ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 10 lokakuu 2016 18:00

Saksela kauden päätteeksi Alankomaiden pääsarjaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n mukana a-maajoukkuepelaajaksi noussut Janne Saksela siirtyy Alankomaiden pääsarjaan RoPS:n mukana a-maajoukkuepelaajaksi noussut Janne Saksela siirtyy Alankomaiden pääsarjaan Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuraa talvesta 2014 edustanut Janne Saksela siirtyy kuluvan Veikkausliigakauden päätyttyä Alankomaiden pääsarjaan. Sakselan tuleva seura on täksi kaudeksi paluun ylimmälle sarjatasolle tehnyt Sparta Rotterdam.

Janne Saksela nousi viimeistään viime kaudella Veikkausliigapelaajien eliittiin. Hyvien otteidensa ansiosta entinen juniorimaajoukkueiden vakiokasvo teki debyyttinsä miesten maajoukkueessa tammikuussa 2016 ystävyysottelussa Ruotsia vastaan. Saksela oli mukana Huuhkajien avauskokoonpanossa 9. lokakuuta MM-karsintaottelussa Kroatiaa vastaan pelaten täydet minuutit.

RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva iloitsee Sakselan saamasta mahdollisuudesta. Aikuisuransa alkuvuosina pahoista loukkaantumisista kärsineestä Sakselasta kasvoi RoPS:n mukana kansainvälisen tason laitapelaaja.

- Onhan tämä tärkeä osoitus seuran toiminnasta ja luo uskottavuutta meidän tekemiselle. Jos joskus puhutaankin, kuinka Suomesta on vaikea päästä etenemään ulkomaille, niin jälleen yhdestä pienestä seurasta Aleksandr Kokko siirtyi elokuussa Australian ja nyt Janne Saksela Alankomaiden pääsarjaan, Niva toteaa.

- Janne on yksi fiksuimmista pelaajista, joita olen koskaan tavannut. Meillä on ollut pitkään tiedossa, että hänen haaveensa on ulkomaan kentillä. Tämä on Jannelle loistava tilaisuus päästä näyttämään ja kokeilemaan omia mahdollisuuksiaan.

Sakselaa kaikkina kolmena RoPS-kautena valmentanut Juha Malinen kehuu myös pelaajan omaa panosta.

- Janne on tehnyt valtaisan työmäärän, jotta hän on parissa vuodessa kyennyt nousemaan pahan loukkaantumiskierteen jälkeen maajoukkuetason pelaajaksi. Kuntoutumisen lisäksi olemme yhdessä onnistuneet hiomaan hänen vahvuuksiaan eli erinomaista lähtönopeutta ja keskityksiä, Malinen kertoo.

- Tämä sopimus on myös osoitus RoPS:n nykyisen strategian toimivuudesta. Olemme houkutteleva vaihtoehto. Pelkästään viimeisen vuoden aikana puolenkymmentä kotimaista pelaajaa on siirtynyt RoPS:n kautta isompiin ulkomaan sarjoihin.

Sakselan sopimus RoPS:n kanssa kattaa kuluvan kauden loppuun. RoPS:n viimeiset kotiottelut ovat perjantaina 14.10. kello 18.30 Kuopion Palloseuraa sekä kauden päätöskierroksella sunnuntaina 23.10. kello 15.00 Helsingin IFK:ta vastaan.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3616 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309