ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 24 elokuu 2016 15:35

Pirinen: Ilveksen nopeita kavereita varottava

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa keskuskentällä Juha Pirinen pelasi puolustajana. Mikä on miehen pelipaikka tänään? Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa keskuskentällä Juha Pirinen pelasi puolustajana. Mikä on miehen pelipaikka tänään? Kuva: Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseuran oma Pirkanmaan paikallisopas Juha Pirinen on odottavilla tunnelmilla ennen illan Ilves-ottelua. Visiitti kotiseudulle saa kestopositiivisen kaverin vielä totuttuakin hyväntuulisemmaksi.

- Mukava lähteä Tampereelle. Paljon entisiä pelikavereita kentällä ja varmasti monta tuttua katsomossakin, Pirinen jutusteli ottelupäivän alla.
 
Pelikaverit löytyvät Pirisen kausilta Tampereen Unitedin ja Valkeakosken Hakan paidoissa. Tampere Unitedia Valkeakoskella syntynyt Pirinen ennätti edustamaan kahden kauden ajan.
 
- Itse asiassa niihin aikoihin kävin muutaman ottelun lainalla myös Ilveksen paidassa. Ilves oli silloin meidän reservijoukkue, joka tahkosi Kakkosessa, Pirinen muistelee.
 
- Siinä vaiheessa ei käynyt mielessäkään, että Ilves ihan heti pelaisi Veikkausliigassa. Toisaalta enpä osannut sitäkään arvata, että itse pelaisin jossain vaiheessa Veikkausliigaa Napapiirillä.
 
Ilveksen lennokas kesä on pistetty merkille myös Rovaniemellä. Jarkko Wiss on heti ensimmäisellä kaudellaan ylipäätään minkään veikkausliigajoukkueen peräsimessä repinyt miehistöstään kovat tehot.
 
- Ilveksellä on selkeä oma taktiikkansa. Puolustuspään he hoitavat riskittömästi ja hakevat tehoja vastahyökkäyksillä. Sillä he ovat tuloksia saaneetkin, ja keikkuvat nyt melko korkealla sarjataulukossa, Pirinen arvioi.
 
- Tietenkin, jos avautuu tilanne pelata, heillä on myös pelaamaan kykeneviä kavereita. Enemmän heidän taktiikkansa nojautuu kuitenkin siihen, että siellä on muutama nopea kaveri, jotka hakevat juoksuja linjan taakse.
 
Pirisen omalla kohdalla keskustelu pyörii usein pelipaikan ympärillä. Laitapuolustajan lisäksi kykyjä riittäisi myös keskikentän laidalle. Ennen Ilves-ottelua Pirinen pysyttelee salamyhkäisenä, onko uusia keskusteluja taas käyty.
 
- Ei kuule tiedä vielä. Katsotaan illalla sitten, missä sitä pelataan. Ei paljasteta etukäteen liikaa, Pirinen velmuilee.
 
Tampereen Ilves vastaan Rovaniemen Palloseura tänään kello 18.30. Ottelua voi katsoa suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluissa. Ottelu näytetään vapaasti myös RoPS:n vip-tiloissa. Tarjoilun hoitaa Oliver's Corner.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1570 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309