ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 19 heinäkuu 2016 22:55

Kroatian helle ei Japia sulata

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jarkko Lahdenmäki Jarkko Lahdenmäki Kuva: Pasi Pikkupeura

Maanantaisen matkustuspäivän jälkeen Rovaniemen Palloseura palasi jo tiistaina aamupäivästä totuttuihin ottelua edeltäviin rutiineihin. Tällä kertaa treenikentäksi oli valikoitunut isäntien opastamana NK Lokomotivan harjoituskeskus parin kilometrin päässä Zagrebin ydinkeskustasta.

Keskuksessa pohjoisen joukkuetta tervehti kohtalaisen hyväkuntoisen nurmikentän lisäksi liki 30 asteen paahtava helle. Yksi paikallinen lehtimies oli ilmestynyt tarkkailemaan harjoituksia viereisen tekonurmikentän katsomoon. Isäntäjoukkueen edustajat huolehtivat tarjoilusta harjoituskeskuksen ravintolan varjoisalla terassilla.
 
Ilmapiiri harjoituksissa oli rento. Tässä vaiheessa oli vaikea uskoa, että parin päivän kuluttua joukkueet iskisivät tosissaan yhteen.
 
- Joukkueessa on hyvä virinä, mutta ihan vielä ei ole oikea aika keskittyä liiaksi tulevaan peliin, kertoi hyväntuulinen RoPS-puolustaja Jarkko Lahdenmäki harjoitusten päätteeksi.
 
- Saavuimme ottelupaikkakunnalle sen verran aikaisin, että pystymme ottamaan hetken aikaa vähän iisimmin. Voidaan katsella ympärillekin. Zagreb on tosi mukava ja kaunis kaupunki.
 
Fokusta aletaan kääntämään torstaille jo myöhemmin samana iltana.
 
- Nyt tiistaina käymme jo vastustajaa palaverissa lävitse. Huomenna vielä harjoitellaan ja torstaina pelataan, joten ei tässä hirveästi oli aikaa yleiseen chillailuun.
 
- Tietenkin jokaisen pelaajan rutiinit ovat yksilöllistä, mutta huomisten valmistavien treenien jälkeen pitäisi jo olla niin sanotusti pelimoodi päällä, Lahdenmäki kertoi jatkopäivien ohjelmasta.
 
Ennen Kroatiaan saapumista arvuuteltiin lämpötilaeron mahdollisella vaikutuksella kenties lämpötilaan tottumattomille pelaajille. Noin puolitoistatuntisten harjoitusten päätteeksi viileä Kemijärven mies ei hellettä hetkahtanut.
 
- Ihan hyvältähän se tuntui. Lämmin oli, mutta ei liian kuuma, Lahdenmäki kertoi.
 
- Jos se ei tuosta kovin paljon lämpöisemmäksi muutu, niin ei pitäisi tulla ongelmia. Muistetaan nesteytys ja pysytellään harjoitusten ulkopuolella mieluummin varjon puolella.
 
Rovaniemen Palloseura kohtaa NK Lokomotiva Zagrebin jo hiukan viilenevässä illassa tulevana torstaina. Ottelu alkaa kello 18.00 paikallista ja kello 19.00 Suomen aikaa.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura
© 2016 RoPS

 

Luettu 1355 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309