ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 07 elokuu 2016 22:43

RoPS yhä tukevammin liigan mitalijunassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
VPS-toppari Ville Koskimaa ei ehdi peittämään Aleksandr Kokon 70. virallista maalia RoPSin paidassa. VPS-toppari Ville Koskimaa ei ehdi peittämään Aleksandr Kokon 70. virallista maalia RoPSin paidassa. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura on entistä tukevammin jalkapallon Veikkausliigan mitalijunassa. Joukkue prässäsi sunnuntaina kotiottelussa Vaasan Palloseurasta ilmat pihalle 10 minuutissa, iski kaksi maalia ja varjeli maalinsa koskemattomaksi viimeiset 80 minuuttia.

Vaasan Palloseurasta prässättiin ilmat pihalle kymmenessä minuutissa. Aleksandr Kokon ensimmäinen korvaajaehdokas harjoituksiin maanantaina.

RoPS pelasi nyt jo yhdeksännen tappiottoman ottelun putkeen samaan aikaan kun VPS:n 7 ottelun tappioton putki katkesi. Rovaniemeläiset ovat liigassa kolmantena yhden ottelun kärkikaksikkoa vähemmän pelanneena.

RoPSin maalit menivät joukkueen parhaille maalitykeille. Ensimmäisen tinttasi vapaapotkusta Robert Taylor komeasti muurin ylin. Veto lähti 16 metristä.

– Aika läheltä pääsin vetämään. “Veska” ei tuossa tilanteessa näe juuri mitään, joten ei se kovin vaikeaa ollut, kuvaili Taylor kauden 7. liigaosumaansa.

Voiton avaimena Taylor piti tiivistä puolustamista ja prässiä. Se vie mehut kovakuntoiseltakin pelaajalta.

– Kieltämättä olen aika puhki.

 Robert Tayloria (toinen vas.) onnittelemassa Antti Okkonen (oik.), vaparitilanteen järjestänyt Ngambe Ngambe ja Abdou Jammeh. (Kuva: Pekka Aho)

Toinen maali tuli vain kolme minuuttia myöhemmin. Nyt Eetu Muinonen prässäsi pallon itselleen, syötti pystyyn Aleksandr Kokolle, joka viimeisteli alanurkkaan kauden kahdeksannen maalinsa.

Kokko pelasi tunnin ja tilasi sen jälkeen vaihdon Juha Maliselta. Viimeinen puoli tuntia kertoi ettei RoPSin penkiltä ainakaan löydy “Boriksen” korvaajaa kun tämä jättää Suomen liigan ensi keskiviikon Lapin hegemoniaottelun jälkeen. Ransford Osei ei ole sisäistänyt RoPSin prässipeliä ja sen myönsi Malinenkin.

– Prässiä on jankattu meillä jo niin pitkään, että “Boris” on sen sisäistänyt. Oseilta tai joltakin muualta se ei välttämättä vielä sujui. Kieltämättä “Boriksen” lähtö kävi mielessä kun pelin loppua seurasin, päävalmentaja Malinen aprikoi.

Malinen oli odottanut Vepsun kohtaamista.

– Odotin jo jonkin aikaa, että pääsemme prässäämään juuri VPS:n pallonhallintapeliä. Olimme hirveän aktiivisia ja toivoin, että heidän maalivahtinsa saisi tämän takia palloja ja tekisi virheitä. Meidän molemmat maalit koostuivat prässitilanteista, Malinen näki.

Venäläismaalivahti Jevgeni Kobozev ei ollut paras mies jalalla ja se näkyi epävarmuutena, kun RoPSin “vinttikoirat” veivät sekunnit hitaalta pallonsiirtelyltä.

– Isot onnittelut RoPSille. Joukkue prässäsi vahvasti alussa ja me jäimme siihen prässiin. Laitoimme itsemme vähän kuin katiskaan ja kaksi maalia omiin pelin alussa teki pelistä vaikean, myönsi VPS:n valmentaja Petri Vuorinen. VPS jahtaisi 2. jaksolla onnistumia kun RoPS pudotti selvästi prässiään. Pallo saatiin viimeisellä minuutilla maaliin, mutta Pyry Soirin viimeistely tuli paitsiotilanteesta. Avausjakson paras paikka oli Andre Lennonin pusku läheltä, mutta RoPSin loistava espanjalaisvahti Antonio Reguero torjui senkin.

– Käytimme 2. jaksolla prässin toista vaihetta ja alempi puolustuslinja toimi hyvin, Malinen totesi.

Pelin jälkeen puhututti luonnollisesti RoPSin ykköspyssyn Aleksandr Kokon korvaaminen sen jälkeen kun tämä hyppää Australian koneeseen. Asiaa on seurassa puitu, mutta hyvien hyökkääjien hinnat pyörivät RoPSin seurasarjassa pilvissä.

– Hyökkääjiä kyllä löytyy jos on valmis maksamaan 20 000 euron kuukausipalkkaa, kommentoi RoPSin puheenjohtaja Risto Niva. Juha Malinen myönsi, että hintahaitari on välillä naurattanut.

– Älyttömän moni haluaisi korvata “Boriksen”. Tässä vuodatetaan vielä kyyneliä ennen kuin olemme pystyneet korvaamaan kaverin, joka on tehnyt RoPSissä 131 virallisessa ottelussa 70 maalia. Tällaisen paikkaaminen pitää miettiä tarkkaan.

Lehdistötilaisuuden päätteeksi Malinen kertoi, että yksi paikkaajaehdokas liittyy joukkueen vahvuuteen jo maanantaina. RoPSin “toppatakkiosasto” oli hieman ihmeissään tiedosta, joka oli heillekin uusi.

Se on selvä, että RoPS tarvitsee leveyttä hyökkäysosastolle pian. Nytkin joukkue pelaa kolmen ottelun viikkoa. Keskiviikkona kohdataan PS Kemi ja ensi lauantaina RoPS on Seinäjoella SJK:n vieraana. SJK on viimeisin joukkue, joka on voittanut RoPSin (toukokuun lopussa Rovaniemellä).

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 385 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309