ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 12 elokuu 2016 07:06

Reguero: RoPS:n nuorissa hyvät näkymät

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antonio Reguero torjui PS Kemille tuomitun rangaistuspotkun. Tuomari palkitsi hänet siitä keltaisella kortilla. Antonio Reguero torjui PS Kemille tuomitun rangaistuspotkun. Tuomari palkitsi hänet siitä keltaisella kortilla. Kuva: Oona Sarajärvi

Vastikään jatkosopimuksen Rovaniemen Palloseuran kanssa solminut maalivahti Antonio Reguero oli yhdellä torjunnallaan yksi illan hahmoista RoPS:n kaataessa PS Kemin viime torstaina puhtaasti 5-0.

Kyseiseen torjuntaan Reguero venyi noin viisitoista minuuttia ennen päätösvihellystä päätuomari Antti Munukan osoitettua pallon RoPS:n pilkulle. Rangaistuspotkua ampumaan saapuneen PS Kemin kapteeni Billy Ionsin askelmerkit sekosivat espanjalaisen käsittelyssä. Antti Munukka palkitsi Regueron esityksen keltaisella kortilla, mutta kotiyleisö oli haltioissaan.
 
- Tykkään hämmentää ja höpöttää pelaajille. Joskus höpötän liikaakin, mutta tällä kertaa en itsekään ole täysin varma, mistä sain varoituksen. Mielestäni en sanonut mitään asiatonta. Kunhan juttelin niitä näitä, myös RoPS:n eurokarsinnoissa rangaistuspotkun torjunut Reguero hymyili.
 
- Mutta tärkeintä oli saada nollapeli. Siinä on kuitenkin iso ero, voitetaanko ottelu 5-0 vai 5-1. Ainakin maalivahdille sillä on merkitystä.
 
Paikallisottelun statuksen lisäksi voitto PS Kemistä oli RoPS:lle merkityksellinen monella tasolla. Kolme pistettä piti RoPS:n tiukasti mukana mitalikamppailussa. Aleksandr Kokon jäähyväisten ohella nähtiin nuoren polven esiinmarssi Jarkko Luiron saadessa ensiminuuttinsa Veikkausliigassa.
 
- Mielestäni Borren jäähyväisten ja derby-voiton lisäksi myös Jarkko Luiron debyytti on asia, jota kannattaa Rovaniemellä juhlia, Reguero vakavoituu.
 
- Tietenkin hän on vasta uransa alussa. Tuossa ikäluokassa pyritään vielä pelaamaan puhdasta ja hyvää jalkapalloa, kun Veikkausliigassa vaaditaan jo taistelua ja vahvana olemista. Siinä yritän itsekin häntä opastaa. Taidot häneltä löytyy. Nyt on erittäin tärkeää, että hän pääsee harjoittelemaan edustuksen mukana.
 
Kokenut maalivahti näkee nuoressa hyökkääjässä lupaavan aihion tulevaisuutta ajatellen.
 
- Hän on fiksu. Hakee aktiivisesti juoksuja puolustajien selustaan. Tykkää laukoa paljon. Kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvä pelaajanalku, jolla tärkeimpänä ominaisuutena on kova työmoraali, Reguero kehuu.
 
Jarkko Luirosta puhuttaessa ei voida sivuuttaa PS Kemiä vastaan hattutemppua tehnyttä Robert Tayloria. Kolmella maalillaan Taylor nousi Veikkausliigan maalipörssin jaetulle kärkisijalle. Hän on myös RoPS:n nykyisellä liigataipaleella Aleksandr Kokon jälkeen eniten yhden kauden aikana maaleja tehnyt pelaaja.
 
- Robert Taylor on toinen nuori, vasta kehittymässä oleva 21-vuotias kaveri. Hänestä aistii, kuinka hän kasvaa jokaisella treenikerralla ja jokaisessa ottelussa, Reguero näkee.
 
- Hänellä on kokonaisvaltaisen oikea asenne tekemiseen. Nuoresta iästään huolimatta hän pystyy kantamaan kentällä vastuuta silloinkin, kun kokeneemmat pelaajat ovat sivussa. Se on ihailtava ominaisuus.
 
Rovaniemen Palloseuran seuraava ottelu on tulevana lauantaina Seinäjoella SJK:n vieraana. Ottelu alkaa kello 16.00. Peliä voi seurata suorana Ruutu+ ja IS Extra -palveluista, sekä Rovaniemellä Keskuskentällä RoPS:n edustustiloissa.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 3082 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309