ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 14 lokakuu 2016 12:28

Illan jalkapallo-ottelu: Vain voitto KuPSista kelpaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Kuopion Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä perjantaina klo 18.30

Asetelma: Veikkausliigakautta on jäljellä kolme kierrosta ja lähes kaikki on vielä auki. Ainoastaan putoaja PK-35 Vantaa on saletisti selvillä. RoPSilla oli jo hyvä ote mitaliin ja europaikkaan, mutta lähes luokaton syyskuu on pudottanut joukkueen kuudenneksi. Viimeisestä kuudesta pelistään RoPS on voittanut vain yhden, siinäkin kaatui jumbo-PK, pelannut kaksi tasan ja hävinnyt peräti kolmesti. Kuntopuntarissa takana on vain tuleva vastus KuPS, PS Kemi ja PK. Kauden ratkaisevilla hetkillä junasta putoaminen tuolla tahdilla on selviö. Cupin voittoja SJK ottanee mitalin, joten myös nelossijalta ponnistetaan Eurooppaan. Äärimmäisen arvokas europaikka vaatisi RoPSilta loppujen otteluiden voittamista, ja edessä luuraavien Ilveksen ja VPS:n totaalista romahdusta.

Sijalla seitsemän majaileva KuPS on ollut myös tuloksellisesti surkea viime kierroksilla, ja savolaiset ovat ulkona eurotaistosta. Kauden kunniakas päätös ja top-6 sijoitus kiinnostaa “Kalakukkojakin”.

RoPS on ollut kotona voittamaton toukokuusta lähtien, eikä häviä nytkään. Pystyvätkö tehottomat isännät raapimaan voiton, on sitten toinen asia?

Seuraa näitä! Hyökkääjällä vai ilman? RoPSin päävalmentaja Juha Malinen on tehnyt monenlaisia temppuja joukkueen hyökkääjäongelman ympärillä. Viime otteluissa joukkue ei ole käyttänyt keskushyökkääjää tai oikeastaan minkäänlaista hyökkääjää avauskokoonpanossaan. Tehot ovat olleet niin masentavia, että olisiko nyt taas aika kokeilla sentteriä, ja antaa Albert Prosalla vielä mahdollisuus? Vai jatkaako keskikenttäpommittaja Robert Taylor piikissä? Sopisi olettaa, että RoPS-ryhmä olisi jo kahdessa kuukaudessa oppinut joukkueen hyökkääjien olevan kaukana “Boris” Kokon tasosta joka suhteessa, pelaajatyyppinä ja jalkapalloilijana ylipäätään. Korkeat ja pitkät pallo ovat tuhoon tuomittuja, joten RoPSin on pyrittävä pelaamaan maita pitkin linjan taakse ja haettava maltillisilla syöttöketjuilla murtautumisvaihtoehtoja.

Janne Saksela oli ensimmäinen RoPS-pelaaja miesmuistiin, joka pelasi MM-karsintaottelun. Edellinen oli Anders Eriksson vuonna 1992. Upeasti RoPSissa kehittyneen laitapelaajan ura jatkuukin ansaitusti Hollannissa Sparta Rotterdamin riveissä. Kotiyleisön on nyt aika kiittää “Jasbaa” kahdessa viimeisessä kotiottelussa.

RoPSin sairastupa on lähes tyhjä. Palaavatko Ville Saxman ja Michal Mravec kentälle?

Poissaolot? RoPSin Antonio Reguero on loukkaantuneena.

Oho! Vuoden sisään Saksela on jo kuudes RoPS-pelaaja, joka siirtyy napapiiriltä ulkomaille.

Arvio? RoPS kaataa KuPSin niukasti ja seuraa sitten tuloksia muilta paikkakunnilta.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 428 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309