ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 27 elokuu 2016 09:07

Okkonen: Ottelun alulla iso merkitys

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti Okkonen Antti Okkonen Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran kapteeni Antti Okkonen istahti perjantain harjoitusten jälkeen vaihtamaan muutaman sanan joukkueen kuulumisista ja tunnelmista Lahti-ottelun alla.

Joukkueessa on hyvä huumori ja moraali korkealla. Okkosta itseään kaiversi edelleen Tampereelta haettu tasapeli.
 
Sanoit Kemi ottelun jälkeen, että hyvä joukkue raapii huonollakin pelillä vähintäänkin pisteen. Edellisestä ottelusta saatiin vaikealta Tammelan stadionilta se piste?
 
"Loppujen lopuksi, jos koko ottelun kuvaa katsoo, piste Ilvekseltä vieraissa oli ihan hyvä tulos. Mutta ei sille mitään voi, että ainakin itseäni harmittaa edelleen. Ensin johdat peliä ja sitten päästät kaverin tasoihin. Toki jos kaveri olisi ylivoimainen, niin silloin siihen ei ole nokan koputtamista, mutta Ilveksen tasoitus tuli kokolailla meidän virheestä. Kuitenkin erittäin hyvä piste."
 
Silloin peilattiin myös kurssin muuttamisesta ylipäätään. Miltä kurssi nyt vaikuttaa, yleinen ilme harjoituksissa on ainakin rento?
 
"Meillä on joukkueessa erittäin hyvä huumori! Tietenkin tulee hetkiä, jolloin vähän kiristellään hampaita, mutta se on ihan luonnollista. Jos tulee tuloksellisesti hiukan huonompi jakso, niin se alkaa väkisinkin kuumottamaan itse kullakin. Mutta niitä vaiheita tulee ja menee."
 
Juha Malinen vihjasi, että joukkueessa on käyty myös pelisisällöllisiä keskusteluja. Sekin lienee täysin normaalia?
 
"Tietenkin on. Valmentaja asettaa toki raamit, missä kentällä liikutaan, mutta pelaajillakin on oma käsitys siitä, miten tilanteita pystyy kentällä ratkaisemaan. Pelaajathan on ne, jotka kuitenkin kentällä ovat. Tämä on aina yhteistyötä. Yhdessähän tätä samaa laivaa ohjataan."
 
Entäpäs FC Lahti. Saattaa olla, että nähdään hiukan totutusta poikkeava kokoonpano niin meillä kuin Lahdellakin?
 
"Enpä osaa Lahden puolesta kommentoida. Omaa joukkuetta tässä mietitään. Sillä on varmasti iso merkitys, millainen alku otteluun saadaan ja miten pelaajat, jotka mahdollisesti ovat uusilla pelipaikoilla, pääsevät peliin sisään. Siihen täytyy erityisesti keskittyä. Ja ainahan me ollaan valmiita. Minun mielestäni RoPS on ollut viime kausina se joukkue, joka on ollut hyvä aloittamaan otteluita. Monesti olemme olleet pelin ytimessä heti aloituspotkusta. Nyt Lahtea vastaan se varmasti korostuu entisestään."
 
Ja onhan meillä pelaajat jo joutuneet tottumaan siihen, että pelipaikka vaihtuu. Oikeastaan vain topparit ovat pysyneet koko ajan omilla tonteillaan?
 
"Kyllä tässä on ollut vähän kaiken laista. Muutama päivä sitten vaikutti, että kaikki on mukana, mutta nyt miehiä on taas missä lie. Niin se Murphyn laki iskee. Toppareista puhuttaessa onhan Japikin jo saanut kauden ensimmäiset minuutit kärjessä. Ja SJK:ta vastaan Ricardokin oli jo menossa vaihdosta pakiksi! Eli ei tässä mitään hätää ole. Jos tarve tulee, niin kyllä miehiä riittää."
 
Rovaniemen Palloseura vastaan FC Lahti Keskuskentällä klo 16.00 alkaen. Ennakkoliput RoPS Bingo, Prisma sekä Ticketmasterin netistä: www.ticketmaster.fi
 
Match Day tarjouksena perhelippu (4 henkeä, aikuisia tai lapsia, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi) 20 €. Myynti Lordin aukion kojulta lauantaina klo 11.00 - 14.00. RoPS:n Bingolta lipputarjous 10 Bingo-polettia + pääsylippu yhteensä 15 €. Veikkauksen kanta-asiakastarjouksena 2 pääkatsomon normaalia lippua yhden hinnalla. Osto ainoastaan Veikkauksen sivujen kautta. Kirjaudu sisään ja valitse oikeasta yläkulmasta Asiakasedut.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1786 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309