ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 13 elokuu 2016 22:47

Malinen: “SJK ilmoittautui mitalikamppailuihin”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jussi Vasara (vas.) oli RoPSilla hankala vastus. Tässä Vasaraan yrittää pysäyttää Michal Mravec, apuun tulossa Mika Mäkitalo ja Juha Pirinen. Jussi Vasara (vas.) oli RoPSilla hankala vastus. Tässä Vasaraan yrittää pysäyttää Michal Mravec, apuun tulossa Mika Mäkitalo ja Juha Pirinen. Kuva: Jaakko Elenius

Rovaniemen Palloseuran kymmenen ottelun tappioton putki katkesi tylysti Veikkausliigassa, kun kotistadionillaan pelannut Seinäjoen Jalkapallokerho piti pohjoisen vieraat täysin kurissa koko ottelun ajan ja voitti 3-1 (2-1).

RoPS nukahti tasoitusmaalin jälkeen ja kymmenen ottelun tappioton putki katkesi.

Näin ympyrä tavallaan sulkeutui, sillä edellisen tappion rovaniemeläisille oli aiheuttanut niin ikään SJK RoPS:n kotikentällä toukokuun lopussa.

– SJK on ollut meille paha tällä kaudella ja ilmoittautui tällä voitolla mitalikamppailuihin mukaan. SJK tulee olemaan älyttömän paha kaikille vastustajille jatkossa, sillä he ovat käyneet läpi omat myllerryksensä. Nyt heillä on stadion kunnossa, minkä ohella joukkue pelaa hyvin ja vahvistuu vielä (Billy Ions), RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen totesi.

Hallitseva mestarijoukkue pelasi todella tasapainoisen ja hyvän ottelun, eikä rovaniemeläisillä ollut ottelussa paljoakaan jakoa. Avausjakso kulki täysin kotijoukkueen merkeissä, eikä vieraiden tuskaa hellittänyt yhtään Richard Dormanin 4. minuutilla tekemä johto-osuma maalivahti Antonio Rogueron torjunnan jälkitilanteesta.

RoPS:n tilanteet olivat lähinnä kaukolaukauksia, jotka suuntautuivat maalin ohi tai yli. Kolme kulmapotkua vieraat saivat, mutta ne olivat tällä kertaa heikkoja normaalisti niitä antavan Janne Saksalan puututtua joukkueesta kantapäävamman takia.

Ensimmäisen jakson ainoa kunnon tilanne RoPS:lle tuli tuomarin antamalla lisäajalla, kun hyvän pelin pelannut Robert Taylor keskitti laidasta ja Eetu Muinonen ohjasi pallon ohi seinäjokisten maalivahdin Mikhel Aksalun.

Pitkään ei vieraiden pieni kannattajajoukko saanut riemuita tasoitusmaalista, sillä heti seuraavasta hyökkäyksestä iski SJK Jussi Vasaran siirtäessä vieraiden maalivahti Regueron puolittain torjuman pallon verkon perille.

– En osaa sanoa, mihin meidän aktiivisuus alussa jäi. Se on kuitenkin tosiasia, että ison voiton jälkeen (RoPS-PS Kemi 5-0) on usein vaikeata edellisen ottelun tuloksen jäädessä alitajuntaan. Pelirohkeus oli se juttu ensimmäisellä jaksolla, mikä oli meiltä hukassa. Keskikentällä oli ensimmäisellä jaksolla vapaata tavaraa SJK:lla todella paljon, Malinen harmitteli.

– Eniten ensimmäisessä jaksossa tympäisee se, että pelattiin 45 minuutin jälkeen lisäajalla ensimmäisen kerran kunnon tilanne ja tehtiin siitä maali. Sitten annetaan vastustajan tehdä heti perään maali, mikä osoittaa vain meiltä puuttuneen kentältä johtajuutta, Malinen jyrisi.

Yksi johtaja katosi kentältä jo avausjaksolla, kun kapteeni Antti Okkonen loukkasi reitensä eikä pystynyt jatkamaan peliä.

Toinen puoliaika oli parempaa pelaamista RoPS:lta, mutta kunnon maalipaikkoihin ei joukkue silloinkaan päässyt. SJK pääsi sen sijaan kerran loistopaikkaan, kun Jussi Vasara pääsi 71. minuutilla hyvän kuvion jälkeen laukomaan läheltä maalia aivan vapaasti loppunumeroiksi 3-1.

RoPS:n ainokaisen tehnyt Eetu Muinonen ihmetteli Malisen tapaan oman joukkueensa esitystä ensimmäisellä puoliajalla.

– Ensimmäinen jakso oli meiltä eräänlaista pelkuruutta, ei uskallettu hakea palloa. En tiedä mistä moinen johtui. Normaali meidän pelaaminen perustuu aktiivisuuteen sekä prässiin, joita ei nyt nähty ollenkaan. Käsittämätön ensimmäinen puoliaika ja sitten vielä se maali ihan siihen loppuun, Muinonen kummaksui.

RoPSin uusi virolaishyökkääjä Albert Prosa pääsi kentälle reilun tunnin jälkeen, mutta onnistumisia ei vielä merkitty.

Paavo Eloniemi/UT
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 424 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309