perjantai, 07 lokakuu 2016 16:22

Kolmelle RoPS-juniorille pitkät sopimukset

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juho Hyvärisestä tuli FC Lahtea vastaan ensimmäinen 2000-luvulla syntyny veikkausliigapelaaja. Juho Hyvärisestä tuli FC Lahtea vastaan ensimmäinen 2000-luvulla syntyny veikkausliigapelaaja. Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura on tehnyt kolmivuotiset sopimukset hyökkääjä Jarkko Luiron (18), puolustaja Juho Hyvärisen (16) sekä keskikenttäpelaaja Pyry Hannolan (14) kanssa. Kaikki kolme ovat RoPS:n oman juniorikoulun kasvatteja. Sopimukset kattavat kauden 2019 loppuun saakka.

Jarkko Luiro ja Juho Hyvärinen olivat RoPS:n edustuksen mukana jo viime talven Liigacupissa. Molemmat ovat myös saaneet ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa, Luiro PS Kemiä ja Hyvärinen FC Lahtea vastaan. Nuori, kahden viikon kuluttua 15 täyttävä, Pyry Hannola on kesän aikana tunnustellut muutamaan otteeseen miesten vauhtia edustuksen harjoituksissa.

- Viime talven Liigacupissa peluutimme edustusjoukkueen mukana useampaakin nuorta pelaajaa. Noissa otteluissa kiinnitimme huomiota erityisesti Jarkko Luiron ja Juho Hyvärisen otteisiin. Pojat olivat ennakkoluulottomia ja pärjäsivät miesten peleissä varsin hyvin, kertoo RoPS:n urheilutoimenjohtaja Jari Ilola.

RoPS:n osalta taustalla on pidempikestoinen projekti, jonka lopullisena päämääränä on tuottaa pelaajia edustuksen käyttöön sekä kasvattaa heitä viime kädessä kansainvälisille kentille. Hyvärinen ja Hannola ovat esiintyneet erittäin lupaavasti Suomen poikamaajoukkueissa.

- Näillä sopimuksilla haluamme osoittaa myös pelaajille itselleen, että olemme seuranakin sitoutuneita siihen pitkäjänteiseen työhön, jota huipulle pääsemiseen vaaditaan. Pelaajien on koettava, että heillä on turvallinen kasvuympäristö, Ilola sanoo.

- Seuran kannalta on tietenkin tärkeää, että saamme nostettua sekä oman paikkakunnan että ylipäätään Pohjois-Suomen pelaajia Veikkausliigaan. Mutta sitäkin tärkeämpää on, että pystymme tukemaan nuorten pelaajien kehitystä ja voimme tarjota heille tukevan pohjan suunnitella tulevaisuutta urheilijana.

Rovaniemen Palloseuran kausi Veikkausliigassa jatkuu vielä kolmella ottelulla. Seuraava kotiottelu on ensi viikon perjantaina 14.10. kello 18.30. Vastaan asettuu Veikkausliigassa seitsemäntenä oleva Kuopion Palloseura.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 3740 kertaa