ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 heinäkuu 2016 23:22

RoPS lähti Helsingistä rennolla meiningillä kohti Zagrebia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokko (oik.), Mika Mäkitalo ja Jarkko Lahdenmäki ottavat rennosti Helsingin lentokentällä. Aleksandr Kokko (oik.), Mika Mäkitalo ja Jarkko Lahdenmäki ottavat rennosti Helsingin lentokentällä. Kuva: Markku Saukko

Rovaniemen Palloseuran Eurooppa-liigan reissu alkoi maanantaina Helsingistä. Toisen karsintakierroksen toinen osaottelu NK Lokomotiva Zagrebia vastaan pelataan torstaina. Ensimmäinen osaottelu päättyi Rovaniemellä 1-1.

RoPS voitti FC Lahden hienosti sunnuntaina ja yöpyi Lahdessa. Joukkue veti aamulla Kisapuistossa palauttavat harjoitukset. Lahdesta ryhmä matkasi Helsinki-Vantaan lentokentälle.

– Treeneissä kaikki oli ok, päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

Fiilis joukkueessa on erinomainen. Veikkausliigassa napsahti jo neljäs voitto putkeen ja euroseikkailu jatkuu Balkanin niemimaalla.

– Hyvä draivi on päällä, hienon ottelun Lahdessa pelannut keskikenttäpelaaja Mika Mäkitalo kertoo lentoa odotellessaan.

– Nyt on vähän sellainen meininki, että 90 minuuttia pelataan ja RoPS voittaa. Kyllä me Zagrebista jatkoon mennään.

Aleksandr “Boris” Kokko myhäilee vieressä.

– Ajatukset on jo puoliksi Ukrainassa, maalitykki vitsailee ja viittaa kolmannelle kierroksella odottavaan vastustajaan.

– Se oli toki vitsi.

Kokko sai ensimmäisessä osaottelussa puujalan, mutta koska mies lähtee reissuun, on pelikunto todennäköinen.

– Joka päivä on parempi, torstainahan tuon vasta lopulta näkee.

 RoPS:n ulkomaanosastoa iloisissa lähtötunnelmissa Jean Fridolin Nganbe Nganben ja Abdou Jammehin johdolla. (Kuva: Markku Saukko)

Kapteeni Antti Okkonen pelasi Lahdessa ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa maaliskuussa sattuneen pahan loukkaantumisensa jälkeen.

– Saimme kierrätettyä miehiä Lahdessa ja itsekin sain todella tärkeää pelituntumaa tunnin verran, kapteeni iloitsee paluustaan.

– Tunti oli minulle kyllä maksimi, alkoi selvästi piiputtaa.

 RoPS:n kapteeni Antti Okkonen palasi Lahdessa sunnuntaina avauskokoopanoon. (Kuva: Markku Saukko)

Tunnelmat ovat korkealla myös seurajohdossa.

– Hyvillä mielin ollaan reissussa. Eka kierros voitettiin, joten tämä on plussaa, puheenjohtaja Risto Niva myhäilee.

– Ensimmäisen osaottelun tulos oli vielä sellainen, että Zagrebissa on oikeasti saumaa jatkoon. Lisäksi peli kulkee joukkueella hyvin, joten on nämä hienoja aikoja. Pelaajien itseluottamus on todella korkealla, Niva jatkaa.

Lento Helsingistä Slovenian Ljubljanaan lähti 16.50 ja “Napapiirin Sankarit” laskeutuvat Sloveniaan 18.30 paikallista aikaa. Balkanilla kello on tunnin vähemmän kuin Suomessa. Ljubljanasta bussimatkaa rajan yli Kroatiaan ja Zagrebiin kertyi 180 kilometriä.

Joukkue majoittuu illalla hyvissä ajoin hotelli Sheraloniin.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 479 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309