ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 09 syyskuu 2016 14:13

Nganbe Nganbe: Ilves on organisoitu joukkue

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jean Fridolin Nganbe Nganbe Jean Fridolin Nganbe Nganbe Kuva: Oona Sarajärvi

Napapiiriltä Tampereelle matkasi ainakin yksi huomattavan huojentunut Rovaniemen Palloseuran pelaaja. Jean Fridolin Nganbe Nganbe pelasi ennen maaottelutaukoa FC Lahtea vastaan jos ei elämänsä, niin ainakin RoPS-uransa ottelun. Yli 20 pelin maaliton putki päättyi kahdella osumalla sekä hienosti oivalletulla maalisyötöllä Mamut Sainelle.

- Olin odottanut sitä hetkeä niin kauan, mutta nyt tärkeintä on jo keskittyä kauden loppuosaan ja mitalitaisteluun. Maaottelutauon jälkeen meillä on taas vahva joukkue kasassa, Nganbe Nganbe kuittaa avausmaalinsa.

- Lahti-ottelussa kuitenkin huomattiin vastuun kantamisen merkitys. Pelaajia joutui totutusta poikkeaville pelipaikoille. Sellaisessa tilanteessa meidän pelaajien, ei vain valmentajan, oli otettava vastuu ja kyettävä reagoimaan kenttätapahtumiin.

Tänään kohdattava Tampereen Ilves on kauden vaikeimpia vierasvastustajia. Ilves ei ole edelleenkään suostunut häviämään kotonaan kuin huhtikuussa Maarianhaminan IFK:lle. Edellisellä kerralla RoPS kävi sentään hakemassa 1-1 -tasapelin.

- He pitävät paketin tiiviinä. He pelaavat aidosti hyvin, liikkuvat ja puolustavat organisoidusti. Ei ole kovin helppoa yrittää kontrolloida Ilvestä vastaan, Nganbe Nganbe myöntää.

- Iso merkitys on sillä, miten pelaajat kunnioittavat luotua taktiikkaa. Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss tietää, miten heidän pelaajiaan pitää peluuttaa. Lisäksi Ilveksen pelaajista huomaa, että he kuuntelevat Wissin sanomaa.

Illan ottelussa on osaltaan kyse myös valmentajien kohtaamisesta. Jarkko Wiss on palvelusvuosiltaan Veikkausliigan nuorin päävalmentaja. RoPS-luotsi Juha Malinen joutui luopumaan Veikkausliigan kokeneimman päävalmentajan valtikasta Antti Muurisen tehtyä paluun valmennustöihin ja HIFK:n peräsimeen.

- Tilanne saattaa jopa auttaa Wissiä. Hänellä on kova motivaatio näyttää ja osoittaa, että hänen asemansa on oikeutettu. Lisäksi pelaajat ovat nähneet, että Wissin mukana hekin saavat tuloksia.

- Mutta luulenpa, että tällä kertaa kokemus voittaa. Jos me pelaajat saamme kentällä toteutetuksi sitä, mitä olemme viikolla laatineet, niin tulemme kolmen pisteen kanssa takaisin kotiin. Juha on ennenkin repinyt nuorten valmentajien pelikirjat kappaleiksi, Nganbe Nganbe virnistää.

Ilveksen ja Rovaniemen Palloseuran välinen ottelu alkaa perjantaina 9.9.2016 kello 18.30. Ottelu näytetään suorana Keskuskentällä RoPS:n VIP-tiloissa. Tarjoilusta huolehtii Oliver’s Corner. Ottelu näkyy myös Ruutu+ ja IS Extra –palveluiden kautta.

Pelaamalla Veikkauksen kohteita RoPS:n nettisivujen kautta tuet samalla RoPS:n junioritoimintaa. RoPS:n kaikki Veikkauksen vetokohteet löytyvät osoitteesta: www.rops.fi/veikkaus

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi

Luettu 1592 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309