ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 29 heinäkuu 2016 15:23

RoPSin europelit jäivät kaikilta osin plussan puolelle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin europelit jäivät kaikilta osin plussan puolelle Kuva: Anssi Jokiranta

RoPSin eurotour päättyi torstaina Zagrebin kuumassa illassa kotijoukkue Lokomotiva Zagrebin 3–0 voittoon ja kroatialaisjuna jatkaa kolmannelle kierrokselle yhteismaalein 4–1. Kokonaisuudessaan RoPSin europelit olivat kuitenkin, taas kerran, hieno suoritus. Jatkopaikka ensimmäiseltä kierrokselta ja kunniakas esitys kivikovaa taitavaa joukkuetta vastaan. RoPSilla ei ole hävettävää.

RoPSin eurotour päättyi torstaina Zagrebin kuumassa illassa kotijoukkue Lokomotiva Zagrebin 3–0 voittoon ja kroatialaisjuna jatkaa kolmannelle kierrokselle yhteismaalein 4–1. Kokonaisuudessaan RoPSin europelit olivat kuitenkin, taas kerran, hieno suoritus. Jatkopaikka ensimmäiseltä kierrokselta ja kunniakas esitys kivikovaa taitavaa joukkuetta vastaan. RoPSilla ei ole hävettävää.

“Kyllä europelit kokonaisuudessaan reilusti plussalle jäi. Tappio Zagrebissa ei edes harmita, sillä parempi meni jatkoon”, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva tiivistää.

Lokomotivan joukkueesta on puhuttu ja kirjoitettu paljon. Otetaan vielä yksi esimerkki Kroatian futiksen tasosta, ja RoPSin eurovastustajan painoluokasta. Kroatian ykkösseura Dinamo myi EM-kisoissa pelanneen Marko Bjagan italialaisjätti Juventukseen 25 miljoonan euron siirtokorvauksella.

Vasta 21-vuotias maajoukkuetaituri pelasi pitkään Lokomotivassa, ja seuran omien lähteiden mukaan he myivät nuorukaisen 2014 sievoisella 1,2 miljoonan euron siirtosummalla Dinamoon. Kaupassa oli ehto, jonka mukaan seuraavasta siirrosta Lokomotiva saa 15 %:n siivun, eli 3,75 miljoonaa euroa. Tällaisen potin RoPSin vastustaja kuittaa viime viikolla julkaistusta siirrosta. Siinä taas mittakaavaa, millaisissa kehissä RoPS otteli.

Risto Niva korostaa, että europelit ovat oppia koko seuraorganisaatiolle.

“Koko seuralle europelien kaikkien järjestelyjen suhteen ja tietenkin pelaajille. He näkevät, mitä kansainvälinen menestys vaatii ja millä rutiinitasolla pitää pelata.”

RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen korostaa, että europelien järjestäminen Rovaniemellä oli nyky-RoPSille uusi kokemus.

“Ensimmäinen kerta näissä puitteissa ja koskaan ei voi varautua kaikkeen. Olen miettinyt paljon, mitä voisi tehdä vielä fiksummin.”

RoPSin johtokaksikko myöntää, että odotti jo ensimmäiseen osaotteluun loppuunmyytyä katsomoa.

“Hinnoittelu meni pieleen.”

RoPSin urheilulliset tavoitteet tälle kaudelle olivat jatkopaikka Eurooppa-liigan toiselle kierrokselle ja europaikan uusiminen. Toinen tavoite on täyttynyt ja toinen on entistä selvempi.

“Meidän tavoitteemme on pelata europelejä myös ensi kesänä, eli on voitettava vähintään pronssia!”

Nelossijakin riittää Eurooppaan, jos Veikkausliigaa johtava ja cupin finaalissa pelaava HJK voittaa tuplamestaruuden.

Taloudellisesti europelit olivat seuralle jättipotti. Toisen kierroksen kotiottelun lipputulot olivat 57 000 euroa ja Kroatian reissun kulut 50 000. Viime kauden osallistujarahojen mukaan laskettu RoPSin voitto on kaikkiaan noin 455 000. Summaan sisältyvät yhteistyökumppaneiden sponsorointimaksut.

“Toki voittoa ei jää noin paljon, sillä euromenestyksestä maksetaan pelaajille huomattavat, yhteensä useamman kymmenen tuhannen euron bonukset”, Jaatinen muistuttaa.

Palloseura on mukana Veikkausliigan kärkitaistossa ja eurokiertueen jatkuminen ensi kaudella on täysin omissa käsissä.

 

RoPSin ottelut Eurooppa-liigassa

30.6. Shamrock Rovers F.C.–RoPS 0–2

7.7. RoPS–Shamrock Rovers F.C. 1–1

14.7. RoPS–NK Lokomotiva Zagreb 1–1

21.7. NK Lokomotiva Zagreb–RoPS 3–0

Markku Saukko
© 2016 Uusi Rovaniemi

Luettu 488 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309