ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 13 syyskuu 2016 14:06

Matti Vikmanille Veikkauksen Respect-palkinto

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Veikkauksen lahjoittaman palkinnon Matti Vikmanille luovutti RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva Veikkauksen lahjoittaman palkinnon Matti Vikmanille luovutti RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva Kuva: Pasi Pikkupeura

Eilisessä Rovaniemen Palloseuran ja Seinäjoen Jalkapallokerhon välisessä ottelussa kunnioitettiin samalla seurassa meritoituneita entisiä pelaajia sekä pitkäaikaisia seuratoimijoita. Ennen ottelun alkua luovutettiin myös Veikkauksen Respect-palkinto. Palkinnon vastaanotti RoPS:n joukkueenjohtaja Matti Vikman.

Pelaajaurallaan Vikmanin huippuvuosina RoPS oli valtakunnan kärkiseuroja aivan kuten tänä päivänäkin. Yhteneväisyydet nykyisen sekä 80-luvun menestysjoukkueiden välillä on helppo nähdä.

- Joukkueurheilussa yksi asia ei koskaan muutu, ja se on joukkuehenki, Vikman sanoo.

- Olosuhteet ja pelaajien mahdollisuudet harjoittaa ammattiaan ovat ottaneet hurjia kehitysloikkia, mutta suhtautumistapa itse tekemiseen on säilynyt samana. Edelleen menestys ruokkii henkisellä tasolla niin yksilöä kuin joukkuettakin. Ja edelleen hyvän joukkueen merkki on, että vastoinkäymisistä noustaan nopeasti ylös.

Vikman on seurannut tyytyväisenä Rovaniemen Palloseuran nykyistä tilannetta. RoPS on nykyään houkutteleva vaihtoehto monelle nuorellekin pelaajalle. Omalta osaltaan myös seuran johto on luonut tukevan pohjan joukkueen tekemiselle.

- Seurajohdon puolelta meille osoitetut tavoitteet ovat aina olleet realistisia ja maltillisia. Se on mielestäni pelkästään positiivinen asia. Maltillinen kehitystyö antaa vakautta myös jokapäiväiseen tekemiseen, Vikman kiittelee.

- Mutta tietenkin omassa mielessään pelaaja aina taistelee mitaleista ja mestaruuksista. Ilman henkilökohtaisia tavoitteita tässä hommassa ei olisi mieltä. Viime vuonna olimmekin mitaleilla ja tänä vuonna tapellaan täysillä taas.

Parin kauden sisällä Suomen Cupin voitto, Veikkausliigan hopeasija sekä europelit ovat jälleen nostaneet RoPS:n koko rovaniemeläisen urheilun keulakuvaksi. Junioritoiminta on vilkasta. Yleisö on löytänyt katsomoihin. Tunnustuksena arvokkaasta työstä myös kaupungin näkyvyyden eteen RoPS:lle myönnettiin viikko takaperin Vuoden urheiluteko -palkinto.

- Olemme pystyneet antamaan pientä piristysruisketta koko kaupunkikuvaan, Vikman toteaa hyvillään.

- On joka kerta yhtä mieltä lämmittävää nähdä ja kuulla, kuinka aidosti ihmiset ottavat meidät kadullakin vastaan. Olemme tarjonneet heille jotain, josta kaikki rovaniemeläiset voivat olla ylpeitä.

Matti Vikman luovutti Veikkauksen lahjoittaman 500 euron palkintosumman RoPS:n Respect-rahastoon. Rahastosta tuetaan vähävaraisten perheiden lasten jalkapalloharrastusta.

Matti Vikmanin ura Rovaniemen Palloseurassa ulottuu jo viidelle eri vuosikymmenelle. Hän oli joukkueessa RoPS:n noustua ensimmäistä kertaa pääsarjatasolle kaudelle 1981. Hän on ollut pelaajana tai joukkueen johtotehtävissä voittamassa RoPS:n jokaista Suomen Cupia, pääsarjatason mitalia sekä ollut kaikissa Eurocup-otteluissa. Pelaajauransa jälkeen Vikman on toiminut maalivahtivalmentajana, apuvalmentajana, päävalmentajana sekä nykyisin joukkueenjohtajana.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 3003 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309