ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 20 heinäkuu 2016 18:09

RoPS haluaa juhannusjuhlat Zagrebiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Juha Malinen piti joukkueelle palaverin keskiviikkona hotellilla Juha Malinen piti joukkueelle palaverin keskiviikkona hotellilla Kuva: Pasi Pikkupeura

Helteinen Zagreb on hellinyt parin päivän ajan torstaiseen Eurooppaliigan karsintaotteluun valmistautuvaa Rovaniemen Palloseuraa. Tiistai sujui olosuhteisiin tutustumisessa sekä matkaväsymyksen karistelussa. Keskiviikkoiltana joukkueen katseet kääntyvät pikkuhiljaa jo torstaille.

- Tänään olemme pelaajien kanssa tutkineet vastustajaa pikkuisen pintaa syvemmältä, päävalmentaja Juha Malinen kertoi.
 
- Olemme käyneet taktisesti läpi, mitä mahdollisia aukkoja heidän puolustamisestaan sekä erikoistilanteistaan löytyy, ja kuinka niitä voitaisiin hyödyntää.
 
NK Lokomotiva on edelleen sama nuori ja taitava joukkue, joka vieraili viikko takaperin Rovaniemellä. RoPS on kuitenkin nähnyt Lokomotivan nykyisen joukkueen heidän nykyisen päävalmentajansa johdolla ainoastaan vieraskentällä.
 
- Sitä me emme pysty etukäteen tietämään, millainen vaikutus kotikentällä on heidän peliinsä. Todennäköisesti vastustajan pallonliikuttelu on nopeampaa, joka taas tarkoittaa, että meidän täytyy lukea ja reagoida tilanteita aiempaa paremmin, Malinen arvioi.
 
- Mutta se mikä tiedetään, niin he ovat nuoria, joka johtaa helposti siihen, että heidän puolustuspelissään puolustuksen muoto on usein tärkeämpi kuin puolustuksen tehokkuus. Reunoilta, linjojen välistä sekä ratkaisupaikoissa etutolpilta löytyy tilaa. Kyllä meille mahdollisuuksia avautuu, ja ne tullaan hyödyntämään.
 
Myös RoPS:n omaa pelaamista on Malisen mukaan katsottu videoilta tarkkaan.
 
- Olemme tarkentaneet kahta erilaista prässäämistapaa. Ylhäältä ottamiseen on tehty vähän muutoksia, samoin alaprässiin haettu täydennyksiä, jos joudutaankin ottamaan vastaan.
 
- Heidän vasen laitansa tulee kärkkäästi esille. Keskushyökkääjä on erittäin taitava hallitsemaan peliä ilmassakin. Kärjen alapuolella ns. kymppipaikan mies on maalintekotilanteissa lähes poikkeuksetta mukana. Erikoistilanteissa keskuspuolustajat nousevat voimakkaasti mukaan. Tällaiset pelaajatyyppikysymyksetkin on otettava huomioon.
 
RoPS pääsee tutustumaan tulevaan otteluareenaan keskiviikkona samaan kellonaikaan, kun myös ratkaiseva karsintaottelu pelataan. Siitä alkaa lopullinen keskittyminen kohti torstaita.
 
- Jotta tämä joukkue leimahtaisi liekkeihin, meidän on keskityttävä omiin rooleihimme ja tarkennettava niitä henkisiä asioita, joita tulevassa pelissäkin tarvitaan, Malinen tähdensi.
 
- Vasta huomenna on se h-hetki, jolloin kokko lopullisesti sytytetään. Silloin kun kokkoa sytytetään, se kannattaa aloittaa rauhallisesti ja satsata kaikki varsinaiseen juhlapäivään. Tällä kertaa juhlapäivä ei kuitenkaan ole juhannus. Se on heinäkuinen torstai-ilta.
 
NK Lokomotiva Zagrebin ja Rovaniemen Palloseuran välinen Eurooppaliigan karsintaottelu alkaa torstaina 21.7. Suomen aikaa kello 19.00.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

Luettu 1215 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309