perjantai, 22 heinäkuu 2016 13:47

RoPSin euromatka poikki tylysti

NK Lokomotiva Zagreb juhli kotikentällä torstai-iltana. NK Lokomotiva Zagreb juhli kotikentällä torstai-iltana. Kuva: Anssi Jokiranta

NK Lokomotivan pukukopista kuuluu valtava meteli, kun kroatialaisjoukkue juhlii voittoa kotistadionilla. Rovaniemen Palloseura ei pystynyt haastamaan Eurooppa-liigan 2. karsintakierroksen toisessa osaottelussa isäntäjoukkuetta. Zagreb otti selvän 3–0 (1-0) voiton ja eteni 3. karsintakierrokselle yhteismaalein 4-1.

Rovaniemen Palloseura ei pystynyt pistämään vastaan NK Lokomotiva Zagrebille. Avausjakson tapahtumat olivat liikaa RoPSille.

RoPS joutui ensimmäisen kerran todella vaikeaan tilanteeseen, kun kotijoukkueen Eros Grezda oli karkaamassa RoPSin Juha Piriseltä 16-alueen sisällä.

Grezda meni nurin ja ottelun erotuomari, georgialainen Giorgi Kruashvili osoitti rangaistuspotkua, kun peliä oli pelattu vain 20. minuuttia. Samalla myös Pirinen sai varoituksen.

Kotijoukkueen Herdi Prenga asettui pallon taakse, mutta RoPS-vahti Antonio Reguero teki uskomattoman pelastuksen ja torjui vedon.

RoPSin maalivahti Antonio Reguero torjui rangaistuspotkun avausjaksolla. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Ottelun 33. minuutilla RoPSin taivas synkkeni toistamiseen. Juha Pirinen rikkoi Endri Cekicia ja sai toisen varoituksen. Pirinen lensi suihkuun ja RoPS joutui yhden miehen vajaalle.

RoPSin äärimmäisen vaikea avausjakso päättyi lopulta takaiskuosumaan aivan ensimmäisen jakson lopulla.

Lokomotivan kapteenin Ivan Fiolicin veto painui maaliin Regueron torjuntayrityksestä huolimatta.

Eikä tämä vielä riittänyt. Juuri ennen taukoa RoPS joutui ottamaan kentältä pois Aleksandr Kokon ja tilalle juoksi Antti Okkonen.

Aleksandr Kokko sai kovaa kohtelua kotijoukkueelta. (Kuva: Anssi Jokiranta)

– Draama kasvoi meidän osalta liian suureksi ensimmäisen jakson lopulla. Jouduimme tappioasemaan, alivoimalle ja sitten meidän ykköskärki loukkaantui, RoPSin päävalmentaja Juha Malinen sanoi.

Malisen mukaan avausjakson ongelmat lähtivät muodostumaan keskikentän pelaamisesta.

– Pelin alussa meidän keskikenttä ei ollut tarpeeksi aktiivinen. Olisimme tarvinneet enemmän pallonhallintaa. Jos se olisi ollut parempaa, nyt ei tarvitsisi miettiä rankkaria ja ensimmäistä punaista.

Toisella jaksolla RoPSin tilanne muuttui jatkoon pääsyn kannalta liki mahdottomaksi, kun isäntien Mirko Maric iski numeroiksi 2-0 heti 49. minuutilla.

Maalia edelsi tilanne, jossa pallo napattiin Mika Mäkitalolta kyseenalaisin keinoin.

– 2-0 -maalia edeltäneessä tilanteessa kaikki odottivat meille vapaapotkua ja pelaajat hieman jähmettyivät. Niin ei saisi käydä, mutta se on silti ymmärrettävää.

Tunteet kävivät välillä kuumana Zagrebin helteessä. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Myös pelin viimeisen kymmenen minuutin aikana tapahtui RoPSin kannalta ikäviä asioita.

Ensin Mirko Maric tälläsi läpiajon päätteeksi lukemiksi 3-0. Viitisen minuuttia myöhemmin, pelin 88. minuutilla, Abdou Jammeh sai Pirisen tavoin toisen keltaisen ja sen seurauksena ulosajon.

– Jammehin ulosajo oli jo vähän hupijuttu eikä kuulunut pelin luonteeseen.

RoPSin olisi Malisen mielestä pitänyt pystyä käyttämään erikoistilanteet tehokkaammin toisella jaksolla.

– Saimme kuitenkin vajaa kymmenkunta ihan kohtuullista erikoistilannepaikkaa, mutta niitä ei käytetty. Tällä tasolla niissä pitäisi olla tehokkaampi.

Malisen mukaan ottelussa tapahtui yksinkertaisesti liikaa negatiivisia asioita.

– Joillekin tuomioille voi pistää kysymysmerkin ja samoin oman joukkueen pelaamiselle.

– On kuitenkin turha saivarella yksityiskohdilla, sillä parempi joukkue meni tästä jatkoon, Malinen totesi rehdisti.

Päävalmentaja Juha Malinen piiskaa joukkuetta. (Kuva: Anssi Jokiranta)

NK Lokomotiva – RoPS 3–0 (1-0)

RoPSin kokoonpano: Antonio Reguero; Juha Pirinen (kaksi varoitusta ja ulosajo)., Abdou Jammeh (kaksi varoitusta ja ulosajo), Juuso Hämäläinen, Janne Saksela; Eetu Muinonen, Michal Mravec v. (75. Jarkko Lahdenmäki), Mika Mäkitalo (62. Nganbe Nganbe), Robert Taylor, Oluremi; Aleksandr Kokko (45. Antti Okkonen).

Lokomotivan kokoonpano: Ivan Filipovic; Dino Peric, Herdi Prenga, Karlo Bartolec, Sinisa Rozman; Josip Coric, Luka Capan, Eros Grezda, Ivan Fiolic, Endri Cekici; Mirko Maric.

Tappiosta huolimatta RoPS kävi kiittämässä Zagrebiin matkanneita faneja. (Kuva: Anssi Jokiranta)