ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 12 syyskuu 2016 22:48

Billy Ions RoPSin ilonpilaajana

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin hyvin pelannut maalivahti Antonio Reguero ei pystynyt Billy Ionsin vapaapotkulle mitään minuuttia ennen täyttä aikaa. Tarkka veto painui tolpan kautta verkkoon. RoPSin hyvin pelannut maalivahti Antonio Reguero ei pystynyt Billy Ionsin vapaapotkulle mitään minuuttia ennen täyttä aikaa. Tarkka veto painui tolpan kautta verkkoon. Kuva: Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura jatkaa Veikkausliigassa mitalijahdissa, vaikka menetti maalin johtonsa minuutti ennen täyttä aikaa maanantai-illan kotikoitoksessa hallitsevaa mestaria Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Viime hetken komea vapaapotkumaali tasoitti ottelun. Malisen tavoite: "Loppupelit kahden pisteen keskiarvolla."

RoPSin ilonpilaaja oli PS Kemistä kesken kauden Seinäjoella siirtynyt Billy Ions, jonka komea vapaapotku painui tolpan kautta sisään. Ions sai paikkansa rankkarialueen nurkalta, kun kentälle vaihdettu RoPS-kärki Albert Prosa kolasi SJK:n pelaajan kentän pintaan. Ions on ollut SJK:lle loistohankinta, sillä kolmessa ottelussa hän on tehnyt kaksi maalia ja syöttänyt yhden.

– Billy tiedettiin laadukkaaksi pelaajaksi ja hän tuli mukaan hyvällä asenteella. Takana on kolme peliä ja mies parantaa koko ajan, kehui SJK:n luotsi Simo Valakari.

 RoPSin hyvin pelannut maalivahti Antonio Reguero ei pystynyt Billy Ionsin vapaapotkulle mitään minuuttia ennen täyttä aikaa. Tarkka veto painui tolpan kautta verkkoon. (Kuva: Anssi Jokiranta)

RoPSia tasuri jurppi, sillä kolme pistettä olisi nostanut joukkueen Ilveksen kanssa tasoihin kolmospaikalle.

– Kolme pinnaa oli lähellä, mutta tällaista tasaista taapertamista tämä on SJK:n kanssa ollut viimeiset kolme kautta. Tasapelissä ei sikäli ollut ihmettelemistä, myönsi RoPSin valmentaja Juha Malinen. RoPS-luotsi totesi, että pistemenestyksiä tulee kun kahdeksan joukkuetta taistelee liigan kärkipaikoista.

– Meidän pitää päästä kahden pisteen keskiarvoon loppupeleissä, raamitti Malinen viimeisen seitsemän ottelun suunnan.

Hyökkäyspeli oli asia, joka ontui eniten SJK:ta vastaan. Malisen mukaan hyökkäämiseen ei ole löydetty vielä parasta terää. Siihen tarvitaan juoksuvoimaisia kavereita ja sellaisia ei liikaa eilen ollut. Toki vastassa oli myös laadukas puolustus A-maajoukkuemies Juhani Ojalan johdolla.

– Olimme hallitsevampi osapuoli ja olisimme ansainneet enemmän. Pelasimme hyvin, mutta yksi virhe maksoi paljon, Ojala näki.

Tuo virhe osui keskuspuolustuksen Marc Valesille. Andorran maajoukkuemies kaatoi ensimmäistä spurttiaan vaihdon jälkeen ottaneen Eetu Muinosen ja pallon vietiin rankkaripilkulle. Robert Taylor täräytti varmasti ylänurkkaan kauden 11. osumansa. Pelikello näytti 71. minuuttia.

RoPSilla oli perään kaksi loistopaikkaa. Ensimmäisen nosti yli Janne Saksela ja Taylor pyssytti oman paikkansa maalin ohi. Sama oli suunta Muinosella, joka pääsi vielä lisäajalla vetämään vapaasta paikasta.

 SJK:n tehomies Billy Ions rynnii, RoPSin Antti Okkonen ja Jarkko Lahdenmäki seuraavat. (Kuva: Anssi Jokiranta)

RoPSin puolustus oli nyt joukkueen pitävin osa. Sen huomioi Malinenkin.

– Puolustus on ollut viime peleissä negatiivisesti esillä, mutta nyt ote oli hyvä. Liike ja asenne oli hyvää luokkaa.

Erityiskehut ansaitsi oikean laitapakin paikalla ahertanut ja SJK:n pelaajille myös fysiikassa pärjännyt Jarkko Lahdenmäki.

– Harmittaa, sillä kolme pinnaa olisi pitänyt saada. Topparin paikka on itselle mieluisin, mutta pystyn pelaamaan muutkin paikat, Lahdenmäki vakuutti.

Maalivahti Antonio Reguero hoiti tonttinsa erinomaisesti ja piti RoPSia pitkään voittotaistossa.

RoPSin keskikentällä ensi kerran kotiareenalla pelannut espanjalainen Jose Pedroso Galan jätti päävalmentajalle hyvän kuvan itsestään.

– Hän toi pallovarmuutta ja oli yllättävän aggressiivinenkin, Malinen näki.

Juha Malinen löysi lehdistötilaisuuden päätteeksi myös henkilön, jolle tasapeli omistettiin. Hän oli joukkueen huoltaja Hannu Vento, joka meni viikonvaihteessa naimisiin.

Tilastot

RoPS–SJK 1–1 (0–0).

Maalit: 73. Robert Taylor (rp) 1–0, 90. William Greenwell Ions 1–1.

Erotuomari: Marko Grönholm.

Yleisöä: 1710.

RoPS: Antonio Reguero Chapnal, Jarkko Lahdenmäki, Juuso Hämäläinen, Abdou Jammeh, Juha Pirinen, Antti Okkonen, Jose Antonio Pedrosa Galan, Janne Saksela, Robert Taylor (89. Mamut Saine), Jean Fridolin Nganbe (70. Eetu Muinonen), William John (79. Albert Prosa (var)).

Entä sitten? RoPS kohtaa ensi perjantaina liigajumbo PK-35:n Rovaniemellä klo 18.30.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 682 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309