ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 10 elokuu 2016 10:14

Päivän peli: Suurien tunteiden Lapin derby

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – PS Kemi, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä keskiviikkona 10.8. klo 18.30

Asetelma? Kauden toinen “jänkhäderby” ja taistelu Lapin herruudesta. Ensimmäisen RoPS vei Kemissä 0 – 2. Sarjakolmonen RoPS on hurjassa vireessä, ja joukkue on pelannut peräti yhdeksän tappiotonta ottelua peräkkäin. PS Kemi on sarjassa kahdeksantena, ja senkin tuloskunto on nousussa: takana on jo kolme tappiotonta peliä ja erityisen tärkeä voitto PK-35 Vantaasta. Paikallistaistossa on jo entuudestaan latinkia, mutta etenkin RoPSille ja Keskuskentän yleisölle tämä peli on aivan erityinen. Seuralegenda Aleksandr “Boris” Kokko pelaa ainakin toistaiseksi viimeisen ottelunsa RoPSin paidassa. Torstaina maalitykki nousee lentokoneeseen, matkaa Australiaan ja liittyy uuden seuransa Newcastle Jetsin riveihin. Suuria tunteita on siis kentällä!

Pelkästään kuntopuntaria tuijottamalla RoPS olisi selkeä suosikki, mutta derbyt ovat arvaamattomia. PS Kemiä rasittaa monen avainmiehen poissaolot, joten jonkinasteiseksi suosikiksi rovaniemeläiset on nostettava.

Seuraa näitä! “Rovaniemen jalkapallojumalan” viimeinen ottelu. Todennäköisesti “Boris” Kokko aloittaa ottelun ja poistuu Keskuskentän yleisön osoittaessa seisaallaan suosiotaan kentältä noin tunnin kohdalla. Onko RoPSin kaikkien aikojen hyökkääjä jo ratkaissut ottelun? Maalikuningas ja seuralegenda ansaitsee hienot jäähyväiset, toivottavasti myös yleisö ymmärtää, kuinka merkittävä aikakausi RoPSin historiassa päättyy.

 Aleksandr Kokko hyvästelee RoPSin Lapin derbyssä keskiviikkoiltana. (Kuva: Pekka Aho)

Otteluruuhka on kova, ja jonkinasteista rotaatiota varmasti nähdään. RoPSin päävalmentaja Juha Malisella on vaihtoehtoja käytössään etenkin keskikentän keskustan rooleihin. Pelaako edellisessä derbyssä loistanut Michal Mravec? Kemin Jari Åhmanilla on penkillä kovin vähän apuja, ja poissaolijoita runsaasti. Miten Åhman rakentaa puolustuslinjan jossa on monta kysymysmerkkiä?

PS Kemin Janne Turpeenniemi on RoPSin kasvatti ja pitkäaikainen RoPS-pelaaja. Laitapuolustaja pelasi vuosina 2005 – 2011 yhteensä 165 virallista ottelua Sinipaidoissa. Turpeenniemi on 27-vuotiaaksi erittäin kokenut pelaaja. Paluu Keskuskentälle ja ottelu RoPSia vastaan on varmasti tunteikas.

PS Kemin ruotsalaiskärki Erik Törnros on todennäköisesti mukana kokoonpanossa. Isokokoinen hyökkääjä on CV:ltään varsin lupaava hankinta. Onko hänestä apua Kingsien maalinteko-ongelmiin?

Billy Ions on siirtomarkkinoiden kuumimpia nimiä. Mikä on “Wild Billin” tilanne?

Oho! Veikkausliiga on äärimmäisen tasainen. Voittamalla derbyn RoPS nousee jo mukaan mestaruustaistoon. Jos taas PS Kemi voittaa, se on vain viisi pinnaa RoPSia perässä, toki ottelun enemmän pelanneena.

Poissaolot? RoPSin Juuso Hämäläinen on pelikiellossa ja Ville Saxman sekä Aapo Heikkilä ovat loukkaantuneina. PS Kemin Ryan Gilligan kärsii pelikieltoa, ja todennäköisesti sivussa ovat David Bitsindou, Aleksi Räihä, Tuomo Könönen, Zeljko Savić ja Matias Ojala.

Arvio? Kova taistelupeli, jossa kotijoukkue on hallitsevampi osapuoli ja pyrkii pitämään palloa sekä aloitteen käsissään. Kemi turvaa vastaiskuihinsa, vaikka se pystyy pelaamaan alkukautta monipuolisemmin. Suuria tunteita ja periksiantamatonta taistelua. Ottelu päättyy RoPSin niukkaan voittoon tai tasapeliin.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 469 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309