ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 27 syyskuu 2016 10:46

Heikkilä: Kova nälkä kauden päätöskierroksille

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aapo Heikkilä on jälleen tuomassa juoksuvoimaa RoPS:n laidoille Aapo Heikkilä on jälleen tuomassa juoksuvoimaa RoPS:n laidoille Kuva: Oona Sarajärvi

Aapo Heikkilä on kesän alaraajavamman jälkeen jälleen palailemassa takaisin pelikentille. Miehen omien sanojen mukaan matkaa täyteen kuntoon on vielä jonkin verran, mutta peliminuutteja on jo kertynyt RoPS:n kolmessa edellisessä ottelussa. Vikkeläkinttuinen laituri tuo kentälle energiaa ja tarvittavaa juoksuvoimaa.

Viikon sisällä olemme kohdanneet sarjan molemmat kärkijoukkueet. Millaisin miettein näistä otteluista?

"Suhteellisen tyytyväinen voi olla siitä, että HJK:ta ja Maarianhaminaa vastaan pelasimme kuitenkin hyvällä tasolla. Saimme luotua tarpeeksi tilanteita, mutta lopullinen tulos jäi puuttumaan. Jos saa yhden pisteen kuudesta mahdollisesta, niin eihän tässä juhlaan ole aihetta.

Mutta ei tämä lamaannuttava tulos ole. Paremminkin nostattaa taistelutahtoa, kun tiedetään, että pystymme tarvittaessa pelaamaan todella hyvää huippujalkapalloa."

Tosiaan, viimeksi Maarianhaminaakin vastaan saimme luotua riittävästi paikkoja. Mistä voisi kiikastaa, ettei pallo eksy useammin verkkoon?

"Se on se viimeinen tahto. Tietenkin homma on osittain tuurissaankin, mutta kyllä se on myös sitä, että viimeisillä voimilla heittäydytään tilanteeseen ja survotaan pallo sisään. Vaikka siinä menisi vähän vastustajiakin, niin ei se haittaa.

Pitäisi ajatella hyökkäävämmin. Tuntuu välillä, että pelaajat miettivät jo etukäteen, että mitähän jos tästä tuleekin vastahyökkäys. Ei mennä tilanteeseen niin täysillä kuin voitaisiin, vaan jäädään helposti pallon alapuolelle."

Toisaalta kesäkuun alusta lähtien olemme tehneet jokaisessa matsissa vähintään yhden maalin. Ei se kovin tehotontakaan silloin ole?

"Se on juuri näin. Vähintään maali per ottelu on hyvä suoritus. Kyllähän peleissä on siitä lähdettävä, että maali on tehtävä, jos ylipäätään haluaa voittaa. Mutta sekin pitää muistaa, että jos päästää maalin, niin homma on kerrasta tuplasti hankalampaa."

Seuraavaksi onkin jo vastassa VPS ensi sunnuntaina. Odotettavissa varmasti erilainen kohtaaminen kuin edellisellä Vaasan reissulla?

"Ainakin luulisi, elleivät ole jollain konstilla onnistuneet pilaamaan tuota uuttakin nurmea. Lähdetään hakemaan samanlaista dominanssia kuin edellisellä kerralla, että vastustaja ei saa yhtään laukausta aikaiseksi. Mutta tällä kertaa vain otettaisiin vähän parempi tulos.

Tällä hetkellä jokainen jätkä on taatusti sen verta nälkäinen, että viimeisestä neljästä pelistä otetaan täydet pisteet kotiin."

RoPS:n viimeinen ottelu ennen maaottelutaukoa on ensi sunnuntaina 2.10. kello 18.30. RoPS:n edellinen Vaasan vierailu jäi erityisesti mieleen heikkokuntoisen kentän sekä melkoisen tilastoerikoisuuden vuoksi. RoPS voitti laukaukset maalia kohden 11-0, mutta hävisi ottelu 0-1. Nyt Vaasassa olosuhteet ovat valtakunnan huippua Elisa Stadionin valmistuttua.

VPS:n ja RoPS:n kohtaamista voi seurata vapaasti RoPS:n VIP-tiloissa sekä Ruutu+ ja IS EXtra -palveluiden kautta.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1756 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309