ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 30 syyskuu 2016 11:06

Tulta päin - edustuksen pelaajat Sankarikoulussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Käsisammuttimen käyttö on hyvä kokeilla jo ennen kuin joutuu todelliseen tilanteeseen Käsisammuttimen käyttö on hyvä kokeilla jo ennen kuin joutuu todelliseen tilanteeseen Kuva: Pasi Pikkupeura

Torstaina Rovaniemen paloaseman pihamaalla kävi sauhu ja käsisammuttimien suhina. RoPS:n edustuksen pelaajat olivat hakemassa viilennystä tulikuumana käyvän Veikkausliigan ratkaisukierroksille.

Kyseessä oli vakuutusyhtiö LähiTapiolan Sankarikoulu-tapahtumaan liittyvä käytännön koulutusosuus. Koulutuksessa perehdyttiin Rovaniemen VPK:n johdolla joka kodin tärkeimpiin alkusammutusvälineisiin, sammutuspeitteeseen ja käsisammuttimeen.

Sankarikoulu on LähiTapiolan lanseeraama uusi jokakansalaisen turvallisuuskurssi. Sankarikoulu tarjoaa tänä vuonna maksuttoman alkusammutuskoulutuksen 100000 osallistujalle. Pelkästään Lapissa on tähän mennessä koulutettu jo yli 1000 uutta alkusammuttajaa.

Suomessa syttyy vuosittain noin 6000 rakennuspaloa, joista asuinrakennuksia on 3000. Synkkä luku tarkoittaa, että joka päivä lähes kymmenessä kodissa syttyy tulipalo. Maanteillä se vastaa jo porokolareiden vuosittaista määrää.

Palovaroitin, alkusammutusvälineet sekä niiden käytön opettelu pelastaisivat paljon. Harva uskaltaa autovakuutuksissakaan luottaa, ettei hirvi- tai porokolari ikinä osuisi omalle kohdalle.

- Käytännössä jokainen kodissa syttyvä tulipalo on mahdollista taltuttaa alkusammutusvälineillä, mutta aikaa palon syttymisestä on vain pari minuuttia. Siksi on tärkeä tietää, miten alkusammutusvälineiden kanssa toimitaan tehokkaimmin, painottaa Jukka Elkki LähiTapiolasta.

- Alkusammutuskoulutus on turvallisuusteko. Sillä saavutetaan näkyvät vaikutukset koko yhteiskunnan tasolla, mutta erityisesti sen yksittäisen kansalaisen kohdalla, joka jossain vaiheessa saattaa joutua kiperään tilanteeseen. Silloin alkusammutustaitojen opiskelusta on iso hyöty.

LähiTapiolan Sankarikoulutus on maksuton ja avoin kaikille yli 12-vuotiaille. Koulutus koostuu käytännön sammutusharjoituksista sekä teoriaosuudesta, jonka voi suorittaa verkkokurssina. Koulutuksen käyneet saavat SPEKin myöntämän AS1-alkusammutuskortin, joka on voimassa 5 vuotta.

Rovaniemellä seuraava Sankarikoulu-tapahtuma on jo huomenna lauantaina 1.10.2016 klo 10.00. Ilmoittautumiset sekä lisätietoja kurssista ja muista tulevista tapahtumista osoitteesta: www.sankarikoulutus.fi

Luettu 2006 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309