ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 22 syyskuu 2016 15:08

RoPS taipui HJK:lle saappaat jalassa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Eetu Muinonen viimeisteli ottelun avausosuman Eetu Muinonen viimeisteli ottelun avausosuman Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura laittoi sarjakärki HJK:n ahtaalle Töölön jalkapallostadionin iltavalaistuksessa. Eetu Muinonen siirsi avausjaksolla RoPS:n 1-0 johtoon. Alfredo Morelos tasoitti avausjakson lisäajalla ja hankki ratkaisevaksi osoittautuneet rangaistuspotkun. Klubi vei sarjapisteet 2-1 (1-1).

RoPS aloitti ryminällä ja anteeksi pyytelemättä. Jo reilun kymmenen minuutin sisällä vyöry Klubin kenttäpäätyyn oli tuottanut kolme kulmapotkua. HJK:n rakentelu pidettiin tehokkaasti aisoissa. RoPS prässäsi, riisti ja katkoi. RoPS oli vastustajalle ilkeä.

Ottelun avausmaali oli kuin pelisuunnitelman ilmentymä. Robert Taylor prässäsi ja raastoi keskialueella. Pallo saatiin Janne Sakselan kautta laitaa nousseelle Jarkko Lahdenmäelle. Lahdenmäki löysi keskityksellään Jean Fridolin Nganbe Nganben, joka pudotti vieressään olleelle Eetu Muinoselle. Muinonen otti rinnallaan haltuun ja laukoi suoraan ilmasta ohi Thomas Dähnen.

HJK tuli tasoihin avausjakson lisäajalla. Paluun pelikentille tehnyt nigerialaispakki Taye Taiwo haisteli Klubin nopean hyökkäyksen. Taiwo nousi tukemaan ja keskitti vasemmasta laidasta tarkasti kohti Alfredo Morelosia. Morelos saattoi puskea pallon liki tyhjään maaliin.

Toisella jaksolla HJK:lla oli edelleen vaikeuksia löytää avaimia RoPS:n kurinalaiseen puolustukseen. Vasta 81. minuutilla Akseli Pelvas pääsi Morelosin oivalluksesta nokikkain RoPS-vahti Antonio Regueron kanssa. Reguero veti reaktiotorjunnallaan pidemmän korren.

Lopullinen ratkaisu nähtiin viisi minuuttia myöhemmin. Alfredo Morelos oli Klubille illan tärkein onnistuja. Läpiajoon rynninyt Morelos pelattiin rangaistusalueen sisällä irti pallosta. Päätuomari Marko Grönholm osoitti HJK:n kannattajapäädyn edessä rangaistuspilkkua. Tällä kertaa Pelvas onnistui Regueron ohittamisessa.

Tilanne muistutti pitkälti avausjakson tapausta, jossa Taye Taiwo pelasi rangaistusalueella Janne Sakselan hiukan vauhtia antaen pois pallolta. Hidastusten jälkeenkin molemmista tilanteista löytynee yhtä monta tulkintaa kuin on katsojaakin. Nämä ovat erotuomareille vaikeita vihellettäviä.

Hyvästä kamppailusta nolla pistettä ei ole toivottu tulos, mutta RoPS:n pelillinen ilme oli voittava. HJK:n vahvuudet saatiin karsittua ja itselle luotua tarpeellinen määrä maalipaikkoja. Joukkueen tunnelmia kuulustellessa taistelutahto sunnuntaille vaikuttaisi olevan huipussaan. Tuolloin Keskuskentällä vastaan asettuu IFK Mariehamn. Ottelu alkaa kello 18.30.

Malinen: Jokainen osallistuja saa olla ylpeä

RoPS:n päävalmentaja Juha Malisella oli ottelun jälkeen kaksijakoiset tunnelmat. Tulos oli pettymys, mutta esityksen puolesta RoPS sai palata pystyssä päin takaisin Napapiirille.

- Meidän peli-ilme oli erinomainen, mutta senkin takaa pitää muistaa, että tämä on tulosurheilua. Me hävittiin sarjapisteissä HJK:lle 3-0, Malinen huomautti.

- Mutta se, mitä kentällä tapahtui ja kuinka asioita siellä toteutettiin, niin siitä saa jokainen osallistuja olla ylpeä. Meidän häirintäpeli oli todella korkeaa tasoa.

Malinen oli valinnut avauskokoonpanoonsa keskushyökkääjäksi Robert Taylorin ja hänen alapuolelleen Eetu Muinosen. Aiemmin oli lupailtu pieniä yllätyksiä hyökkäyskokoonpanoon, ja niitä myös saatiin.

- Tavallaan korvasimme keskushyökkääjän Eetun ja Robertin häirintäpelillä. He hoitivat sen tehtävän hyvin, kuten koko joukkue. Vastustajan topparit olivat pitkin ottelua vaikeuksissa avaustensa kanssa, Malinen kehui.

- Aktiivinen häirintä taas aiheutti sen, että peli oli enemmän meidän hallussa. Pelattiin enemmän meidän käsikirjoituksen mukaisesti eikä päästetty HJK:ta myllyttämään.

Taylorkaan ei pelannut koko ottelua puhtaana keskushyökkääjänä, vaan osallistui peliin useasti alempana keskikentällä. Se oli suunniteltua.

- Valinta mahdollisti sen, että saimme välillä keskikentälle neljännen kaverin. Sen ansiosta loimme ylivoimaa ja pystyimme myös kontrolloimaan. On hyvä merkki, jos siihen pystyttiin vieraissa, Malinen taustoitti.

- Mutta onhan se myönnettävä, että meidän peli kaipailee profiloitunutta hyökkääjää. Turha sitä faktaa on kierrellä. Silti se, kuinka tilannetta paikattiin, oli kokonaisuutena erittäin mallikasta suorittamista.

HJK tuli tasoihin avausjakson lisäajan viimeisillä sekunneilla. Se ei lamaannuttanut vieraita. Tauon jälkeen kopista asteli ulos taisteleva RoPS.

- Toisella jaksolla oli tietyllä tapaa sama käsikirjoitus kuin avausjaksolla. Meidän pelillinen ilme oli edelleen iloista katsottavaa. Puolustimme ja saimme jokusen maalintekopaikan, Malinen kertaili.

- Mutta ilman Alfredo Morelosia HJK:lla olisi jäänyt luu käteen. Hän oli illan hahmo. Rangaistuspotkussa Morelos kaatua lösähti, ja tuomarille paine tulkita kuuma tilanne kotikannattajien edessä oli tällä kertaa liikaa.

Tappiosta huolimatta RoPS osoitti taistelevansa tiukasti Veikkausliigan kärkisijoista. Seuraavaksi vastaan asettuu sarjassa toisena oleva IFK Mariehamn.

- Ottelun positiivisin anti oli, että tästä on ainoastaan neljä päivää seuraavaan otteluun. Tulos on äärettömän iso pettymys, mutta onneksi pääsemme puhdistamaan tämän tunteen pois jo sunnuntaina, Malinen luottaa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

 

Luettu 1584 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309