ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 heinäkuu 2016 13:16

RoPS kolmen pisteen ryöstöretkellä Lahdessa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Robert Taylor juhli avausosumaa Lahdessa kun peliä oli pelattu runsaat kaksi minuuttia. Robert Taylor juhli avausosumaa Lahdessa kun peliä oli pelattu runsaat kaksi minuuttia. Kuva: Oona Sarajärvi

Keskellä euro-otteluruuhkaa ponnisteleva Rovaniemen Palloseura piipahti mutkan Lahden Stadionilla hakemassa kolme sarjapistettä paikalliselta FC Lahdelta. Veikkausliigan 16. kierroksen ottelu päättyi rovaniemeläisten loppuminuuttien maalilla 1-2 (0-1) vierasvoittoon.

Edellisen ottelun kokoonpanoon verrattuna RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen oli vaihtanut avauksesta peräti kuusi kenttäpelaajaa.
 
- Päivän kenties tärkein anti olikin, että pystyimme tekemään kokoonpanoomme näinkin suuria muutoksia, Juha Malinen kertoi ottelun päätyttyä.
 
- Pystyimme säästämään tiettyjä pelaajia, jonka lisäksi saimme Antti Okkosen sekä Mika Mäkitalon takaisin kokoonpanoon. Tapahtui paljon positiivisia asioita, joihin lasken myös Pokémon-tuuletukset, hyväntuulinen Malinen naureskeli.
 
Ottelun ja koko Veikkausliigakauden ensimmäistä Pokémon-tuuletusta saatiin todistaa jo RoPS:n ensimmäisestä hyökkäyksestä. Lahden Duarte Tammilehto hävisi pelivälineen päälle puskeneille Mika Mäkitalolle ja Robert Taylorille. Pallo löysi oikeasta laidasta nousevan Janne Sakselan, joka tiputti takaisin Taylorille. Taylor tykitti kuudesta metristä etukulmasta sisään.
 
Avausjakso oli kokonaisuudessaan vieraiden hallintaa.
 
Ottelun 20. minuutilla RoPS oli senttien päässä 0-2 osumasta. Janne Saksela pelasi pallon ylös nousseen Jarkko Lahdenmäen kautta Ransford Oseille. Osei niputti rangaistusalueen rajalla kolme Lahden puolustajaa ja pelasi itselleen vapaan vetopaikan. Osein tykki osui kuitenkin ylärimaan. Lahden nuori, vasta kolmatta Veikkausliigaotteluaan pelannut maalivahti Santeri Pakkanen ei ollut vedossa lainkaan mukana.
 
- Olimme määrätietoisia. Pystyimme viemään hyökkäyksiä loppuun saakka ja saimme jopa hämmentävän paljon laukauksia aikaan, Malinen kertoi.
 
- Mutta se meillä oli ennen ottelua ajatuksenakin. Kaikki kunnia Lahden 18-vuotiaalle maalivahdille, mutta kahdessa edellisessä ottelussa häntä ei vielä oltu laitettu erityisen koville.
 
Täysin vailla mahdollisuuksia eivät isännätkään avausjaksolla olleet. Kapteeni Mikko Hauhian johdolla Lahti rakenteli ahkerasti varsinkin oikeasta laidasta.
 
- Meillä oli siinä laidassa ongelmia, Malinen tunnusti, mutta löysi ongelmiin syyt.
 
- Akseli Kalermo oli ensimmäistä kertaa vasempana pakkina. Mamut Saine on omimmillaan enemmän hyökkäävässä kuin puolustavassa roolissa. Heidän lisäkseen Robert Taylor pelasi vasenta laitaa, vaikka on enemmän keskikenttäpelaaja.
 
Puoliajalla Malinen vastasi FC Lahden uhkaan vaihtamalla keskikentällä Mika Mäkitalon ja Mamut Sainen paikkaa. FC Lahden siirto oli laittaa kentälle Jussi Länsitalo oikealla pelanneen Euller da Silva Rodriguesin tilalle. Länsitalo tökkäsikin Lahden tasoihin RoPS-vahti Antonio Regueron nenän edestä oltuaan kentällä vain kolme minuuttia.
 
- Olimme itsekin hakemassa vaihtoja, mutta yhtäkkiä olimmekin siinä pisteessä, että Lahti oli jo tasoittanut. Niillä oli henki päällä. Sieltä tuli kaikenlaista tilannetta meidän päähän, Malinen myönsi.
 
- Homma muuttui kerrasta toimivammaksi, kun varttitunnin kohdalla vaihdoimme Juha Pirisen ja Eetu Muinosen kentälle.
 
RoPS haki vielä viimeisen vaihdon 75. minuutin kohdalla ottamalla William Oluremi Johnin kärkeen Ransford Osein paikalle.
 
Oluremillä oli suuri rooli RoPS:n 1-2 -voitto-osumassa. Pelikello näytti 85. minuuttia, kun pallo oli pelattu syvälle vasempaan laitaan Eetu Muinoselle. Muinonen tiputti Mika Mäkitalolle, jonka keskitys haki maalille juoksemaan lähtenyttä Oluremiä. Oluremi päästi pallon kuitenkin lävitseen, ja Mäkitalon keskitys pomppi ohi hölmistyneen Santeri Pakkasen. Nähtiin kauden toinen Pokémon-tuuletus.
 
- Tänään Lahti antoi kovan vastuksen, eikä tasapeli ollut kaukana, Juha Malinen antoi tunnustuksen vastustajalle.
 
- Mutta jos purkitetaan yhteen kauden molemmat Lahti-ottelut, niin ehkä me se kolme pistettä ansaittiin, Malinen viittasi toukokuiseen RoPS - Lahti -otteluun, josta Kuhnurit saalistivat kahden miehen vajaalla 0-0 -tasapelin.
 
RoPS jatkaa matkaansa jo maanantaina kohti Zagrebia, jossa joukkue kohtaa ratkaisevassa Eurooppaliigan karsintaottelussa NK Lokomotivan ensi torstaina. Voitto Lahdesta antaa tähänkin otteluun hyvät lähtökohdat.
 
- Keskellä kuuminta pelikautta tämä oli meille yhdeksäs perättäinen ottelu ilman tappiota, ja niistä kolme kansainvälisiä otteluita, niin onhan se erinomainen asia, Juha Malinenkin myönsi.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvi
© 2016 RoPS

 

Luettu 1229 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309