ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 10 syyskuu 2016 14:53

RoPS taipui vieraissa - Ilves juhli jälleen kotonaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antonio Reguero Antonio Reguero Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseurasta tuli eilen seuraava uhri pitkässä listassa joukkueita, jotka ovat joutuneet tällä kaudella Tammelassa Ilveksen raatelemaksi. Korkein odotuksin otteluun matkannut RoPS joutui taipumaan isännille 2-1 (1-0). Ilves ei ole edelleenkään hävinnyt kotonaan sitten viime huhtikuun.

Ennusmerkit ja joukkueiden edelliset kohtaamiset antoivat odottaa vähämaalista perjantai-iltaa. Pelaajat kuitenkin juoksivat Tammelan hyväkuntoiselle nurmelle energisinä. Joukkueet prässäsivät korkealta ja kovaa. Keskikentällä iskettiin surutta iholle puolin ja toisin. Hitaat hyökkäykset oli tällä kertaa unohdettu.

Jo viiden minuutin kohdalla Mamut Saine taisteli keskialueella pallon itselleen ja pääsi murtautumaan oikeasta laidasta. Pallo pelattiin näyttävällä syöttöyhdistelmällä Albert Prosan ja Robert Taylorin kautta vapaana vasenta laitaa nousseelle Juha Piriselle. Pirisen etukulmaa hakenut laukaus kimposi Ilves-maalivahti Mika Hilanderin jalasta niukasti kulmaksi.

Puolen tunnin kohdalla Ilves lopulta alkoi ottamaan isännän roolia. Sivurajaheitossa Emile Tendeng livahti RoPS:n puolustukselta rangaistusalueen sisälle. Tendengin kautta pallo jatkettiin rangaistuspilkun kohdalle Lauri Ala-Myllymäelle. Ala-Myllymäki sijoitti sisäsyrjällä taukonumerot 1-0.

Puoliajan edetessä RoPS:n tilanteiden rakentelu vaikeutui. Ilveksen keskikenttä oli vahva. Vaikka tauon aika oli odotettavissa muutoksia, yllätti RoPS-luotsi Juha Malinen monet vaihtamalla toppari Jarkko Lahdenmäen Mamut Sainen tilalle. Keskikentälle haluttiin lisää taistelu- ja pääpelivoimaa.

Jarkko Lahdenmäki kiitti luottamuksesta. Tähän saakka lähinnä europeleissä maaleja latonut Lahdenmäki laukoi uransa toisen liigaosuman oltuaan kentällä vasta vajaa kymmenen minuuttia. Albert Prosa oli ennättänyt katkomaan päätyrajasta yli karkaavan pallon. Prosan matala keskitys päätyi Ilves-maalin eteen. Paikalle sännännyt Lahdenmäki laukoi tarkasti yläkulmaan.

Toisen puoliajan alun perusteella ottelu olisi voinut hyvinkin kääntyä RoPS:lle. Valitettavasti yksi heikko avaus voi kostautua ratkaisevasti. Hetkeä aikaisemmin vaihdosta kentälle tullut Marco Matrone katkoi keskialueella. Matronen pystysyöttö vapautti läpi ottelun vaarallisesti esiintyneen Tendengin. RoPS-puolustajien estelyistä huolimatta senegalilainen pääsi nostamaan isännät toistamiseen johtoon.

Vielä viimeiselle minuutille Jean Fridolin Nganbe Nganbe loihti Albert Prosalle erinomaisen tasoitusmahdollisuuden. Valitettavasti Prosa oli hetkeä aiemmin kolhinut kamppailutilanteessa Tatu Miettusen kanssa vasenta jalkaansa, eikä saanut täyttä voimaa laukauksen taakse. Virolainen ontui pahasti, mutta RoPS oli jo käyttänyt kaikki kolme vaihtoaan. Antonio Regueron estettyä heti perään Tendengin yrityksen ottelu päätettiin numeroihin 2-1.

Malinen: Ilves on sisäistänyt pelisysteeminsä

Ottelun jälkeen RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen ei sortunut selittelyihin. Ilves oli pelannut kuten odotettiinkin, ja oli pelannut hyvin.

- Mielestäni valmistautumisemme otteluun oli onnistunut. Keskityimme juuri oikeisiin Ilveksen avainkohtiin. Olimme hyvin lähellä sitä, että olisimme voineet kammeta Ilveksen myös vieraissa, Malinen kertasi.

- On kuitenkin huomioitava, että Ilves on pelannut tätä samaa ärhäkkää keskikentän riistoa ja suoraviivaista pitkää palloa läpi koko kauden. Ilveksen pelaajat ovat sisäistäneet oman pelisysteeminsä erittäin hyvin.

Varsinkin tappion jälkeen hukatuilla maalipaikoilla jossittelu on hiukan turhaa. Silti alkuminuutit olisivat onnistuessaan voineet muuttaa koko ottelun kuvan.

- Pelin alkuhan näytti siltä, että me olisimme erinomaisesti mukana, Malinen myönsi.

- Saimme loistavan maalintekopaikan suorastaan täydellisen hyökkäyksen päätteeksi. Rikotaan, kuljetetaan, seinäsyöttö ja pudotus. Jos laukaus olisi noussut 30-40 senttiä korkeammalle, se olisi mennyt etunurkasta sisälle.

Avausmaalin teki kuitenkin Ilves.

- Ensimmäisellä jaksolla teimme joitain vääriä valintoja ja aiheutimme muutamia huolimattomia vartiointi- sekä pallonhallintatilanteita, Malinen arvioi.

- Puoliajalla kävimme näitä lävitse, ja tulimme kopista ulos astetta parempina. Me pelasimme toisella jaksolla 20 minuuttia kuten ottelun alun. Me veimme, emme ylivoimaisesti, mutta olimme hallitsevampi osapuoli.

Puoliajalla Jarkko Lahdenmäen vaihto keskikentälle oli yllätys osittain jopa valmentajalle itselleen. Lahdenmäen tasoitusmaalin myötä RoPS-toiveet voitosta kuitenkin kohosivat.

- Eihän Jarkko ole keskikentällä ikinä pelannut. Se vaihtoehto tuli vain yhtäkkiä mieleen, että nyt tuohon tarvitaan Japia. Keskikentälle piti saada voittaja ja fyysisyyttä, Malinen naureskeli.

- Siinä puolessa Jarkko auttoi selkeästi. Vielä meillä on hänen kanssaan paljon tekemistä erityisesti ilmapelissä, mutta silti noinkin vaikealla pelipaikalla se oli kokonaisuudessaan positiivinen esitys Japilta.

Ilveksen voittomaali jäi kaivertamaan. Emile Tendeng osoitti yksilötaitoaan, mutta tilanne syntyi RoPS:n virheestä.

- Sen takia, kun ottelun aikana saimme aikaiseksi positiivisen muutoksen, niin Ilveksen maaleihin johtaneita alakerran harkitsemattomia virheitä on vaikea hyväksyä, Malinen manasi.

- Kun olimme päässeet kotijoukkuetta vastaan jo niskan päälle, niin tuollaisia valintavirheitä ei saisi kokeneelle puolustukselle tulla. Ei varsinkaan kun pelataan mitaleista ja tosi arvokkaista pisteistä.

Ilves-ottelun tapahtumat ja maaliin johtaneet tilanteet on käytävä lävitse pikaisesti. Jo sunnuntaina joukkue aloittaa keskittymisen seuraavaan otteluun. Seinäjoen Jalkapallokerho kohdataan Keskuskentällä maanantaina kello 18.30.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1658 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309