ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 26 elokuu 2016 08:14

RoPSilla edessään vaikea vääntö, mutta voitto pitäisi ottaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – FC Lahti, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä lauantaina 27.8. klo 16.00

Asetelma? RoPS tappeli vajaamiehisenä tasapelin Tampereella, ja napapiiriläiset ovat neljäntenä liigassa. Joukkuetta vaivaa “Boriksen” lähdön jälkeinen krapula. Tähän otteluun RoPS joutuu hankalista asetelmista, mutta mitalitaisto edellyttäisi voittoa, eikä kuokkaan kestäisi ottaa missään nimessä.

Sarjassa yhdeksäntenä majailevan FC Lahden peli on kyntänyt koko kauden, ja joukkue onkin suistunut kamppailuun karsijanpaikan välttämisestä. Etenkin vieraskentällä “Mustat Kuhnurit” ovat olleet heikkoja. Joukkue on ainoa koko liigassa, joka ei ole voittanut yhtään reissupeliä. Päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen pelifilosofia perustuu vankkaan puolustuspelaamiseen, mutta tällä kaudella omissa on soinut luvattoman usein. Päävalmentaja on tehnyt runsaasti kokeiluja, ja avausta on vaikea ennakoida.

RoPSin ykköstopparipari on sivussa, joten asetelma otteluun on vaikea. Sinipaidat ovat vain niukasti ennakkosuosikkeja.

Seuraa näitä! RoPSilla on isoja ongelmia puolustuspelissään. Normaalisti tiiviisti puolustanut ryhmä laski omiinsa SJK:ta ja Kemiä vastaan peräti kuusi osumaa. Puolustuspeli oli myös Tampereella huteraa. Ongelma ei ole missään nimessä pelkästään puolustuslinjan toiminnassa, vaan koko joukkuepuolustuksessa. Ensimmäinen askel kurssin pysyvässä muutoksessa on lyödä “miilut kiinni” omassa päässä!

RoPSin laitapelaaminen on ollut pitkään tehotonta. Laitojen kautta rakennettujen hyökkäysten merkitys vain korostuu, kun sentterinä pelaa Albert Prosa, joka elää boksiin pelatuista palloista. Juha Malinen teki onnistuneen tempun nostaessaan Ilves-ottelussa Juha Pirisen keskikentän laitapelaajaksi avauspuoliajaksi. A-maajoukkuepelaaja Janne Sakselan nouseminen ylöspäin toisi myös lisää vääntöä, mutta samalla pakkiosastolla mentäisiin riskirajoille. On myös korostettava modernien laitapuolustajien merkitystä hyökkäyspelissä. Lahti-ottelussa poissaoloja on paljon, uskaltaako Malinen tehdä kokeiluja?. RoPSin täytyy kuitenkin jatkossa edelleen kehittää laitapelaamistaan, ja seuran onkin syytä onnistua laiturimetsästyksessään siirtoikkunan aikana.

Onko kapteeni Antti Okkonen hätätilanteessa toinen keskuspuolustaja?

Poissaolot? RoPSin Abdou Jammeh on pelikiellossa. Michal Mravec ja Juuso Hämäläinen ovat sairastuvalla. Myös Ville Saxmanin pelikunto on epävarma. Lahden Drilon Shalan, Duarte Tammilehdon ja Fareed Sadatin pelikunnosta ei ole varmuutta.

Oho! PK-35 Vantaa ottelussa 13.8. lahtelaisten tasoitusosuman 1-1 päättyneessä matsissa iski lisäajalla maalivahti Aleksandr Vasjutin. Debyyttiottelussa veskarin tekemä maali on todellinen harvinaisuus.

Arvio? Varovaisesti vieraissa esiintyneelle Lahdelle pistekin olisi hyvä saalis napapiiriltä. RoPS hallitsee palloa ja pyrkii murtamaan vieraiden tiiviin puolustusmuodon. Lahti hakee ratkaisua vastaiskuilla. RoPSille täpärä voitto, muttei Lahden venyminen pistejakoonkaan olisi yllätys.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 419 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309