ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 08 syyskuu 2016 10:28

Galán: Halusin joukkueeseen, jolla on tavoitteita

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
José Pedrosa Galán José Pedrosa Galán Kuva: Pasi Pikkupeura

Hiukan harottavan tukkapehkon ja pitkäksi venähtäneen sängen takaa välähtää leveä valkoinen hammasrivistö. Kolmekymppisen kaverin ruskeissa silmissä kiiluu lapsen ilo. José Pedrosa Galán on juuri saanut päätökseen päivän treenit uuden seuransa Rovaniemen Palloseuran paidassa.

Galán saapui Napapiirille siirtoikkunan viimeisinä päivinä vahvistamaan RoPS:n loukkaantumisten kalvamaa keskikenttää. Pelaajan kannalta ympäristö ei voisi juuri rajummin muuttua. Galánin edellinen seura oli liki vastakkaiselta puolen maapalloa, läheltä päiväntasaajaa Indonesian pääsarjassa pelaava Persela Lamongan.

- Onhan muutos iso. Olen tähän saakka pelannut vain lämpimissä etelän maissa, mutta samalla muutos on yksi syy, miksi olen tällä hetkellä niin innoissani, Galán hymyilee kysymykselle.

- Monet tuttuni pitivät päätöstäni tulla Suomeen kahden kuukauden sopimuksella täysin hulluna. Minulla oli Etelä-Euroopan sarjoista jopa 2-3 vuoden tarjouksia, mutta halusin joukkueeseen, jolla on selkeä halu kehittyä. Minä olen pelaajatyyppi, joka tarvitsee kilpailullisia tavoitteita.

Täysin ilman taustatietoja ei Galán pyytänyt varaamaan lentolippuja Rovaniemelle. RoPS:n espanjalaismaalivahti Antonio Reguero oli hänelle entuudestaan tuttu. Kotimaassaan he olivat tavanneet ainoastaan pari kertaa, mutta luonnollisestikin ulkomailla pelaavien maanmiesten välille syntyy luottamuksellinen kontaktiverkosto. Galán oli kysellyt tarkkaan, mihin hän olisi tulossa.

- Antonio kertoi paljon hyvää sekä sarjan tasosta että ylipäätään täkäläisten ammattimaisesta suhtautumisesta tekemiseen. Kaikki ovat sanansa mittaisia, jokainen pitää lupauksensa, kaikki on organisoitua ja suunniteltua, Galán kertoo.

- Minulle kehuttiin vuolaasti RoPS:n valmennusta, joukkuekavereita sekä ihmisiä, jotka seuran ympärillä tekevät töitä. Sillä oli iso merkitys päätökseen.

Kulunut vuosi on ollut Galánille vaiherikas, mutta ei läheskään aina sanan positiivisessa merkityksessä. Rovaniemen Palloseura on kahdentoista kuukauden sisään jo hänen neljäs seuransa. Galán on joutunut kokemaan nurjemman puolen siitä, mitä on olla jalkapalloammattilainen.

- Urani hulluinta aikaa! Viime syyskuussa menin Kyproksen pääsarjassa pelaavaan joukkueeseen. Kaikki oli aluksi kunnossa, mutta seura ajautui palkanmaksuvaikeuksiin. Oli aika katsoa uusia vaihtoehtoja, Galán kertaa vuottaan.

- Sain hyvin nopeasti uuden sopimuksen Romaniasta, mutta lähes yhtä nopeasti selvisi, että kaikki ei ole ihan kunnossa. Seura oli siirtoikkunan aikana haalinut kymmenen uutta ulkomaalaista pelaajaa. Kuitenkin kaikki pelaajat, mukaan luettuna italialainen päävalmentaja, jäivät täysin ilman palkkaa. Meille ei maksettu euroakaan. Tilanne oli todella paha. Meitä rehellisesti sanottuna kusetettiin.

Tässä vaiheessa elettiin jo huhtikuuta. Siirtoikkunat olivat sulkeutuneet pääosassa eurooppalaisia sarjoja. Jotain mahdollisuuksia olisi voinut löytyä Pohjoismaista, mutta Galánilla oli myös tarjous siirtyä takaisin Aasian puolelle. Hän oli jo aiemmin pelannut Thaimaan pääsarjassa Chainat Hornbillin riveissä, jossa hän oli ansainnut paikalliselta lehdistöltä lempinimen Thaimaan Xavi viitaten Galánin pelityyliin.

Galán pakkasi laukkunsa ja lensi Indonesiaan. Uusi osoite löytyi Lamonganista, Itä-Jaavalta.

- Persela Lamongan hoiti asiansa erinomaisesti. Siellä minulla oli kaikki hyvin. Sain vieläpä sopimuksen, joka mahdollisti minun siirtymiseni elokuussa takaisin Eurooppaan. Siihen saakka pelasin lähes jokaisessa ottelussa, Galán kehuu entistä seuraansa.

- Olen kuitenkin urallani sellaisessa vaiheessa, jossa kaipaan jo vakautta. Nyt minulla on Rovaniemellä kaksi kuukautta aikaa ansaita niin valmentajan, kanssapelaajien kuin seurankin luottamus. Ja kuten sanoin, tarvitsen myös konkreettisia urheilullisia tavoitteita. RoPS taistelee vakavissaan europaikoista. Se on myös minun tavoitteeni.

Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on huomenna perjantaina vieraissa Tampereen Ilvestä vastaan. Ottelua voi seurata suorana RoPS:n VIP-tiloissa. Kotona RoPS pelaa ensi maanantaina 12.9. klo 18.30, jolloin vastaan asettuu hallitseva Suomen mestari Seinäjoen Jalkapallokerho.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 3446 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309