter-miehen ahdistelun keskellä ja syötti maalin eteen Janne Sakselalle, joka sijoitti pelivälineen vastustamattomasti verkkoon.

Interin painostus palkittiin parikymmentä minuuttia ennen loppua, kun Kuqi sai Guy Gnabouyoun kovasta syötöstä pallon maaliin.

Turun ottelun panos vaikutti pelaajien tunnetasoon, mikä RoPS-käskijä Juha Malisen mielestä näkyi hänen miehistössään hermoiluna ensimmäisen puoliajan verran.

– Pelasimme puoli tuntia ilman kunnon prässipeliä. Toisen puoliajan vaihdot (Mamut Saine ja Albert Prosa ulos, Mika Mäkitalo ja Eetu Muinonen sisään) paransivat heti tilannetta ja sitten saimmekin sen ansiosta maalin, Malinen ynnäsi.

Inter olisi ansainnut ottelusta voiton, minkä tunnusti Malinenkin.

– Inter pelasi äärimmäisen rohkeasti viimeiset kaksikymmentä minuuttia.

Isäntien päävalmentaja Shefki Kuqi näki joukkueensa pelanneen kuten hän on pitkään toivonut. Osumia olisi saattanut tulla vastustajan verkkoon 3-4 kappaletta, mutta kun ei tullut, niin Interin piina jatkuu päätöskierroksella.

PS Kemi, HIFK ja Inter ratkaisevat silloin, kuka lähtee liigakarsintaan. Turkulaisittain tilanne on kiehtovin. Jos Inter ajautuu karsintaan, saattaa se kohdata siellä rakkaan paikallisvastus TPS:n.

Sarjan tyvipään joukkueiden kohtaloon on sanansa sanottavana RoPS:llakin. Se nimittäin kohtaa sunnuntaina kotonaan HIFK:n.

– Tavoitteena on aina murskavoitto ja jos se ei onnistu, niin niukka voitto on kakkostavoite, Juha Malinen virnuili.