ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 06 lokakuu 2016 08:40

Keskikenttämies Sani Kaita testille Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Sani Kaita asustelee testijakson ajan varsin tutuilla kulmilla Sani Kaita asustelee testijakson ajan varsin tutuilla kulmilla Kuva: Pasi Pikkupeura

Nigerian maajoukkueessa vuoden 2010 MM-kisoissa pelannut keskikenttämies Sani Kaita on paraikaa Rovaniemellä kolmen viikon testijaksolla. Kaita saapui Rovaniemen Palloseuran harjoituksiin alkuviikosta.

Kolmekymmentävuotias Sani Kaita on edustanut Nigeriaa useissa arvokisoissa. MM-kisojen lisäksi hän on osallistunut kolmiin Afrikan mestaruuskisoihin sekä alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin. Seuratasolla Kaita on pelannut mm. AS Monacossa, Lokomotiv Moskovassa sekä Sparta Rotterdamissa.

Loppukesästä ilman seuraa ollut Sani Kaita rantautui elokuussa Suomeen harjoittelemaan entisen valmentajansa Daniel Amokachin alaisuudessa. Amokachi on nykyään oululaisen JS Herculesin päävalmentaja. Mahdollista siirtoa Rovaniemelle on tunnusteltu huomattavasti pidempään.

- Sani kiinnitti huomioni jo pari-kolme vuotta sitten ollessaan edellisen kerran vapaana, kertoo RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen.

- Olen keskustellut hänestä muun muassa Lars Lagerbäckin kanssa, joka luotsasi Nigerian maajoukkuetta kauden 2010 kisoissa. Kaikki Sanista saamani palaute on ollut pelkästään positiivista. Tämä on ehdottomasti kortti, joka meidän kannattaa katsoa.

Kaitan ura on viime vuosina ollut ohdakkeinen. Tapahtumasarjat käynnistyivät MM-kisojen ottelusta Kreikkaa vastaan Kaitan jouduttua ulosajetuksi suoralla punaisella kortilla. Ulosajo aiheutti kotimaassa Nigeriassa valtaisan kohun. Kisojen jälkeen pelaaminen jatkui Ukrainan, Kyproksen sekä myöhemmin jälleen kotimaansa sarjoissa.

- Kieltämättä MM-kisojen tapahtumien jälkeen hänen elämänsä on ollut välillä raskasta ja erikoistakin, Malinen myöntää.

- Mutta joskus on vain hyväksyttävä, että elämässä tapahtuu kontrolloimattomia asioita. Meidän kannalta kyse on siitä, että kaverilla on todistetusti lahjakkuutta jalkapalloilijana. Nyt mittaamme erittäin tarkkaan hänen todellisen tahtotilansa. Jos tahtotila on kunnossa, meiltä löytyy keinot, joilla pelaajan kroppa saadaan kuntoon.

Mikäli alkanut testijakso tuottaa myönteisen tuloksen, Kaitan kanssa on jo alustavasti sovittu ensi kaudesta. Sitä ennen on läpäistävä entisestään tiukentunut seula.

- Ensi kauden joukkueen kanssa olemme huomattavan tiukkoja ulkomaalaishankintojen suhteen. Etsimme talven aikana korostetusti kotimaisia pelaajia, Malinen painottaa.

- Mutta nyt Sani Kaita ja maanantaiksi saapuva saksalaispelaaja ovat poikkeuksia, jotka haluamme kartoittaa tarkemmin. Sanin kohdalla taustalla on pitkäkestoinen ja useamman henkilön projekti, joka tähtää paluuseen huipulle. Siinä osallisuudesta täytyy kiittää myös Daniel Amokachia.

Kaksien harjoitusten verran joukkueeseen tutustunut Sani Kaita on silmin nähden motivoitunut tavoitteensa suhteen. Miehen puheista käy selväksi, ettei lopullinen päämäärä ole pelkästään Veikkausliigassa.

- Tällaiset uudet haasteet ovat kehityksen kannalta ainoastaan hyväksi. Ikäni puolesta minulla on edelleen mahdollisuus pyrkiä takaisin omalle huipputasolleni. Tällä hetkellä se on tärkein tavoitteeni. Taidot ja kapasiteetti ovat tallella, fyysisesti tuntuu erittäin hyvältä. Uskon, että tästä tulee erinomainen projekti, Kaita kertoo.

- Olen kuitenkin kokenut urheilija. Tiedän, mitä huipputasolle pääsemiseen ja huipulla olemiseen tarvitaan. Nyt olen hyvässä kunnossa, mutta haluan olla vielä täydessä 100% kunnossa, jotta pystyisin olemaan avuksi siellä, missä tulevaisuudessa ikinä pelaankin.

Maaottelutauon aikana Rovaniemen Palloseuran harjoitukset jatkuvat sunnuntaina 9.10. sekä täysipainoisesti maanantaina 10.10. klo 14.00 alkaen. RoPS:n seuraava kotiottelu on perjantaina 14.10. kello 18.30.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 3580 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309