ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 15 syyskuu 2016 19:33

Rovaniemelle saapuu näytönhaluinen PK-35 Vantaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen Juha Malinen Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura isännöi perjantaina Veikkausliigan mitalisijojakin ajatellen merkityksellisen ottelun PK-35 Vantaata vastaan. Kyseessä on joukkueiden kauden kolmas ja tällä haavaa myöskin viimeinen kohtaaminen. Kevätkierroksella RoPS voitti Punamustat vieraissa ikimuistoisella toisen jakson nousulla 3-4 sekä kotonaan vähämaalisemmin 1-0.

Syksyn aikana Vantaalla on myrskynnyt. Siitä Punamustien joukkueesta, joka vieraili huhtikuun lopulla Napapiirillä, peräti yhdeksän pelaajaa on jo etsinyt itselleen uuden osoitteen. Vantaalla silti sinnitellään. He ovat täydentäneet joukkuettaan lupaavilla nuorilla pelaajilla Pääkaupunkiseudun eri sarjoista ja joukkueista.
 
- Kaikki PK:n ympärillä vellonut hullunmylly hiukan hämää. Heillä on joukkueessaan edelleen nimiä, jotka ovat pelanneet enemmänkin. Heidän kärkimiehensäkin ovat onnistuessaan todellisia vaaratekijöitä, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen huomauttaa.
 
- Sitä me emme voi arvioida, keitä heidän mukanaan matkustaa Rovaniemelle. Parissa edellisessä PK:n ottelussa muun muassa keskikenttä on laitettu täysin uusiksi. Mutta heidän laitapelaajansa tekevät aina raakaa työtä, ja keskikentälle löytyy kohtuullisen taitavia kavereita kuten Riku Heinonen ja Marcus Heimonen.
 
PK-35 Vantaa voi syyskierroksella olla piikki monen mitaleista haaveilevan joukkueen lihassa. Joukkueen tippumista ei voi enää estää, mutta nyt heillä on nuoria pelaajia, joilla on vielä viimeiset kierrokset aikaa todistaa kuuluvansa Veikkausliigaan myös ensi kaudella.
 
- Nämä PK:n pelaajat, jotka pahiten ovat tästä tilanteesta kärsineet, ovat aidosti mitalin arvoisia. He tulevat kaikesta huolimatta kentälle ja saattavat projektin kunnialla loppuun, Malinen kehuu nyky-Vantaata.
 
- He ovat julkisesti sanoneet, että haluavat voittaa edes yhden pelin ennen tämän tarinan päätöstä. Se on nöyrästi sanottu. He rakastavat jalkapalloa ja pelaavat omalle tulevaisuudelleen. He haluavat sekasorrosta huolimatta osoittaa merkkejä, joiden ansiosta joku toinen seura nappaisi heidät Veikkausliigaan.
 
Rovaniemen Palloseura on saanut valmistautua rauhassa perjantaiseen otteluun. Ottelupäivän aattona harjoituksissa oli mukana käytännössä koko miehistö. Ainoastaan Ville Saxman veti omaa treeniään kentän laidalla.
 
- PK on viime aikoina käyttänyt ryhmitystä 5-3-2, joka on meille vähän oudompi. Olemme tutustuneet siihen sekä kerranneet SJK-ottelun saldoa. Tällä kertaa pelaajat tekivät itse pelipaikkakohtaisen analyysin, Malinen kertoi kuluneen viikon ohjelmasta.
 
- SJK:ta vastaan saimme pitkästä aikaa sellaisen pelin, jossa emme itse aiheuttaneet vastustajalle paikkoja. Myös keskikentällä pystyimme pitämään palloa hiukan enemmän kuin normaalisti. Parannettavaa jäi hyökkäyspäähän. Parhaimmillaan me kuitenkin pystymme sekä kontrolloituun hyökkäyspeliin että nopeisiin pystyjuoksuihin. SJK:ta vastaan laidoilta tulikin jo muutama mukava nousu.

Rovaniemen Palloseuran ja PK-35 Vantaa välinen ottelu alkaa perjantaina 16.9.2016 kello 18.30. Ottelua voi seurata suorana myös Ruutu+ ja IS Extra -palveluiden kautta.
 
Pelaamalla Veikkauksen kohteita RoPS:n nettisivujen kautta tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa. RoPS:n kaikki Veikkauksen vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Päästyliput ennakkoon RoPS Bingo, Prisma sekä netistä: www.ticketmaster.fi

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Juha Tamminen

Luettu 2361 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309