ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 26 syyskuu 2016 14:36

Pelaajakortti: Edu palasi huipulle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mitali kiikarissa. Eetu Muinonen laukoi RoPS:n ainoan maalin keskiviikkona HJK:ta vastaan. Kuva on viime kesän Eurooppaliigan ottelusta Zagrebia vastaan. Mitali kiikarissa. Eetu Muinonen laukoi RoPS:n ainoan maalin keskiviikkona HJK:ta vastaan. Kuva on viime kesän Eurooppaliigan ottelusta Zagrebia vastaan. Kuva: Jussi Leinonen

Kuka? Eetu Muinonen

RoPSin keskikenttäpelaaja ja laitapuolustaja, #14. Toimii myös juniorivalmentajana. Syntynyt vuonna 1986 Mikkelissä.

Aiemmat seurat: Kasvattajaseurat Mikkelin Kissat ja Mikkelin Palloilijat, MP, MyPa, Zulte Waregem (Belgia), RoPS, Haka, Fram Larvik (Norja), KTP

Veikkausliigaottelut/maalit: 144/17 (tilanne 20.9.)

Maaottelut: U15–U23 45 kpl

Saavutukset: Suomen mestari 2005

Esikuva: Jari Litmanen

Suosikkijoukkue: AC Milan. “Innostuin lapsena seurasta, kun luin Mitri Pakkasen nuortenkirjoja. Aloin perehtyä seuraan ja sen historiaan, joka on todella kiehtova. Olen käynyt muutaman kerran Milanin peleissäkin San Sirolla.”

Harrastukset: Golf

Miltä RoPSin tilanne näyttää loppukauden mitalitaistelua ajatellen?

“Mielenkiintoiselta. Meillä on hyvä sauma ottaa mitali. Taistelu mitalista on kova, sillä seitsemällä joukkueella on saumat kolmen joukkoon, ja joukkueet ovat vielä pelanneet paljon ristiin. Jännä loppukausi on tulossa.”

Miksi tulit RoPSiin?

“RoPS oli minulle entuudestaan tuttu, sillä pelasin täällä jo kauden 2011. Tiesin, että asiat ovat täällä menneet sen jälkeen valtavasti eteenpäin, ja tekemisen taso ammattimaistunut huomattavasti. RoPS oli hieno mahdollisuus pelata hyvässä joukkueessa Veikkausliigaa. Tyttöystäväni on Rovaniemeltä, joten päätös oli siinäkin mielessä helppo.”

Toimit pelaamisen lisäksi juniorivalmentajana ja olet RoPSin 03-poikien vastuuvalmentaja. Millaista työ on ollut?

“Tekemistä kyllä riittää. Yleensä työt alkavat heti edustusjoukkueen treenien jälkeen. Olen ensimmäistä kertaa junioreiden parissa isossa roolissa. Työhön sisältyy hyviä ja huonoja päiviä, ja paljon se on avannut silmiä. Paljon on töitä tehtävänä, mutta RoPSissa on otettu oikeita askeleita siihen suuntaan, jotta polku junnuista aina edustusjoukkueeseen olisi järkevä, eikä sisältäisi liian isoja hyppyjä. Voitimme kesällä Kokkola Cupin, ja se oli pojille tosi iso asia. Itse olin silloin juuri europelireissulla Zagrebissa.”

Miten kausi on omalta osaltasi mennyt odotuksiin nähden? Olet ollut isossa roolissa.

“Koko ajan parempaan suuntaan. Alkukaudesta oli vaikeuksia päästä rytmiin, mutta nyt vastuun kasvaessa olen päässyt isompaan rooliin. Onnistunut kausi tähän asti.”

Uratavoitteesi?

“Pelaaminen tuntuu tällä hetkellä tosi hyvältä, ja paikat ovat kunnossa. Haluaisin jatkaa vielä useamman vuoden. Olisi hienoa voittaa RoPSin kanssa jotain suurta, ja tälle kaudelle mitalin uusiminen olisi kova juttu. Mielelläni jatkaisin uraani RoPSissa, jos vain kysyntää on.”

Olet pelannut kuluvalla kaudella lukuisilla pelipaikoilla. Mitä tykkäät laitapakin tontista?

“Tulihan se yllätyksenä, että pelaan pakkina vielä tässä vaiheessa uraa. Mieluummin pelaan keskikentällä, mutta jos valmentaja käskee puolustajaksi, niin olen tietenkin valmis pelaamaan, enkä valita. Tärkeintä on, että saan peliaikaa.”

Mikä on parasta Rovaniemellä?

“Rovaniemi on sopivan kompakti kaupunki, luonto ja vesi ovat lähellä. Ihmiset ovat mukavia ja tykkään kaupungin hengestä. Tämä on jalkapallokaupunki, jossa tuntemattomat ihmiset tulevat juttelemaan kadulla. Se on todella hienoa!”

Kuka on Veikkausliigan paras pelaaja? (muista joukkueista)

“Ilveksen Emile Paul Tendeng. Hänellä on litmasmainen tatsi ja liike. Todella fiksu pelaaja, joka näkee kentän hyvin.”

Mikä on RoPSin sijoitus kauden päätteeksi?

“Otamme mitalin.”

Markku Saukko
© 2016 Uusi Rovaniemi

Luettu 416 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309