ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 03 lokakuu 2016 08:49

RoPS kaatui Vaasassa Pyry Soirin maalilla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS kaatui Vaasassa Pyry Soirin maalilla Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura joutui sunnuntaikierroksella taipumaan kaimaseura Vaasan Palloseuralle niukimmalla mahdollisella erolla. Vaasa on ollut rovaniemeläisille synkkä paikka vierailla koko 2000-luvun. Tällä kertaa Pyry Soirin loppuhetkien maali takasi isännille voiton 1-0 (0-0).

RoPS aloitti ottelun jo totutun pirteästi. Prässi oli korkealla. VPS:llä oli selkeitä vaikeuksia keretä alta pois.

Ensimmäinen todellinen maalipaikka kuitenkin avautui isännille. VPS:n Veli Lampi katkaisi RoPS-syötön omalla kenttäpuoliskolla ja lähetti Joonas Vahteran nousuun. Vahteran veto liukui ohi Ricardon vartioiman maalin. Brassivahti tosin oli hyvin vedossa mukana.

RoPS:n osalta avausjaksolla lähimpänä maalintekoa oli Janne Saksela. VPS-vahti Evgeny Kobozev onnistui vaivoin venyttämään Sakselan painavan laukauksen kulmapotkuksi. Myös Eetu Muinonen jaksoi haastaa rangaistusalueen sisällä. Muinosta rikottiin pariinkin otteeseen, mutta ei vihellyksen arvoisesti.

Toisella puoliskolla peli kulki edelleen aavistuksen sinisävytteisesti. Jo vajaan kymmenen minuutin jälkeen Janne Saksela, Jean Fridolin Nganbe Nganbe sekä Robert Taylor pääsivät laukomaan vaaralliselta etäisyydeltä. VPS onnistui kokeilemaan ainoastaan RoPS-puolustuksen harhasyötöstä. Steven Morrissey rangaistusalueen rajalta kirvonnut veto oli osoitteeton.

Juha Malinen haki vaihdoilla uutta virtaa RoPS-hyökkäyksiin. Kentälle tulleet Aapo Heikkilä sekä William Oluremi John olivat molemmat lähellä hoitaa pisteet Napapiirille.

Heikkilä oli vain senttien päässä, jotta Robert Taylorin matala laitakeskitys olisi löytänyt VPS-maaliin. Keskitys kuitenkin ajautui Jarkko Lahdenmäelle, jonka vetopaikan VPS-puolustus onnistui puhdistamaan kulmapotkuksi. Janne Sakselan kulmapotkukin oli erinomainen. Oluremi puski vain niukasti yli Kobozevin vartioiman maalin.

Viitisen minuuttia myöhemmin RoPS:n paitsioansa petti. VPS:n Steven Morrissey jäi vapaaksi, nousi ja syötti rangaistusalueen rajalle Pyry Soirille. Soiri haastoi härskisti ja onnistui pienestä kulmasta laukomaan VPS:n johtoon. Veto oli millimetrin tarkka tolpan juureen.

Osuma ja viihdyttävän ja hyvätasoisen ottelun ainokaiseksi. RoPS yritti miehekkäästi loppusekunneille saakka, mutta Vaasa pysyi edelleen voittamattomana saarekkeena. VPS onnistui samalla katkaisemaan RoPS:n kesäkuun alusta jatkuneen maaliputken. Joukkueet vetäytyvät nyt maaottelutauolle, josta palattuaan Veikkausliigassa on jäljellä vielä viimeiset ratkaisevat kolme sarjakierrosta.

Malinen: Pelaajat jättivät kentälle kaikkensa

Ottelun jälkeen tunnelmat RoPS-leirissä olivat ymmärrettävän pettyneet. Esitys kuitenkin oli jälleen kerran plus-merkkinen, vaikka ratkaisu syntyikin ikävästä lipsahduksesta.

- Meidän ilme oli hyvä läpi ottelun. Ketään ei voi syyttää yrittämisen puutteesta tai sitoutumisesta joukkueen tekemiseen. Päin vastoin olemme menneet viime aikoina näissä asioissa selkeästi eteen päin, paavalmentaja Juha Malinen kertoi ottelun jälkeen.

- Meitä jäi tietenkin harmittamaan, että heillä ei olut kovinkaan montaa vetoa maalia kohden. Meidän yhdestätoista vedosta kahdeksan suuntautui maalitolppien väliin. Mutta tämä oli hyvin vauhdikas ja tasokas jalkapallo-ottelu, jossa oli vastakkain kaksi aivan erityylistä joukkuetta.

Molemmat joukkueet pelasivat omilla vahvuuksillaan. Tasaisissa yhden maalin otteluissa ratkaisut ovat usein pienestä asioista kiinni.

- En tiedä voiko sanoa, että parempi voitti, mutta se joka teki maalin voitti. VPS oli valmistautunut otteluun omalla tavallaan. He pelasivat hyvin ja rohkeasti meidän kovan prässin alla, Malinen jakoi tunnustusta.

- Meillä oli pukukopissa melko hiljaisia jätkiä, mutta tietyllä tavalla kaikki tunsivat jättäneensä kentälle kaikkensa. Tämä oli sellainen peli, jossa voitto olisi voinut pomppia meille, mutta ei tässä voi tuuriakaan syytellä. Silloin kun laittaa kaikkensa peliin ja pyrkii parhaaseen, niin ei siinä silloin jää seliteltävää.

VPS onnistui sunnuntaina siinä, missä yksikään toinen Veikkausliigan joukkue ei ole onnistunut sitten kesäkuun 9. päivä. RoPS jäi maaleitta.

- Joukkueessa on nyt pientä puutostautia, jonka vuoksi pelaajia joudutaan peluuttamaan väärillä paikoilla. Puutostautia on viimeisen kolmen ottelun aikana yritetty hoitaa tietyllä tapaa, mutta melko niukalla saldolla, Malinen myönsi.

- Mutta kyllä meillä on selkeät kuviot sen suhteen, mitä me ensi vuonna tarvitaan. Se vain vahvistui entisestään tämän ottelun aikana, millä tavalla me lähdetään ensi kauden joukkuetta rakentamaan.

Nyt Veikkausliigassa on edessä liki kahden viikon maaottelutauko. Sen jälkeen pelataan vielä viimeiset kaiken ratkaisevat kolme sarjakierrosta.

- Meillä lähtee muutamia pelaajia reissaamaan maajoukkeiden mukana. Muut treenaavat ensin pari päivää, jonka päälle on neljä päivää vapaata. Sitten vain hyvä valmistautuminen KuPS-otteluun. Saadaan ensin hiukan levätä ja sen jälkeen harjoitella yhdessä, Malinen kertoi suunnitelmista.

- Eihän tämä tulos jatkon kannalta mitään muuta. Siellä on edelleen yhdeksän pistettä jaossa. Meidän ideologiaan kuuluu, että jokaisesta pisteestä taistellaan. Eikä sitäkään vielä tiedä, mitä niillä lopuilla yhdeksällä pisteellä voi saada aikaan.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 2341 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309