ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 24 syyskuu 2016 21:00

Sunnuntain peli: Isojen panosten ottelu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli: RoPS – IFK Mariehamn, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 25.9. klo 18.30

Asetelma: Veikkausliigan loppusuora on jo auennut, ja panokset eivät juuri suurempia voisi olla! RoPSille tappio Helsingissä hyvän pelin ja erittäin kyseenalaisen rangaistuspotkun jälkeen oli kova takaisku. Pronssi on nyt kolmen pinnan päässä. Samoin IFK Mariehamnin mestaruushaaveet vesittyivät merkittävästi tasapelillä Interin kanssa. Klubi on nyt kolme pistettä edellä matsin enemmän pelanneena. Koko kauden sarjakärjen tuntumassa kamppaillut IFK Mariehamn on mediassa kuvailtu “Suomen Leicesteriksi”, joka pienillä resursseilla taistelee mestaruudesta. Termi on pientä liioittelua, resursseiltaan IFK kuuluu siihen keskisuurten seurojen joukkoon, mihin moni muukin. Kaukana edessä ovat budjeteilla mitattuna vain HJK ja SJK.

RoPSin syyskunto on alavireinen. Seitsemän edellisen ottelun kirjauksessa on neljä häviötä. Kotikentällä peli kuitenkin kulkee: edellinen tappio on toukokuulta! RoPSin pelin suurimmat ongelmat ovat hyökkäyspelissä, joka on tuskaisen vaikeaa. Maaleja joukkue on silti tehnyt kohtuullisesti, mutta nyt heppoinen hyökkäyskalusto on erityisen kovan paikan edessä, sillä IFK:n puolustuspeli on koko liigan parasta.

IFK:n kokonaisvire on hyvä, vaikkei se aiemmassa lennossaan olekaan. Seitsemästä edellisestä pelistä vain kaksi tappiota on kelpo saldo.

RoPSin on mitalitaistelun kannalta otettava tästä pelistä voitto. Kotikentällään tuloksellisesti hienosti esiintynyt Palloseura onkin niukka suosikki.

 Rovaniemen Palloseura ja IFK Mariehamnin edellinen kohtaaminen Rovaniemellä päättyi kesäkuun alussa maalittomaan tasapeliin. RoPS:n Robert Taylor ((oik.) yrittää ohittaa IFK Mariehamnin Albin Granlundin. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

Seuraa näitä: RoPSin päävalmentaja Juha Malinen veti Helsingissä kanin hatusta. Joukkueessa ei ole mitat täyttävää keskushyökkääjää, joten ryhmä pelasi ilman varsinaista hyökkääjää. Pelisysteemin pukeminen numeroiksi on makuasia, kyseeseen tulee lähinnä legendaarinen 4-2-4 (esim. Brasilian maailmanmestaruudet 1958 ja 1970) tai 4-2-2-2. Homma toimi etenkin avauspuoliajalla niin hyvin, että jatkaako RoPS edelleen ilman sentteriä?

IFK Mariehamnin ruotsalainen kontrolloiva keskikenttäpelaaja Gabriel Petrović on erinomainen jalkapalloilija. Petrović suojaa loistavasti puolustuslinjaa, ja toimii IFK:n pelin päämoottorina. Keskikenttämies pelasi IFK:ssa jo kauden 2006, mutta sen jälkeen kaksi kautta Väsby Unitedissa ja peräti seitsemän sesonkia IF Brommapojkarnassa ovat koulineet Petrovićista huippupelaajan.

Poissaolot: RoPSin Ville Saxman on loukkaantuneena. IFK:n Jani Lyyski on pelikiellossa.

Oho: Ahvenanmaalaiset ovat päästäneet koko kaudella vain 20 maalia, joka on vähiten koko sarjassa. Keskiarvo on vain 0,71 maalia/ottelu, vaikka mukana on yksi viiden maalin repsahdus.

Arvio: RoPSin on vaikea murtaa Mariehamnin tiivistä joukkuepuolustusta ja betonista puolustuslinjaa, jota toki hieman heikentää Jani Lyyskin poissaolo. RoPS pyrkii hallitsemaan palloa ja hyökkäämään, IFK kontraa. Tuttu arvio: niukka kotivoitto tai tasapeli.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 442 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309