ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 21 heinäkuu 2016 08:19

Reguero: Kotimaali antoi meille mahdollisuuden

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antonio Reguero Antonio Reguero Kuva: Pasi Pikkupeura

Real Madridin junioriakatemian läpi käynyt Antonio Reguero värvättiin toukokuun alussa Rovaniemelle alkujaan kolmen kuukauden mittaisella sopimuksella. Reguero toi saapuessaan juuri sitä, mitä häneltä toivottiinkin. Hän oli kokenut ja itsevarma – sekä erinomainen maalivahti.

Moni näki Regueron ja RoPS:n muiden maalivahtien, erityisesti Ricardon, välillä opettaja-oppipoika -asetelman. Reguero itse ei suostu pelkän mentorin roolia kantamaan.
 
- Paremminkin se on Ossi Koskela, joka heti ensimmäisestä päivästä on tehnyt erinomaista työtä kaikkien meidän maalivahtien kanssa, Reguero jakaa kiitokset RoPS:n maalivahtivalmentajan suuntaan.
 
- Tietenkin yritän auttaa parhaani mukaan. Olen kertonut siitä, kuinka itsellänikään ei parikymppisenä aina ollut mahdollisuuksia päästä pelaamaan. Siinä vaiheessa tarvitsin apua toisilta, ja nyt teen sitä vastaavasti itse. Kaikkein tärkeintä on, että nuori pelaaja jaksaa jatkaa työntekoa. Tilaisuuksia kyllä tulee.
 
Ennen Rovaniemelle tuloaan Reguero oli kolmen kuukauden ajan ilman pelaajasopimusta. Tuona aikana selkiytyivät myös mahdolliset jatkosuunnitelmat elämälle jalkapalloilijan uran jälkeen.
 
- Olin maalivahtivalmentajana Espanjan kolmosdivisioonassa. Siellä työskentelin kolmen erilaisen maalivahdin kanssa. Se kokemus todellakin auttoi omaa jatkoani. Sain hiukan maistaa, millaista elämä voisi olla pelaajauran ulkopuolella.
 
- Opiskelin aikanaan liiketaloutta, mutta siitä on jo kymmenen vuotta. Jatkossa haluan työn jalkapallon parista. Rakastan tätä lajia, ja nautin joka päivä tekemisestäni, sekä kaikesta siitä, mitä jalkapallon ympärillä tapahtuu, Reguero kertoo.
 
Reguero tuli Rovaniemen Palloseuraan tilanteessa, jossa RoPS:n tulokset laahasivat, eikä maalivahtien loukkaantumistilanne näyttänyt hyvältä.
 
- Siinä vaiheessa homma oli välillä turhauttavaakin. Meillä oli alla useampi voitoton ottelu. Mutta samalla tiesin, että tilanne tulee jossain vaiheessa kääntymään, Reguero muisteli.
 
- Nyt taas olemme tilanteessa, jossa en halua edes laskea tappiottomien pelien määrää.
 
Ricardon palatessa maalille, RoPS aloitti nykyisen yhdeksän ottelun tappiottomien otteluiden putkensa. Reguero ei silti myönnä, että olisi tuntenut RoPS-jaksonsa alkuvaiheilla varsinaisia paineita.
 
- Voitottomien putkien sattuessa kohdalle, on vain oltava kärsivällinen. Tällä hetkellä teemme samoja asioita kuin tuolloin 8 viikkoa sitten, mutta tulokset näyttävät täysin erilaisilta.
 
- Tuollaiset jaksot kuuluvat urheiluun. Paineita on silloin, kun sinulla ei ole sopimusta taikka seuraa. Tai et saa palkkaa. Itsekin pohdin sen kolmen kuukauden sopimuksettoman jakson aikana, että tähänkö tämä jää, Reguero paljasti.
 
RoPS kohtaa tänään torstaina Eurooppaliigan 2. karsintakierroksen ratkaisevassa ottelussa NK Lokomotiva Zagrebin. Ensimmäinen osaottelu Rovaniemellä päättyi RoPS:n viime hetkien tasoituksella tasapeliin 1-1.
 
- Sekin kotimaali antoi meille mahdollisuuden uuteen elämään, Reguero tuumaili.
 
- On mielenkiintoista nähdä, miten nuori joukkue tilanteen käsittelee. Olen itsekin ollut vastaavassa tilanteessa. Nuorelle joukkueelle tällaisten asioiden kohtaaminen on erilaista, kuin meidän konkareiden kohdalla.
 
Rovaniemen Palloseura kohtaa NK Lokomotiva Zagrebin jo hiukan viilenevässä Kroatian illassa tänään torstaina. Ottelu alkaa kello 18.00 paikallista ja kello 19.00 Suomen aikaa.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 1180 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309