ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 02 lokakuu 2016 14:30

Juhani Kangas valmiina mikäli käsky käy

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juhani Kangas on valmis tolppien väliin, mikäli käsky käy Juhani Kangas on valmis tolppien väliin, mikäli käsky käy Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura viimeisteli VPS-ottelun kuvioitaan jo syksyisen tuulisella keskuskentällä.

Suurimmalle osalle pelaajista rutiinin olivat tuttuja, mutta yksi oli urallaan täysin uuden tilanteen edessä - maalivahti Juhani Kangas.

Vasta 18-vuotias Kangas oli tasan viikko takaperin RoPS:n nelosmaalivahti. Mahdollisuudet sille, että peliaikaa saattaisi vielä tälle kaudelle kertyä, näyttivät liki olemattomille.

Mutta paljon ennättää muutamassa päivässä tapahtumaan. Antonio Regueron Maarianhamina-ottelussa saama jalkavamma osoittautui alkuviikon tutkimuksissa sen verran vakavaksi, että espanjalainen on sivussa kauden neljästä viimeisestä ottelusta. Jenkkivahti Tyler Back palasi torstaina suunnitellusti takaisin kotimaahansa.

Kangas nousi parissa päivässä Ricardon rinnalle RoPS:n kakkosmaalivahdiksi.

- Ihan tuttua hommaa tämä on, että välillä tilanne muuttuu nelosveskarista heittämällä kakkoseksi, Kangas naureskeli harjoitusten päätteeksi.

- Mutta ihan mukava päästä taas pitkästä aikaa mukaan kokoonpanoon. Istuskelin jo alkukaudesta pari Liigacupin ottelua penkillä ja Suomen Cupissahan tuli peliaikaakin.

Kangas on harjoitellut RoPS:n edustuksen mukana viime kaudesta lähtien. Vuosi takaperin harjoittelut kulkivat opiskelujen ehdoilla, mutta tänä kesänä Kangas on päässyt mukaan täysipäiväisesti. Peliaikaa on kuitenkin kertynyt ainoastaan parissa harjoitusmatsissa sekä Suomen Cupin ottelussa FC Hakaa vastaan. Nuori maalivahti ei silti valita.

- Onhan se välillä ollut vaikeaa, mutta kun on tänne saakka päässyt, niin ei sen saa antaa vaikuttaa omaan tekemiseen. Motivaatiota riittää taatusti, Kangas kertoo.

- Eihän sitä ole voinut etukäteen edes ajatella, että tälle kaudelle saattaisi vielä saada paikan edustukseen. On voinut ainoastaan seurailla, mitä tulee tapahtumaan.

RoPS:ssa Kangas on kuitenkin ollut hyvässä valmennuksessa. Ossi Koskelan johdolla RoPS:lle on muodostunut tiivis maalivahtitiimi. Haastatteluissa kaikki maalivahdit ovat toistuvasti korostaneet tiimin merkitystä.

- Olen tykännyt todella paljon, myös Kangas kehuu sekä harjoitteluolosuhteita että joukkuetovereitaan.

- Esimerkiksi Antoniosta on ollut todella iso apu. Hän on kuitenkin nähnyt paljon. Sieltä tulee kaikenlaista pientä neuvoa kokoa ajan. Samoin oli jo viime kaudella Tomer Chencinskin kanssa.

Debyytti Veikkausliigassa on toistaiseksi tekemättä, mutta Kangas uskoo olevansa valmis, mikäli kutsu tolppien väliin käy.

- Varmasti siellä olisi vielä jotain uutta ja outoa, mutta onhan tätä jo pari vuotta edustuksen mukana seurailtu. Ei sieltä mitään isoja yllätyksiä enää voi tulla, Kangas luottaa.

VPS:n ja RoPS:n välinen ottelu käynnistyy tänään kello 18.30. Ottelua voi seurata Keskuskentällä RoPS:n VIP-tiloissa kello 18.00 alkaen. Tarjoilusta huolehtii Oliver’s Corner. Ottelu näkyy myös Ruutu+ ja IS Extra –palveluiden kautta.

Pelaamalla Veikkauksen kohteita RoPS:n nettisivujen kautta tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa. RoPS:n kaikki Veikkauksen vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 2914 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309