ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 21 heinäkuu 2016 08:29

RoPS on ahtaalla, mutta täydellisellä suorituksella se menee jatkoon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? NK Lokomotiva Zagreb – RoPS, Eurooppa-liigan toisen karsintakierroksen toinen osaottelu Kranjčevićeva-stadionilla torstaina 21.7. klo 19.00 Suomen aikaa. RoPS tarjoaa kannattajilleen liput otteluun. Liput jaetaan klo 16.30-17.00 Bumerang baarissa stadionin välittömässä läheisyydessä. Osoite vl Ivan Maričič, Kranjčevićeva.

Asetelma? Ensimmäisen osaottelun tulos 1-1 jätti kaiken vielä auki, mutta antoi samalla selvät lähtöasetelmat: RoPSin on tehtävä maali Zagrebissa, jotta jatkopaikka upealle kolmannelle karsintakierrokselle on mahdollinen. Lokomotivan ei tarvitse maalia tehdä, jos se pitää RoPSin poissa pahanteosta.

Ensimmäinen osaottelu taitavaa kroatialaisryhmää vastaan oli RoPSilta erinomainen esitys. Joukkue venyi yli normaalin Veikkausliigatasonsa ja vielä kovempaa tasonnostoa vaaditaan nyt vieraskentällä. Rovaniemeläisryhmä on näyttänyt olevansa todellinen EuRoPS, kansainvälisillä kentillä joukkue on aina esittänyt parastaan. Tuoreessa muistissa on vielä kesän 2014 kaksi vierasmaalia Tripolissa, jotka olivat hetken viemässä napapiiriläisiä kolmannelle kierrokselle, vaikka vastassa oli miljoonanippu Asteras. Lokomotivan nuori, laadukas ja kurinalainen joukkue ei ole kuitenkaan kreikkalaisten tasolla, ja vastaavasti RoPS on paljon parempi nyt.

Lokomotiva tuskin lähtee kovin passiivisesti peliin, vaikka sillä etulyöntiasema vierasmaalinsa turvin onkin. RoPS ei myöskään hae maalia ottelun alussa riskillä. Tarkka, mutta aktiivinen ja kovatasoinen ottelu on tulossa. Lokomotiva Zagreb on suosikki, mutta RoPSilla on selkeä mahdollisuus edetä jatkoon.

Seuraa näitä! Vierasmaalimatematiikka: Vain jos ottelu päättyy 1-1 seuraa jatko-ottelu ja mahdollisesti rangaistuspotkukilpailu. Myös jatko-ottelussa vierasmaalisääntö on voimassa, joka on RoPSin etu. Muilla tuloksilla ottelupari ratkeaa varsinaisella peliajalla. RoPSille riittää myös tasapeli, jos lukemat ovat vähintään 2-2.

RoPSin mahdolliset muutokset. Mika Mäkitalo on palannut kentälle hirmuvedossa ja ottanee paikkansa avauskokoonpanossa hyvin pelanneen Michal Mravecin rinnalla. Eetu Muinosella oli hieman kiire kotiottelussa, mutta myös hänen pallovarmuuttaan tarvittaisiin. Kapteeni Antti Okkosen syöttötaitoa, pelinlukua, kokemusta ja johtajuutta kaivataan myös, mutta missä vaiheessa keskenkuntoinen “Suke” tulee kentälle?

Jatko-ottelun mahdollisuus pistää valmentajat erityisen kovaan puntariin. Pelaajavaihdoissa on huomioitava jatko-ottelun ja pilkkukisan mahdollisuus. RoPSin osalta tilannetta hankaloittaa erityisesti “Boris” Kokon pelikunto. Maalihaupitsi on joukkueelle elintärkeä, mutta miten tykki pidetään kentällä niin, että hän on siellä myös mahdollisessa jatko-ottelussa sekä ampumassa jopa rangaistuspotkuja?

Lokomotivan laitapuolustajat nousevat ahnaasti hyökkäyksiin ja keskikentän laitapelaajat kaventavat keskelle, jolloin hyökkäysalueen keskikaistalle syntyy alueellinen ylivoima. Miten Palloseura reagoi tähän nyt?

Poissaolot? RoPSin Ville Saxman on loukkaantuneena ja Akseli Kalermo ei ole kokoonpanossa.

Arvio? RoPSin hienon eurotaipaleen jatkuminen Ukrainaan vaatii 110% suoritusta, mutta sauma on olemassa.

 RoPSin joukkue saapuu harjoituksiin. (Kuva: Anssi Jokiranta)

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 271 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227