ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 11 syyskuu 2016 21:49

Maliselle kahden vuoden jatko RoPSiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Maliselle kahden vuoden jatko RoPSiin Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran päävalmentajana menestyksekkääsi jo lähes kolme kautta toiminut Juha Malinen jatkaa pestissään myös kaksi tulevaa sesonkia. RoPS julkaisi Malisen jatkopahvin sunnuntaina.

"Tästä on tullut henkinen koti." Valmentaja hankki jo kesämökinkin pohjoisesta.

– Tämä on ollut tahtotilamme pitkään, tyytyväinen RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen painottaa.

– RoPS on paras mahdollinen suomalainen seura, mikä minulla voi olla. Tästä on tullut henkinen kotini, Malinen myhäilee.

Malisesta tulee ensimmäinen päävalmentaja Palloseuran pääsarjahistoriassa, joka on toiminut tehtävässään peräkkäin yli kolme kautta. Jo kolme täyttä kautta putkeen on ennätys.

Malinen, 58, on valmentanut jo 1970-luvun lopulta alkaen ja ammattivalmentajana vuodesta 1986. Veikkausliigan lisäksi konkarivalmentaja on työskennellyt muun muassa Suomen U15-U16 poikamaajoukkueen päävalmentaja, Kazakstanin U21 maajoukkueen päävalmentajana sekä kazakstanilaisen pääsarjaseura Šahtjor Karagandan käskyttäjänä.

Malinen on valmentanut peräti 482 Veikkausliigaottelua, joka on kautta aikojen toiseksi eniten pääsarjaotteluita nykyisin HIFK:ta komentavan Antti Muurisen jälkeen. Malinen on valmentanut kaikkiaan seitsemään eri liigaseuraa, joka on kaikkien aikojen ennätys.

– Juhan johdolla edustusjoukkueen tulokset ovat olleet hyviä. Juha on myös kiinnostunut meidän nuorista pelaajistamme. Hän on ollut aidosti sitoutunut seuran Visio 2025:een, jonka tavoitteena on, että meidän junioreita pelaa liigassa joka meidän omassa tai muissa joukkueissa, Jaatinen kertoo.

Malinen viihtyy Rovaniemellä.

– Minut on otettu täällä omaksi pojaksi, ja kaupungilla ihmiset haluavat jutella. Äskenkin kaupassa käydessä joku halusi ostaa minulle välttämättä kaljan hyllystä, päävalmentaja nauraa.

– Ostin juuri mökin tuosta naapurista, se on osa sitoutumistani tänne. Tällä seudulla voi viettää myös vapaa-aikaa. Olen saanut työn ja kaiken mikä ihmisen elämään kuuluu hyvään tasapainoon. Tämä on sellaista “Nauravan Kulkurin”-hommaa, ja voin panostaa sekä paneutua työhöni täysipainoisesti, Oulussa vakituisesti asuva valmentaja kertoo.

Malinen tuli RoPSiin kaudelle 2014 tavoitteenaan vakiinnuttaa hissiliikkeessä pitkään ollut seura liigajoukkueeksi, joka pystyy taistelemaan Veikkausliigan sijoituksista kuuden parhaan joukossa.

– Se näyttää nyt toteutuvan.

Kehittämiskohteitakin kokenut valmentaja näkee.

– Nyt junioreiden hyppy liigajoukkueeseen voi olla liian iso ja epäonnistua. Meidän on rakennettava tukeva terässilta junioreista liigajoukkueeseen. Silta muodostetaan kokonaisuudesta reservijoukkue, A- ja B-juniorit sekä urheiluakatemiatoiminta.

Malisella olisi ollut kysyntää muuallakin.

– Suoraan sanottuna Suomessa ei ole mitään sellaista, miksi minun kannattaisi koko elämääni muuttaa. Sellainen olisi vain riittävän houkutteleva kansainvälinen tehtävä.

RoPSin kurssi valmentajamarkkinoilla on nyt korkea.

– Juha oli meille ykkösvaihtoehto, mutta siltä varalta, että hän olisi lähtenyt muualle, kartoitimme hieman muitakin vaihtoehtoa. RoPS kiinnostaa myös muita valmentajia, Jaatinen valottaa.

Malinen on kiistattomasti tehnyt hyvää työtä pitkällä urallaan. Paljon jalkapalloa tutkineen tilastonikkari Oskari Karppisen tilastojen mukaan jokaisessa työpaikassaan oululaisluotsi on saavuttanut selkeästi paremman pistekeskiarvon, kuin seuralla tai joukkueella oli ennen hänen hyppäämistään puikkoihin.

Veikkausliigassa Malinen on voittanut neljä kertaa pronssia ja kahdesti hopeaa. Suomen Cupin ja Liigacupin Malinen on voittanut molemmat kertaalleen. RoPSin hän vei hopealle viime kauden päätteeksi.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 458 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309