ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 05 elokuu 2016 19:20

“Boris” Kokko siirtyy Australian liigaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokon sormi näyttää uutta suuntaa. RoPSin maalitykki jatkaa ensi viikon jälkeen uraansa Australian liigassa. Aleksandr Kokon sormi näyttää uutta suuntaa. RoPSin maalitykki jatkaa ensi viikon jälkeen uraansa Australian liigassa. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran hyökkääjä, Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas Aleksandr “Boris” Kokko siirtyy siirtoikkunan auettua Australian pääsarjaseuran Newcastle Jetsin riveihin. Sopimus on kaksivuotinen.

Rovaiemen Palloseuran seuralegenda ja maalitykki lähtee RoPS-PS Kemi -ottelun jälkeen.

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva: "Meidän on nopeasti etsittävä hyökkääjä tai hyökkääjiä."

– Olen todella innoissani. Australia suuntana tuli aivan puskista. Vaikea tätä on vielä edes uskoa todeksi. Uskon varmaan vasta perillä, että olen ottanut urallani uuden askeleen ja saan pelata muuallakin kuin Veikkausliigassa, “Boris” juttelee.

29-vuotias Kokko on edustanut RoPSia kaudesta 2012 alkaen. Maalikuninkuuden lisäksi hänet valittiin viime kauden Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi.

– Eksoottinen paikka, mutta silti hyvin eurooppalainen, eikä kieliongelmia ole. Minulle ei varmaan tule mitään kulttuurishokkia.

Newcastle on reilun 150 000 asukkaan rannikkokaupunki 150 kilometriä Sydneystä pohjoiseen. Jets pelaa kotiottelunsa reilut 26 000 katsojaa vetävällä Hunter-stadionilla.

– Kuulemani mukaan kotipeleissä on runkosarjassa noin 7 000–13 000 katsojaa, Kokko kertoo.

– Jets on keskitason seura, joka tavoittelee paikkaa pudotuspeleissä, joihin pääsee kuusi parasta joukkuetta, “Boris” kertoo ja valottaa samalla Australian jalkapallon kilpailujärjestelmää.

Jetsissä pelaa englantilainen Wayne Brown, joka on edustanut Suomessa Turun Palloseuraa ja Seinäjoen Jalkapallokerhoa.

Kokolla on jo hyvät perustiedot Australian pääsarjasta.

– Fyysinen sarja, eikä tasoltaan kovin mahdollinen. Pelillisesti sopiva askel eteenpäin, ei liian iso.

29-vuotias “Rovaniemen jalkapallojumala” muistelee jo haikein mielin aikaansa RoPSissa.

– Aivan upeat 4,5 kautta. Olen nähnyt ja saanut elää mukana seuran kehityksen Ykkösestä liigan mitalijoukkueeksi. RoPS oli viimein seura, jossa minua on ymmärretty sekä pelaajana että ihmisenä, “Boris” kertoo.

– Olen onnistunut myös henkilökohtaisella tasolla RoPSissa hyvin.

Kokko kiittelee myös rovaniemeläistä jalkapalloväkeä.

– Kannattajat ja koko kaupunki ottivat minut hyvin vastaan ja olen todella viihtynyt täällä. Aikanaan, kun palaan Suomeen, on RoPS ykkösvaihtoehto!

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva iloitsee seuralegendan puolesta.

– Onhan tämä aivan mahtavaa “Borikselle”. Hän pääsee viimeinkin ulkomaille pelaamaan ja vieläpä mahtavaan maahan. Olen suorastaan liikuttunut hänen puolestaan.

Tällä kaudella seitsemän maalia iskeneen raskaan rynnäkkötykin menetys on tietenkin seuralle kova isku.

– Totta kai, mutta “Boriksen” ollessa kyseessä, emme edes miettineet vastaan haraamista. Hän on seuralegenda ja antanut meille valtavasti. Hän on palkintonsa ansainnut. Kauden jälkeen hän olisi halutessaan siirtynyt ilmaiseksi ulkomaille, nyt saamme sentään jonkinlaisen siirtokorvauksen.

Kokon korvaajaa RoPS alkaa etsiä välittömästi.

– Meidän on nopeasti etsittävä hyökkääjä tai hyökkääjiä, Niva painottaa.

– “Borikselle” on aina ovi RoPSissa auki, jos hän ulkomaiden jälkeen haluaa RoPSiin palata, puheenjohtaja lupaa.

Aleksandr Kokon jäähyväisottelu Suomen kentillä on keskiviikkona 10.8. pelattava “jänkhäderby” RoPS-PS Kemi. Australian A-liigan kausi alkaa lokakuussa.

 

RoPSin seurahistorian merkittävin hyökkääjä

Aleksandr Kokko on RoPSin seurahistorian merkittävin hyökkääjä. Perusteluksi riittää se, millä tavalla hän on suoraan vaikuttanut RoPSin historialliseen menestykseen 2010-luvulla, ja kylmät numeeriset faktat “Boriksen” maalimääristä. Rynnäkkötykki on pelannut RoPSissa kaikkiaan 130 virallista ottelua ja tehnyt niissä 69 häkkiä.

Kaudella 2012 hän oli keskeisessä roolissa nostamassa RoPSia Veikkausliigan ja voitti Ykkösen maalikuninkuuden 15 maalilla. Kaudella 2013 “Boris” ratkaisi Suomen Cupin välierän maalillaan ja myös finaalin RoPSille kahdella osumallaan. Eli hän on myös isojen pelien mies. Viime kauden 17 kaappia veivät monipuolisen kohdepelaajan toistamiseen liigan maalikuninkaaksi, ensimmäinen Hongassa 2008, ja RoPSin hopeamitaleille. Kokon 17 maalia yhden kauden aikana, on RoPSin pääsarjahistorian ennätyslukema. Hopean ratkaisseessa Lahti-ottelussa Kokko iski hattutempun.

Maaliensa lisäksi Kokko on ollut kokonaisvaltainen hyökkäyspelin kapellimestari, ja RoPS on ollut aina vaikeuksissa “Boriksen” loukkaantumisjaksojen aikana.

Pitää myös muistaa, mitä RoPS antoi Kokolle. “Boris” nousi RoPSissa uudelleen huipulle, sillä hän tuli Ykkösen RoPSiin testijakson kautta huhtikuussa 2012 jo hylkytavaralavalle tuomittuna ex-maalintekijänä.

Kiitos unohtumattomista elämyksistä ja maagisista suorituksista, joita tarjosit Napapiirin Sankarien paidassa ja menestystä maailmalle. Ja tervetuloa takaisin kotiin “Boris”, sitten joskus!

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 451 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309