ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 19 heinäkuu 2016 21:54

Kokko luottaa sekä joukkueeseen että pelitapaan

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko ja Aapo Heikkilä tiistain harjoituksissa. Aleksandr Kokko ja Aapo Heikkilä tiistain harjoituksissa. Kuva: Pasi Pikkupeura

Veikkausliigan kaksinkertainen maalipörssin voittaja Aleksandr Kokko on yksi Rovaniemen Palloseuran kokeneimmista eurokenttien kiertäjistä. Panosten kovetessa juuri kokemus auttaa siinä, kuinka pelaaja pystyy paineita käsittelemään.

Kokko on urallaan havainnut henkisten asioiden merkityksen onnistuneeseen lopputulokseen.
 
- Jalkapallossa, kuten missä tahansa urheilulajissa, henkinen puoli on 50% suorituksesta. Europeleissä paineet kasvavat, mutta nekin tunteet kuuluvat urheiluun. Silloin ne pitää vain käsitellä.
 
- Me suomalaiset ehkä turhaan aliarvioimme omaa futistamme, mutta juuri näiden kansainvälisten otteluiden myötä luotto omaan tekemiseen kasvaa. Huomataan, että maalithan on täysin saman kokoisia molemmissa päissä kenttää, Kokko sanoo.
 
Kevätkierrosten jäljiltä Rovaniemen Palloseuran taival on lähtenyt lentoon sekä Veikkausliigassa että eurokentillä. Itseluottamusta ei ole tarvinnut kaivaa pukukopissa kovinkaan syvältä.
 
- Meillä on nyt yhdeksän perättäistä ottelua ilman tappiota. Veikkausliigassa neljä voittoa putkeen, kolmessa europelissä ei olla hävitty kertaakaan, Kokko luettelee.
 
Tulosten lisäksi maalikuningasta miellyttää myös tapa, jolla pisteitä sekä jatkopaikkoja on saavutettu.
 
- Tämän jengin vahvuudesta kertoo, kuinka 10 viimeisessä ottelussa varmaan jokaiseen on vaihtunut ainakin 3-4 pelaajaa. Eikä pelkästään vaihtunut, vaan he ovat joutuneet pelaamaan aivan eri pelipaikoilla.
 
- Harva joukkue pystyisi tällaisessa tilanteessa silti raapimaan voittoja sekä pisteitä. Se kertoo vain siitä, kuinka laaja ja tasokas rinki meillä RoPS:ssa oikeasti on, Kokko kehuu.
 
- Siihen tarvitaan yhtä lailla sekä hyvä valmennus että hyvät pelaajat, jotta jokainen jätkä pystyy toteuttamaan meidän pelitapaa.
 
Juha Malinen onkin tehnyt pitkäjänteistä työtä Rovaniemen Palloseuran pelikirjan hiomiseksi. Kokon mukaan pelaajien luotto valmennusjohtoon on korkealla erityisesti kauden tärkeimpien otteluiden alla
 
- Varsinkin näissä europeleissä, jos vain jaksetaan jatkaa omalla pelitavalla, meillä on täydet mahdollisuudet mihin vain, Kokko uskoo.
 
- Meidän on pysyttävä aktiivisina. Meidän on turha vetäytyä omalle kuudentoista rajalle odottamaan, että murtaakohan kaveri sen 60. vai 70. minuutin kohdalla.
 
- Tietenkin jos peli siltä näyttää, meidän on katsottava enemmän puolustuksen kautta, mutta ei me lähtökohtaisesti lähdetä otteluita puolustamalla voittamaan.
 
Viikko takaperin pelatun 1-1 tasapelin myötä RoPS:n on onnistuttava torstaina maalinteossa varsinaisella peliajalla. Se ei Kokkoa eikä muita RoPS:n pelaajia hetkauta.
 
- Omana aikanani RoPS on pelannut kotona kolme europeliä ja on ollut niissä kaikissa voittamaton. Mutta olemme olleet myös jokaisessa vieraspelissä tehokkaita maalinteossa, Kokko viittaa kahdessa vieraspelissä tehtyyn neljään maaliin.
 
NK Lokomotiva Zagrebin ja Rovaniemen Palloseuran 2. karsintakierroksen 2. osaottelu pelataan ylihuomenna torstaina kello 19.00 Suomen aikaa.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1185 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309